PROSZE ZADAWAC POJEDYNCZE PYTANIA DOTYCZACE TRENINGU MIESNI PIERSIOWYCH, A TAKZE PODAWAC LINKI DO TEMATOW ZWIAZANYCH MOCNO Z "KLATA", A KTORE JUZ BYLY.
Szacuny
1
Napisanych postów
402
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3336
Przed chwilą dostrzegłem coś nowego odnośnie wyciskania. Przy klasycznym wyciskaniu na płaskiej ręce prostują sie do pewnego naturalanego momentu i tyle tak jakby swobodnie wyciągnąc ręce przed siebie , ale jest jeszczee 5cm zakres ponad to tak jakbyśmy chceli sięgnąc czegoś daleko od nas tak ze przezsówamy do przodu barki.
Dziś tak spróbowałem wyciskac efekt był tego taki ze m. piersiowe poprostu zaczeły mi drżeć jakby były juz po wyczerpującym treningu.
Teraz pytania przy takim ruchu mięsnie piersiowe pracują jakoś "mocniej" czy to poprostu nie naturlany ruch i ztąd takie silne bodzce??
Szacuny
0
Napisanych postów
131
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3603
eMa krotkie pytanko, bylbym wdzieczny za szybka odpowiedz. mianowicie: skupiam sie aktualnie na gornym srodku klatki (cosik niewyrazny jest) i jestem ciekawy czy przy robieniu hantli na skosie glowa w gore, istotna jest forma uchwytu na poczatku i koncu ruchu tzn. czy zaczynac ruch w ulozeniu neutralnym a konczyc na mlotku czy moze na odwrot czy tez moze przez caly czas utrzymywac w jednym ulozeniu? (gdzies juz o tym czytalem, ale nie umiem tego po raz drugi znalezc) za odpowiedzi z gory thX
Szacuny
32
Napisanych postów
2643
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
24308
Wodyn a co Ty na to aby w treningu na klatke WYCISKANIE SZTANGIELEK W LEŻENIU NA ŁAWCE SKOSNEJ(GLOWA W DOL) 8/10/12/15
WYCISKANIE SZTANGIELEK W LEZENIU NA LAWCE SKOSNEJ (GLOWA W GORE) 10/10/10/12
PRZENOSZENIE SZTANGIELKI W LEŻENIU W POPRZEK ŁAWKI POZIOMEJ 12/12/12/12
zamienic kolejnoscią cwiczenie 2 z 3 ?? Jakos 8 osiem serii wyciskania z rzedu za bardzo mi nie pasuje
Wojownicza dusza, więc po swoje ruszaj
na ławę nie zejdę nawet gdy dostanę karę, rezerwowy ze mnie żaden, ja rasowym napastnikiem !! Czuję w sobie straszną parę, widzisz mnie na piedestale? I słusznie się chwalę, cudze znam lecz swoje walę.
Szacuny
4
Napisanych postów
147
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2654
mam tylko ławkę i sztangę, moge robić raz w tygodniu 10 serii wyciskania po 8 ruchów(z zapasem rzecz jasna) i co tydzień dodawać 1 ruch? gdy dojdę do 10 dodaje ciężaru abym mógł robić z zapasem 6 powtórzeń i znowu do 10, później dodam ciężar...na razie trening działa tylko jak długo!?
Szacuny
80
Napisanych postów
8751
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
42589
wylliam _wyciskaj tak jak normalnym chwytem- taka sama szerokość- lecz inny chwyt.
zbyt wąsko nie rób tj zaraz przy ciele.
zmniejsz troche cięzary i zaczynaj ruch normalnie.
Gwjazdor_łokcie wypychaj maksymalnie na boki- przy skosie staraj się kierować je tjb w góre- zeby czuć prace skosu- chodzi o to by nie uciekały do srodka w czasie powtórzen.
rozpiętki mozesz robić w sumie na każdym skosie nawet dolnym- ale nie zbyt duzym- ale z mniejszymi cięzarami troche.
łatwiej wtedy o kontuzje.
chociaż ja nie widze sensu robienia ich na skosie dolnym.
pzdr/
Zmieniony przez - Don Garcia w dniu 2007-01-29 07:56:12
a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.
Szacuny
58
Napisanych postów
6529
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
36902
Don miałem na myśli raczej kąt między kością ramienną a tułowiem (powiedzmy linią żeber) i o poziom do jakiego możemy opuszczać ciężar w wyciskaniu na skosie dolnym
Ulubieńcy - Wikibokser, ten od Yiu-Tubitsu, Sensei(99999), Jarzyn, Jaguar, Frosti