Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

### FAQ : WYCISKANIE LEZAC ###

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 40946

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 2246 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 14918
Wodyn- dlaczego nie?

Dlaczego nie np. przy wyciskaniu wasko?
Mowisz, ze zakazano malpiego chwytu na zawodach- a przeciez nie chodzi mi tu o zadne atakowanie rekordow przy uzyciu malpiego tylko o zwykle serie.
Poza tym zawsze jezli istnieje jakas obawa to mozna z niego zrezygnowac np. w ostatniej serii, zastepujac normalnym chwytem.

qwert321

podejrzewam, ze juz dosc dlugo cwiczysz tym samym planem. Sprobuj zmienic cwiczenia albo/i spraw aby twoj trening byl intensywniejszy- skroc odpoczynki miedzy seriami itd.

Zmieniony przez - Dżings w dniu 2006-12-09 17:58:48

"Jedynym miejscem, gdzie sukces pojawia się szybciej niż wysiłek jest słownik"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2038 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 31063
Dżings
ćwicze tym 2tyg zmieniłem właśnie bo nic nieszło, popracuje nad intensywnością ale zastanawiam się na dożucenia tego wyciskania sztangi w skosie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
3 wyciskania na jednym treningu to za duzo

sprobuj z intensywnoscia
mozesz tez sprobowac dodac do treningu okresowo powtorzenia wymuszone
albo zaczac cwiczyc klatke 2 razy w tygodniu
zmienic hantle na sztange(nie wiem jak cwiczyles wczesniej), ...

jest wiele mozliwosci

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
WODYN TRENING
Ekspert
Szacuny 295 Napisanych postów 14936 Wiek 44 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 31442
Zmieniane cwiczen jest byle by byly inne jest jednym slowem kiepskie.

Dla kazdego sa cwiczenia lepsze i gorsze, i tych lepszych nie wolno nigdy wyrzucac z planu.

Mozesz zmienic kolejnosc, ale pozbywajac sie ich tracisz asy ze swojej talii.

O wiele lepsze jest manipulowaie intensywnoscia, oraz czeste powtarzanie tygodni zupelnego odpoczynku/treningow regeneracyjnych. Nadal mozna to wzbogacac zmiana kolejnosci cwiczen.

A co do malpiego chwytu: ja bym go porownal do "kociego ciagu" : prostowniki o wiele lepiej "wchodza", wiec moze by tak robic na mniejszym ciezarze, a ciezsze serie na prostym grzbiecie???

Kto poparlby taki pomysl?
Znam przypadek ze trener na silce zalecal garbienie sie z mniejszymi ciezarami w czasie ciagow by bardziej "wchodzily" prostowniki.
Moj kolega uszkodzil sobie kregoslup na bodajze 65kg tym "sposobem"(teraz ciagnie 215, bo sie wyleczyl poprawnie cwiczac), a trener doznal znacznie mocniejszego urazu. Ten za to po operacji nie bedzie juz duzo dzwigal...

Malpi chwyt nie jest az taka rewelacja by ryzykowac zdrowie.
Nie wazne jaki autorytet sie nim posluguje, jest to KROK W KIERUNKU NIEBEZPIECZENSTWA i w koncu moze stac sie komus krzywda.
I co oznaczaja male ciezary? Robie 120kg po 15 powt "na dobitke", a jesli bym wypuscil sztange to sami wiecie co mogloby sie stac.

DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.

1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1097 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 19454
Witam brat mnie prosił żebym się spytał to pytam! Czy w treningu na klatke może być taki układ:
wyciskanie na płąskiej:
robił: 60kg*12 , 67kg*10 , 75kg*8 , 82kg*6
a jakiś instruktor z siłki powiedzial mu żeby robił tak: 10*60, 10*65, 10*70 i 10*78(ostatnie 3 z pomocą)
Mówił że ćwiczy tak od dawna i napewno lepiej wchodzi na siłe niż tak jak robił przed tem?

Co o tym myslicie? Mit czy moze byc cos w tym ;-/ Za mądre odpowiedzi sogi! POZDRO
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
WODYN TRENING
Ekspert
Szacuny 295 Napisanych postów 14936 Wiek 44 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 31442
BIORAC WSZYSTKIE ZA I PRZECIW I CALE DOSWIADCZENIE W ROBIENIU SILY....

Uwazam ze ow instruktor przykazal mu cos co predzej oslabi niz doda sily, komus kto "dopiero co" cwiczyl pierwszym sposobem!!!

-wiecej powt w kluczowych seriach
-powt wymuszone (az 3!!!)
-mniejsze ciezary

To ze tak cwiczyl nie znaczy jeszcze nic. Zaden spec od robienia sily nie dalby takiego treningu w celu rozwijania sily.

Idioci sa wszedzie...

Pozdr.

1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1097 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 19454
Dokładnie!! Ja nigdy nie robiłem takiego treningu ale myślę to to nie za bardzo jest;/ DZIĘKI ZA ODP MASZ SOGA! POZDRO
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Rzeczywiscie na sile "nie wejdzie" lepiej ze wzgledu na za duzo powtorzen w seriach(szczegolnie ostatniej). Instruktor z dupy troche

Z drugiej strony Wodyn- skoro malpi chwyt jest tak niebezpieczny to czemu jest tak lansowany? Nawet na forum kiedys byl artykul, o tym, jaki to malpi chwyt jest ok, odciaza nadgarstki i lepiej wplywa na klatke... i ze przy np. waskim wyciskaniu wrecz powinno sie go uzywac.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
WODYN TRENING
Ekspert
Zastanow sie lepiej co wolisz: bezpieczenstwo czy mode na forum???
Koks tez jest lansowany na forum.
Dzis wstyd sie nie przyznac do koksowania jesli sie ma wyniki!

A malpi nadgarstki przeciaza jeszcze mocniej w innym kierunku.
Klate mozesz sobie mocniej czuc, co jeszcze nie znaczy ze lepiej roznie.
Przy rozpietkach mocniej czuje i nic nie daja! Cyba ze polacze je z prawdziwymi cwuczeniami. Wtedy gra!

Slabo czytales tamten temat... i ten tez chyba ...

pozdr.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Co niedokladnie przeczytalem?

poza tym temat up

Zmieniony przez - Dżings w dniu 2006-12-12 16:01:00

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

### FAQ : MARTWY CIAG ###

Następny temat

Plan do oceny

Spalanie
Polecane artykuły