Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
mam ochote dzis na kapuste, bez roznicy jaką
mozecie podrzucic jakies linki czy przepisy do ciekawych i prostych surówek?
mozecie podrzucic jakies linki czy przepisy do ciekawych i prostych surówek?
...
Napisał(a)
Czy ktoś miałby pomysł na jakieś ciastka/chlebek/mufinki/naleśniki z mąki ryżowej przy minimalnej ilości jajek/mleka i tak do 50 gramów tłuszczu?
Jak ostatnio robiłem to wychodziły mi mega suche i tego się prawie jeść nie dało po paru godzinach.
Zmieniony przez - Pandarek w dniu 2014-02-28 17:36:07
Jak ostatnio robiłem to wychodziły mi mega suche i tego się prawie jeść nie dało po paru godzinach.
Zmieniony przez - Pandarek w dniu 2014-02-28 17:36:07
...
Napisał(a)
Weź sobie szklankę mąki, 2 jajka ( ubij żółtka oddzielnie z białkami)(możesz dać 1, ale zwiększ po łyżce jogo i mleka), 5 łyżek jogurtu, 3-4 łychy mleka, coś do posłodzenia, płaską łyżeczkę prochu do pieczenia, 3-4 łyżki owsianych i do tego szczyptę soli. Wymieszaj ze sobą najpierw mokre składniki, później suche i zmieszaj wszystko. Posmaruj pędzelkiem patelnie, żeby było minimal tłuszczu i masz kozackie placuszki. Jak tak bardzo chcesz mleko możesz zastąpić wodą
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-28 17:44:50
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-28 17:46:01
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-28 17:44:50
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-28 17:46:01
...
Napisał(a)
Jest to jakaś myśl. Jeśli chciałbym to upiec (bez owsianych), to podobne proporcje też by przeszły?
...
Napisał(a)
Owsiane niekoniecznie, tylko ja jak robiłem dawałem. Powinno wyjść też pieczone, lecz w tym przypadku może trochę się "wysuszyć" jak nie damy tłuszczu
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-28 18:03:45
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-28 18:03:45
...
Napisał(a)
No właśnie mógłbym na 400 gram mąki dać 30 gram oleju kokosowego i 20 gramów masła, myślę, że to by starczyło.
Coś patelnia teflonowa mi się chyba zużyła i będę musiał wymienić- myślałem o ceramicznej, bo usłyszałem sporo pozytywnych opinii.
Coś patelnia teflonowa mi się chyba zużyła i będę musiał wymienić- myślałem o ceramicznej, bo usłyszałem sporo pozytywnych opinii.
...
Napisał(a)
Możesz i tak, wtedy będzie pychotka. Możesz kupić ceramiczną, może Ci podpasuje, ja osobiście jestem zwolennikiem teflonu ;)
...
Napisał(a)
mam troche kalarepy w zapasie ktoś ma jakieś pomysły co fajnego można z niej zrobić?
...
Napisał(a)
ile masz tej kalarepy?
Jak Ci się chce weź sobie ze 2 szt podziobaj w paski z 2 papryczkami chilli, posyp kminkiem, kurkumą, curry, kardamonem, cynamonem i roztartymi goździkami, wrzuć na patelnie na ok 7 min, później dorzuć świeżą kolendrę(albo nie świeżą ), daj z 5 łyżek mleka kokosowego, łychę sosu sojowego i wyciśnij z pół limonki albo cytryny i podduś z 5 min. Jako dodadek do ryżu, makaronu, ziemniaków i mięsa kozak połączenie.
A jak nie to zupę sobie zrób
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-28 22:04:48
Jak Ci się chce weź sobie ze 2 szt podziobaj w paski z 2 papryczkami chilli, posyp kminkiem, kurkumą, curry, kardamonem, cynamonem i roztartymi goździkami, wrzuć na patelnie na ok 7 min, później dorzuć świeżą kolendrę(albo nie świeżą ), daj z 5 łyżek mleka kokosowego, łychę sosu sojowego i wyciśnij z pół limonki albo cytryny i podduś z 5 min. Jako dodadek do ryżu, makaronu, ziemniaków i mięsa kozak połączenie.
A jak nie to zupę sobie zrób
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-28 22:04:48
Poprzedni temat
Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- ...
- 269
Następny temat
Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie
Polecane artykuły