Vorenus
Klata
1.Wyciskanie plasko sztanga 4 x 10 => co serie dokladam 4 kg <2kg strona> zaczynam na 100wce w 3ciej serii mam 112 a w czwartej mam 120 taki maly bonus ...
lepiej 4*8, staly ciezar 100kg, pol sek zatrzymanie na klacie.
co trening dokladaj 2-4kg
2.Skos 30 stopni sztanga 4 x 12 => robie 110 dokładając po 4kg na serie jak wyzej i koncze rownierz z bonusem na 130tu ...
POZDOBNIE, ALE WIDZE ZE CIEZARY WIEKSZE WIEC PYTAM CZY TO PRZYPADKIEM NIE JEST SKOS W DOL... ???
ZASTOSOWALBYM TE SAMA ZASADE CO W LAWIE PLASKIEJ, NAWET TEN SAM CIEZAR.
3.
Wyciskanie wąsko <tu mam dylemat> bo to cwiczenie uznaje jako prawie koniec klatki i poczatek trica <zakladajac ze juz dostal swoje> z tym ze nie wiem czy wybrac wersje "lokcie wasko" czy "szeroko"?
ZAROWNO SRODEK KLATY JAK I SAM TRICEPS NAJBARDZIEJ SKORZYSTAJA NA POLOWICZNYM WYCISKANIU. LOKCIE NIECH SIE SAME USTAWIA W OPTYMALNEJ POZYCJI.
4 x 8 => 110 dokladajac po 5 kg bez bonusu konczac na 130tu ...
WYJDZIE NAWET NIECO WIECEJ..
4.Rozpietki plasko 4 x 12 => Niby nie maja miejsca w "masowej sile" aczkolwiek lubie to cwiczenie ... Co o nim sadzisz Wodyn?
JESLI JE TERAZ WYWALISZ Z PLANU NIC NIE TRACISZ, A WLACZAJAC JE POZNIEJ W INNYM CYKLU BEDZIESZ MIAL NOWY BODZIEC.... WYWAL NA RAZIE.
Na trica pompki na poreczach <nogi oparte o laweczke> tzw. "przeplatanka" 4 serie w 25 powtorzeniach z tym ze co 5 zmieniam szybkosc ruchu np. 5 powt pelny zakres powoli nastepnie 5 dynamicznych...
JAK JUZ TO Z OBCIAZENIEM....
ALBO 5*5 W
ZABOJCZO POWOLNYM TEMPIE..
PS. Nie wyobrazam sobie wyciskania wasko na mostku ... jezu maskra zapewne co ?
CIEZARY (REKORDY) ZBLIZONE DO SZEROKIEGO... CZASEM TYLKO OK 5 KG ROZNICY.. MOWIE O LOKCIACH WASKO..
POZDR