[...] ilości węglowodanów i tłuszczów - organizm przetworzy nagromadzony tłuszcz w organizmie na energię. Na tym polega ujemny bilans kaloryczny. Zależy co tam jadasz. Bo jeśli spaghetti / pizza etc. na noc, no to tłuszcz pójdzie na plus. Jeśli natomiast dostarczysz mniej węgli (ale ok. 2g/kg masy ciała białka) to będzie szło w dobrym kierunku. [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Jesli chodzi o odzywianie to a sniadanie jem mala kanapke przewaznie z maslem 2 sniadanie zazwyczaj kanapka szynka obiad to zalezy czasem mieso z kurczaka schab zupy jakies albo spaghetti na kolacje platki z mlekiem badz jakies kanapki. Co sadzicie zaczac jakas diete jak tak to jaka, na silowni na jakie partie miesni brac najwiekszy ciezar ?
[...] Jem go zawsze w szkole są to zazwyczaj kanapki (dwie) z jakąś wen dyliną Obiad: Z tym ro różnie bo potrafię zjeść 4 kotlety z piersi kruczka do tego papryka konserwowa albo spaghetti także w dużych ilościach. 3 posiłek: Zazwyczaj jakaś kanapka albo płatki sniadaniowe kolacja: czasem 2 marchewki a czasem kanapka Wszystkie posiłki zapijam colą [...]
jajecznica z podwawelską i serem żółtym/spaghetti z szynką wieprzową i sosem/kilo pieczonych ziemniaków, pół kilo serc drobiowych i sos czosnkowy na bazie bałkańskiego;) sałatka makrelowo-jajeczno-warzywna plus chleb z masłem/owsianka z serkiem wiejskim posypana wiórkami, rodzynkami i orzechami/twaróg zmiksowany ze słodzikiem, jogurtem nat. [...]
[...] zioła nie osadzały się na ściankach, a substancje zapachowo-smakowe migrowały swobodnie. Po tym czasie przecedzamy przez sitko lub gazę. Przenosimy naczynie do lodówki i używamy w kuchni. Olej ziołowy bardzo dobrze współgra z daniami delikatnymi, warzywnymi i warzywno-mięsnymi. Bardzo dobrze smakuje jako dodatek do spaghetti. Szczerze polecam!
Polecam sos do spaghetti + ewentualnie jakieś przyprawy tudzież czosnek lub/i cebule. Moi koledzy studenci potrafią skonsumować na raz 3 torebki ryżu tak przyrządzonego (bez żadnego mięsa). Ryż sam w sobie jest paskudny, ryż z sosem to niebo w gębie :)
[...] w restauracji które są smażone. Tłuszcz rzadko jest wymieniany więc powstaje w nim cała masa 'śmieci'. Kefiry, jogurty naturalne, bułki razowe, owoce. Dobrze by było jakbyś miał czajnik elektryczny bądź kuchenkę na gaz to byś mógł sobie gotować ryż, kaszę, kus kus, robić spaghetti i takie tam Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2008-07-22 20:57:41
[...] bo tak naprawde to dopiero miesiac temu zaczalem cokolwiek robić na siłowni. @TomQ-MAG: Podejrzewam że mówiąc o tych przetworzonych produktach masz na myśli ten sos do spaghetti? Podejrzewałem, że to nie jest najlepszy pomysł, ale nie mam pomysłu jak połączyć makaron i tuńczyka. Na początku próbowałem to jeść bez niczego, ale to była [...]
Za ten produkt trzeba trochę zapłacić. Cena różni się niewiele przynajmniej u mnie a zależy to przede wszystkim od rodzaju ( nitka,spaghetti, spirelli ).
Spokojnie i raz w tygodniu. Są makarony durum/razowe do spaghetti z dobrym smakiem. Nawet idzie zrobić wersję low fat i wrzucić mięso mielone z kurczaka jak ktoś chce. Ja lubię wersję z groszkiem. Kupić ser piórko, zetrzeć i posypać na wierzchu. Coś nie tak w takim daniu?
ja preferuje spaghetti tylko w żadnym razie nie z sosem w proszku, tylko własnej roboty- najlepiej w stylu włoskim owoce..wymiękają przy tym pozdrawiam
oo to dobrze ze spaghetti mozna jesc , moja ulubiona potrawa a ja jej nie jem ze wzgledu na diete no wlasnie jak robic ten domowy sos co z czym zmieszac? ten w saszetkach kategorycznie nie?
[...] Przyprawy działają konserwująco. Upieczona pierś w kawałku po odgrzaniu raczej będzie tekturowata... Albo mrożenie, jak już Malinowa napisała :) - ja sobie mrożę mielone, doprawione i upieczone mięso w porcjach i po rozmarznięciu mam albo na zimno do kanapek albo jako kotlet albo robię szybkie spaghetti... Super wygoda i nie traci na smaku.
[...] funtów, ale pewnie można znaleźć taniej. do tego dochodzi drogie żarcie, no chyba, że kupujesz w Tesco jakiś syf 'added value' nazywany jedzeniem. osobiście żywiłem się kurczakami, karkówą, jajami z bekonem, spaghetti. a na dupy trzeba jexdzić do Edynburga, bo w pozostałych częściach Szkocji straszne pasztety chodzą, 99% z nadwagą i to nie małą.
[...] l osolonej wody z dodatkiem niewielkiej ilości oleju, aby woda nie kipiała. Garnek przykryć pokrywką, aby szybciej się ją zagotować. Do wrzącej wody wkładać stopniowo 400 g spaghetti, w miarę wiotczenia zanurzonej części. Wymieszać, aby makaron nie przywarł do dna. Przed końcem gotowania wyjąć kawałek makaronu i spróbować. Powinien być miękki, a [...]