[...] proteinowych" (j.w). Jest jeszcze jedna pozycja, która nie jest moją codziennością - kupna szynka. Nie jadam wędlin, kiełbas..parówek i innych tego typu produktów...wędliny kupne są dla mnie stanowczo za słone...nie wspominając o wątpliwej jakości. W Niemczech mieszkam rok i ani razu nie kupiłam tu wędliny, a tym bardziej kiełbasy [...]
[...] poczytam sobie w wolnej chwili - chleb to i tak tylko dodatek, nie wazne czy biały, czarny, zielony czy kolorowy, ma byc go minimum (ale fakt - lepiej czarny niz biały) - wędliny można napisać ze bez ograniczen (bo i tak nie zeżresz tyle, zeby przekraczać jakieś granice rozsądku) - wędliny drobiowe naturalnie a nie kiełbachy i golonko Łatwiej [...]
[...] chude, o białej lub niebieskiej skórze, surowe, pieczone, wędzone lub gotowane -owoce morza (skorupiaki i mięczaki) -drób oprócz kaczki i bez skóry -chuda szynka, chude wędliny indyka, kurczaka lub wieprzowe -jaja -chude produkty nabiałowe -póltora litra wody z małą zawartością soli mineralnych -środki wspomagające : kawa, herbata, herbatki [...]
[...] niekoniecznie prawidłowych (i dlatego proszę o ocenę) doszedłem do takiego oto planu żywieniowego: 1 - sniadanie 7:10 - 3 kromki chleba pełnoziarnistego WASA - 3 plasterki wędliny lub sera w zależności od dnia - banan // jabłko // kiwi // grapefruit (jeden z tych owoców) - szklanka czerwonej herbaty 2 - drugie sniadanie 10:35 - kanapka (chleb [...]
1 - sniadanie 7:10 - 3 kromki chleba pełnoziarnistego WASA - 3 plasterki wędliny lub sera w zależności od dnia - banan // jabłko // kiwi // grapefruit (jeden z tych owoców) - szklanka czerwonej herbaty dlaczego wasa? nie mozesz wlaczyc tu zwyklych platkow owsianych? zreszta najlepsza opcja bylaby np. jajecznica z twarogiem, warzywami/owocem 2 - [...]
[...] margaryna). - Kupne kabanosy są ok na jakieś ratowanie się na wyjeździe czy w sytuacji awaryjnej. Tak to lepiej kupić mięso i samemu coś z niego przyrządzić. - Kupne sery i wędliny - ser raz na jakiś czas w niewielkiej ilości ujdzie, wędliny spróbuj zastąpić mięsem, które sama zrobisz (np. pieczeń, pasztet, możesz też po prostu przygotować pierś [...]
[...] bo dla każdego to oznacza biały, a taki jest tyle wart prawie co ziemniaki, ma być brązowy ryż, który ma całkiem odmienne właściwości od białego zwłaszcza przy redukcji, wędliny to może sobie w dietę wstawić drobna dziewczynka z fitness klubu. Zamiast wędliny robimy schab (który jest najchudszym mięsem wieprzowym, przygotowanie wcale takie [...]
[...] gęstością energetyczną, np. boczek (1676-2179 kJ/100 g, tj. 400-500 kcal/100 g). Mięso i produkty mięsne o małej zawartości tłuszczu, np. polędwica, niektóre podroby i chude wędliny drobiowe natomiast odznaczają się kilkakrotnie mniejszą gęstością energetyczną (około 461-503 kJ/100 g, tj. 110-120 kcal/100 g). Mięso i podroby są dobrym źródłem [...]
[...] pojedynczych drobnych fioletowych "kropek" w plasterku kiełbasy posmarowanej płynem świadczy o zabarwieniu się skrobi kminku czy pieprzu i nie dyskwalifikuje wędliny. Natomiast pojawienie się jednolitego fioletowego zabarwienia w całym plasterku lub w znacznej jego części, świadczy o tym, że do produkcji badanej wędliny została [...]
[...] margaryna). - Kupne kabanosy są ok na jakieś ratowanie się na wyjeździe czy w sytuacji awaryjnej. Tak to lepiej kupić mięso i samemu coś z niego przyrządzić. - Kupne sery i wędliny - ser raz na jakiś czas w niewielkiej ilości ujdzie, wędliny spróbuj zastąpić mięsem, które sama zrobisz (np. pieczeń, pasztet, możesz też po prostu przygotować pierś [...]
Więc mówię co dziś jadłem: Śniadanie: 3 kanapki biały chleb, masło, plasterek jakiejś wędliny, plaster pomidora. 2 śniadanie szkoła: 5 kanapek z dwóch kromek białego chleba, masło, plasterek wędliny, pomidor. Obiad po powrocie ze szkoły 15:00 1l mleka i dużo płatków kukurydzianych. Cała micha 40 min po siłowni: 200g ryżu i 2 jabłka 20:30 3 kanapki [...]
Witaj Nie laczy sie pomidora z ogorkiem /ogorek zawiera askorbinoze - enzym rozkladajacy witamine C/ jak i innymi warzywami/owocami bogatymi w w/w. Chude wedliny w ogole odrzuc. Jakiekolwiek wedliny, chyba, ze zrobisz je sam. Wedliny w skrajnych przypadkach to 50% solanki /woda z sola/ co zwieksza ich objetosc. Chleb razowy jak najbardziej. [...]
[...] o tłuszcz. Ja bym zakładał, że tłuszcz siedzi cały, bo niby co miałoby się z nim stać? Woda wyparuje, ale tłuszcz nie bardzo. Nawet przez analogię do produktów typu suszone wędliny gdzie białka i tłuszczu w 100g jest więcej niż w ich niesuszonych odpowiednikach ;-). To, że w sklepowym twarogu jest mało tłuszczu lub wcale to kwestia produkcji. [...]
[...] nadwadze. Przybiera-nie na wadze wskutek tłustej diety wynika ze spożywania produktów o dużej gęstości energetycznej (pieczywo cukiernicze, ciastka, desery, dania gotowe, wędliny, sery i tłuste mięsa). Przy takim sposobie odżywiania nadmierna podaż energii utrzymuje się; jeśli natomiast żywi-my się raczej produktami zawierającymi złożone [...]
[...] to przynajmniej staraj sie jeśc co 3 godziny, bo niektore Twoje posilki sa w odstepach 1, 2 godz. W swojej masz: Przykładowo: 7:00 - Płatki owsiane etc. 9:30 - Pieczywo, wędliny, etc. 12:00 - Pieczywo, wędliny, warzywa etc. 14:30 - Zupy etc. 16:00 - Trening 17:00 - Posiłek potreningowy - Owoc, Sok, Ciastko, etc. 18:00 - Makaron, Ryż, [...]
[...] też out.. Chleb najlepiej własnej produkcji : http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni%2C_czyli_nasze_babskie_przepisy_%3B_-t696301-s5.html albo o sprawdzonym składzie. Wędliny też wywal ,ladies same robią wędliny (możesz upiec schab/szynkę jeść na zimno). A kuraka masz własnej hodowli, jak nie to zamień na indyka , dobre też są (wołowina,jagnięcina)