Szacuny
13
Napisanych postów
1742
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
17683
wiem o tym, tylko mam taką ławke ze stojakami daleko i zawsze brałem za stojakami uchwyt, teraz mam do dyspozycji inne stojaki i moge wziąść na węższym... i niewiem czy to nie będzie lepiej...
Spoko przecież wiem o tym, że jak ja tego nie czuje, ale moje mięśnie to czują ;p
Szacuny
7
Napisanych postów
551
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
11097
Witam za 3 tygodnie mam spr w szkole... z wyciskania na laweczce Pytam tak z ciekawosci, ktore partie oprocz klatki piersiowej biora jeszcze udzial w wyciskaniu? (wiem ze chyba tric troszke a cos jeszcze)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
No wiec tak:
Przestawiałem sie twoja metoda WODYN z waskiego na szerokie wyciskanie....
Doszlem do 50 kg i zrobilem 9 powtórzen czyli siadłem tak jak przypuszczałem;]
Ale tydzien wczesniej na w/f'ie mielismy spr z wyciskania
I 50kg podnioslem cale 12 razy bez duzego problemu
Więc...
Co jest qr...a??
PRZESTAW SIE W TAKI SPOSOB:
-wykonuj wersje obecna z zapasem 2-ch pwt w kazej serii
-jako drugie (a moze ostatnie) cwiczenie dodaj szerokie wyciskanie (81cm miedzy palcami wskazujacymi).
- Wez tu tylko 50% ciezaru z obecnego chwytu i zrob 3 serie po 10 powt ze sciagieciem lopatek i mostkiem.
-dodawaj po 2,5kg co tydzen tak dlugo az ktoregos razu nie wyrobisz 3*10powt.
-wtedy szerokie wyciskanie wchodzi jako pierwsze cwiczenie od nastepnego treningu
-zmniejszasz tu liczbe powt na 8 (3 serie stalym ciezarem) i nadal dodajesz tylko po 2,5kg na tydzien , mimo ze jestes w stanie dac wiecej.
-kiedy nie wyrobisz 3*8 -> tydzien przerwy
-po przerwie dalej dokladasz w tym tempie, ale robiac juz tylko 3s*3p.
-po jakims czasie sprawdzasz rekord.
-reszta cwiczen w kazdym cyklu normalnie, ale z 2 powt w zapasie.
WYNIKA Z TEGO ZE:
-ZROBILES POSTEP Z 2CH POWT NA 12 POWT (ZLE CI?)
-ZYEBALES SPRAWE ROBIAC SPRADZIAN KTOREGO NIE MIALO PRAWA BYC, ILE RAZY MOZNA PISAC ZE DO OSTATNIEGO POWT MOZNA DOCHODZIC TYLKO NA SPECJALNYCH PLANACH?
-SKORO JUZ NIE WYRABIASZ 10 POWT TO WIESZ CO ROBIC: TYDZIEN BEZ KLATY I BEZ TRICA A NASTEPNIE POWROT DO POWOLNEJ COTYGODNIOWEJ PROGRESJI (ZACZNIESZ OD 52,5KG).. TYLE ZE JUZ PO 3 POWT I ZADNYCH SKOKOW W BOK.
ZAPAMIETAJ: TRZYMAJ SIE PLANU DOKLADNIE , ZADNYCH SPRAWDZIANOW KIEDY CYKL SIE NIE SKONCZYL!!!!!!!