osobiście często zajadam nózki, udka, ćwiartki pieczone i kiedyś każde pieczenie ważyłem przed i po i średni wynik oscylował w okolicy, że masa po obróbce termicznej jakim było pieczenie to 65% masy surowego, z tym że jeżeli chciałbyś być jeszcze bardziej precyzyjny i nadgorliwy, to należałoby zważyć takie upieczone udko przed zjedzeniem, po [...]
ja narazie jestem po 2 strzałach propa10% z atomica i tak jak pisał gruby22: "następnego dnia po inj lekki ból,odczuwalny przy dotyku miejsca lub napieciu mięsnia". Dodam, że wale w udka
[...] duzo warzyw,jakies owoce,nie objadaj sie na noc wybieraj w tych produktach białko: piers z kurczaka,indyka,udziec indyczy,wołowy,karkowka,schab,poledwica wołowa,udka z kurczaka,lopatka wieprzowa,tunczyk w sosie własnym,mintaj,panga,makrela wedzona,jajka,twaróg weglowodany: płatki owsiane,ryz paraboliczny,brązowy,kasze [...]
[...] zbożami, raz kurę. Można by było któryś posiłek oprzeć na przykład na jajach albo rybie, zamiast dublować nabiał i żyto. Możesz jadać różne mięsa, także te ciut tłustsze - udka, wieprzowinę, podroby (wątróbka). Podobnie węgle czerp z różnych źródeł - kasza, ziemniaki, płatki itd. Unikaj sytuacji, kiedy jeden produkt, np. zboża - dominuje. [...]
[...] lub właśnie ryż, który jesz przed treningiem, tam niekoniecznie jest Ci potrzebny. W 3 posiłku daj całe jaja jak już chcesz je mieć trzy razy dziennie. Przy urozmaicaniu bierz pod uwagę też inne mięsa, czy też inne części kury - udka, podroby. Pomyśl o włączeniu mozzarelli czy dobrej jakości żółtych serów - produkty lepsze niż twaróg czy serek.
Kup sobie udka są tansze od piersi, łopatka wieprzowa też jest tańsza. Trzeba być mistrzem promocji. takie małą kalkulacje zrobiłem 20g białka http://www.sfd.pl/sklep/Trec_Whey_100-opis600.html kosztuje 2,1 zł 100g piersi w której jest ok 20 g białka kosztuje 1,7 zł Ja tu widzę tańszą pierś no chyba ze u Ciebie jest po 25 zł za kilogram. Zmieniony [...]
Np zamiast białek jaj warto jest jeść całe jaja, zamiast piersi z kurczaka – udka, lub mięso wieprzowe, zamiast chudego twarogu – ser podpuszczkowy miękki taki jak mozzarella. Dzięki temu w podobnej objętości pokarmu będzie można dostarczyć większą dawkę kalorii. Np Śniadanie: Omlet owsiany z musem bananowym, skład: 5 całych jaj, 100g płatków [...]
Czyli liczyć ćwiartkę/udko tak samo? Bo w sumie, to jest praktycznie to samo mięso, a i tak odliczam kości i skórę po obróbce, wiec jak będę liczył samo „mięso”, to wartości powinny być takie same dla ćwiartki oraz udka? Bo przy 1kg już pewnie jakaś różnica będzie