SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dieta Montignac

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 502207

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam.Co sądzicie o figach suszonych ? Czy rzeczywiście są karmelizowane ? Strasznie mnie to martwi bo jestem pasjonatem fig.I druga sprawa , dołączam sie do pytań o amarantusa.czy ktos coś wie na jego temat?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Figi nie są kalmerlizowane, ale ich IG jest wysokie niestety... dlatego powinno się je jeść w połączeniu z innymi suszonymi owocami np. morelami. Karmelizowane są suszone śliwki (są w jakimś syropie) i dlatego lepiej ich unikać. Znalazłam IG mąki z amarantusa, ale niestety w połączeniu z białą mąką i dlatego jest bardzo wysokie... Mąkę z amarantusa najczęściej dodaje się do innej mąki żeby ją wzbogacić. Wydaje mi się, że jak się jej trochę doda do tej z pełnego przemiału to będzie ok. A oto co znalazłam:
Amaranth : wheat (25:75) composite flour flatbread, unleaved
GI (vs Glucose): 66 +/- 10
Amaranth : wheat (50:50) composite flour flatbread, unleavened
GI (vs Glucose): 76 +/- 20
Amaranth grain popped, eaten with milk and non-nutritive sweetener India
GI (vs Glucose): 97 +/- 19
Laddu (popped amaranth, foxtail millet, roasted legume powder, fenugreek seeds) in hot sweet syrup (India) India
GI (vs Glucose): 24 +/- 4
I bądź tu człowieku mądry... :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 265
Cześć, jestem tu laikiem i szczerze mówiąc nie miałam siły, żeby wszystko przeczytać. Znacie jakąś stronkę z przepisami? A co z dietą dr Haya? Czy to jest to samo? Ma identyczną ideę. Tylko on potępia tłuszcz. Jak to jest?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Cześć wszystkim szkoda że tak rzadko się wypowiadacie bo fajnie się was czyta no i mam do was pytanie.Kupiłam dzisiaj fasolke szparagową zieloną i chciałabym sie upewnic jakie ma ig (czy tak jak wszysykie warzywa zielone 15 czy może inne)no i może znacie jakieś fajne przepisy z tą fasolą będę wdzięczna za każdą propozycje
dzięki pozdrawiam

Magda
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Magda fasolka szparagowa ma niskie IG, także możesz wcinać z powodzeniem :) gdzieś spotkałam się z opinią, że żółta ma dużo wyższy indeks wiec jej unikam. Można ewentualnie wymieszać żółtą i zieloną i na pewno będzie ok :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Zgadzam się z Tobą Arwena też słyszałam że żółta fasolka ma dużo wyższe ig dlatego ją skreśliłam
Tylko co tu upichcić z tej zielonej fasolki ponawiam prośbe o jakieś przepisy

Magda
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Bardzo smaczne jest spagetti z zieloną fasolką. Osobno gotujesz makaron, osobno fasolkę (najlepiej na parze), w rondelku robię sos z pieczarek, cebulki, przecieru pomidorowego i przypraw (świeża bazylia, zioła prowansalskie, garam masala, staroindyjska itp.)Pokrojoną w 5cio centymetrowe kawałki fasolkę wrzucam do sosu i mieszam, a potem wszystko na makaron i jest pycha:) Bardzo lubię też sałatkę z zieloną fasolką ugotowaną na parze, pociętą na kawałki. Do tego pierś z kurczaka lub indyka ugotowana na parze lub usmażona na oliwie z oliwek i pocięta w paski. Ugotowany korzeń selera pocięty w paski. Wszystko musi być już zimne, bo wtedy łatwiej się kroi. MIeszam składniki, dodaję przyprawy (indyjskie) i sos sojowy bez cukru i pszenicy. No i mówię sobie smacznego:) Ja kroję tak wszystko w paski, bo najczęściej jem posługując się pałeczkami... Mieszkałam przez kilka miesięcy z Japonką i Koreanką i tak mi już zostało :)
Mam takie pytanko co do czekolady. Wiemy, że ta powyżej 70% kakao ma niski indeks, ale czy im więcej kakao tym niższy indeks? Bo ja kupuję czasem czekoladę Lindta, która ma 99% kakao i tam nie czuć cukru wcale :) Trzeba się do niej przyzwyczaić bo jest bardzo kakaowa:) Ale smak zostaje w ustach na bardzo długo i kosteczki są bardzo małe, a po jednej już mam dosyć... TO jak sądzicie?
pozdrowionka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 109 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 719
mam pytanie o czekoladę 65%, bo takiej jest najwięcej. Lind jest drogi, a Terravita nie zawsze jest. Najpopularniejsza u mnie jest czekolada Wawelu i Alpen Gold, a obie maja 65%. Myślicie, że całkiem nie, czy jednak czasem troszkę można (I faza). Ciagle mam jakieś wyrzuty symienia, chociaż waga spada. Nie chcę sobie krzywdy zrobic po prostu. Staram się nie jeść w ogóle, ale czasem mnie dopada.

gania

gania

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
z czekoladą jak pisał sam MM jest tak, że im więcej kakao tym lepiej ponieważ jak jest więcej kakao to jest mniej innych dodatków, a przede wszystkim cukru... wychodząc z tego rozumowania można stwierdzić, że czekolada 99% jest ideałem wśród czekolad ponieważ raczej nie zawiera cukru, a zawiera kakao które jest źródłem różnych dobrych składników (choćby magnezu)
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Słuchajcie gdzie można kupić tę czekoladę Lind z 99% zawartością kakao, bo ja spotkałam się tylko z taką co ma 77% (Lind) zawartości kakao. Arwena mogła byś mi opisać jak wygląda opakowanie?
Pozdrawiam wszystkich

madad
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

CZY JESTEŚCIE ZAINTERESOWANE??

Następny temat

Białko przed treningiem??

WHEY premium