DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
poniedziałek
wyciskanie płasko 10/8/6/4/2
hantle w skosie 8/8/8
rozpietki10/10/10
Piatek
wyciskanie płasko 10/8/8/6/4
wyciskanie wąsko 8/8/6/6
życie masz do ostatnich chwil więc walcz do ostatniej kropli krwi
mundur niebieski, orzeł żelazny, zabiłeś dziecko, jesteś odważny...
nie odpowiadasz za swoje czyny, polska policja to sk***ysyny
To tak samo jak z wyciskaniem zza karku.
Czym glebiei tym bardziej ustawiasz staw w pozycji do wypadniecia.
Technika trojbojowa jest optymalna.
Jezeki ktos ma wiedziec wszystko o wyciskaniu to wlasnie trojboisci, bo to ich rzemioslo! Gdyby cwiczyli w niebezpieczny sposob to stawy padlyby im szybciej niz u kulturystow.
Wiekszosc kontuzji w trojboju bierze sie raczej z uzywania kostiumow.
Nowoczesne koszulki podnosza ciezar max o 50 kg. To mmoze byc nieco za duzo ze tak powiem..
Mostkowanie nie ma prawa zrobic niczego zlego z kregoslupem, chyba ze ktos sie przelamuje pod katem 90stopni(mowiac obrazowo)..
Angielski trener mial racje co do zakresu ruchu, ale w 3 ch pktach sie mylil:
-przesadzil ze szkodliwoscia mostkowania dla kregoslupa
-lezenie plasko jest gorsze dla barkow, ktore maja wieksza wytrzymalosc w kierunku "dolnym"(czyli jak z mostkiem/w pompkach na poreczach), poza tym jak ktos opusci sztange za nisko to nagle znajduje sie w pozycji do ktorej sie nie przygotowal
-opieramie nog wysoko/podnoszenie ich pozbawia nas stabilnosci, a co za tym idzie kazdy powinien wiedziec...
Kyjo:
Nie taki plan ma bardzo male szanse na poprawienie wynikow, jakies tam sa ale rownie dobrze zaszkodzi. Jak juz cos poprawi to tez nieiwele.
Widac ze musisz sporo poczytac o robieniu sily.
Zapraszam do lektury!
pozdr.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
życie masz do ostatnich chwil więc walcz do ostatniej kropli krwi
przez lata nic nie ruszalo mojego mostka az w koncy zaczalem wyciskac trojbojowo.
Teraz na klate nie robie nic innego, bo pobudzam ja cala jednym cwiczeniem.