Szacuny
60
Napisanych postów
20426
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
84647
olczi: 8-powtórzeniowa seria jest serią wspólną. Wykonujesz ją ciężarem równym 80% maxa. To tak, jak szczyt góry - jest wspólny dla ściany północnej i południowej.
Po wspinaczce na górę - 8 powt. - przyda się odpoczynek - 15 powt. w regresji, które wykonasz ok. 60% maxa.
Pozdr.
Zmieniony przez - saib__ w dniu 2006-12-29 00:38:11
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
WODYN mam pytanie
Obecnie wyciskam w nachwycie 41 cm - to troche szerzej niz szerokość moich barkó. (taką ławkę ferelną kupiłem bo stojaki mają dość dużą szerokość).
I tutaj moje pytanie czy przestawić się na nachwyt 81 cm ???
Szacuny
60
Napisanych postów
20426
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
84647
41cm to bardzo wąsko. Jeśli chcesz się przestawić, to na pewno nie rozszerzaj chwytu do 81cm z treningu na trening - po 5cm, aż dojdziesz do 'celu', będzie jak najbardziej ok.
Szacuny
25
Napisanych postów
12202
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
152586
Przy tym wzroscie to juz ten chwyt powinien byc dla ciebie prawie optymalny. Moze troche mniejszy. Ja mam 186cm wzrotsu i łapie nawet ponad to (moze dlatego ze dosc długie łapy).
Szacuny
295
Napisanych postów
14936
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
31442
PRZESTAW SIE W TAKI SPOSOB:
-wykonuj wersje obecna z zapasem 2-ch pwt w kazej serii
-jako drugie (a moze ostatnie) cwiczenie dodaj szerokie wyciskanie (81cm miedzy palcami wskazujacymi).
- Wez tu tylko 50% ciezaru z obecnego chwytu i zrob 3 serie po 10 powt ze sciagieciem lopatek i mostkiem.
-dodawaj po 2,5kg co tydzen tak dlugo az ktoregos razu nie wyrobisz 3*10powt.
-wtedy szerokie wyciskanie wchodzi jako pierwsze cwiczenie od nastepnego treningu
-zmniejszasz tu liczbe powt na 8 (3 serie stalym ciezarem) i nadal dodajesz tylko po 2,5kg na tydzien , mimo ze jestes w stanie dac wiecej.
-kiedy nie wyrobisz 3*8 -> tydzien przerwy -po przerwie dalej dokladasz w tym tempie, ale robiac juz tylko 3s*3p.
-po jakims czasie sprawdzasz rekord.
-reszta cwiczen w kazdym cyklu normalnie, ale z 2 powt w zapasie.
DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
Waski chwyt moze powodowac zastoj bo ruch "dostaje" martwej strefy.
Jesli zas nigdy nie dochodzisz do ostatnich powtorzen to tej martwej strefy za bardzo nie poczujesz.
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2006-12-29 14:49:27
DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
Szacuny
1
Napisanych postów
239
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
934
Ja sie skupiam na sciagniecu lopatek tak ze tylnie aktony barkow zeby dotykaly laweczki ale ciezko utrzymac te lopatki sciagniete jak wyprostowuje rece przeklada sie to ze b.wolno robie te powtorzenia na szczescie robie HST i tylko 2 serie robilem ale za to 15 pow...ale jesli bedzie wchodzilo mi na gore klatki to bede tak robil, caly czas lopatki sciagniete trudne to jest to fakt!