Ciekawostki CYNAMON Cynamon, znaną przyprawę kuchenną, uzyskuje się z kory drzewa cynamonowego. Charakterystyczny zapach pochodzi od olejku cynamonowego. Najbardziej aromatyczny uzyskiwany jest z najstarszej części drzewa, z pnia do wysokości 2m. Cynamon najczęściej wykorzystywany jest w produkcji słodkich wypieków i deserów. W kuchniach [...]
[...] gdzie początkowo niczemu nie świadoma jadłam soi sporo. Teraz w sierpniu badania kontrolne wykazały, że wszystko się wchłonęło. Nie mam dowodów na to, że akurat soja wpłynęła, może całokształt diety, a może był to przypadek, ale w chwili obecnej jestem zupełnie zdrowa. Żadnych zmian patologicznych. Oczywiście nie zaczęłam się [...]
[...] kurczaków (te fermowe sa najbardziej chyba ze wszystkich mies skażone sterydami, toksynami, antybiotykami, hormonami wzrostu i pestycydami, i co jeszcze dodatkowo karmione soja, w mięsie mają bardzo duże ilości fitoestrogenów, które mogą wpływać na nasz układ hormonalny) jak i mięsa wołowego i wieprzowego. Mięsa kurczaków i indyków dostarczając [...]
Dzisiaj na Onecie znalazlem ciekawy artykul. To nie jest moje, ale pomyslalem ze wkleje, co o tym sadzicie ?? NAJWIĘKSZE BŁĘDY-MIĘSO I MLEKO!LEKARZE I DIETETYCY ZALECAJA WEGETARIANIZM=BEZ MIĘSA TO NAJZDROWSZA DIETA+SPIS SŁYNNYCH WEGETARIAN-od Jezusa do Einsteina-LIKWIDUJE zawały,miażdżyce,wylewy,cukrzyce ,nowotwory=JEDZENIE MIĘSA TO NIE TYLKO [...]
Przy tak dużym wyborze odzywek białkowych, jakie oferuje HI TEC NUTRITION i PEAK, trudno jest wybrać odpowiednią odżywkę dla siebie. Ten artykuł pomoże dla każdego dopasować najbardziej właściwą odżywkę. Przedstawimy wam odzywki podzielone na dwie kategorie: szybko wchłaniane białka i wolne wchłaniane białka SZYBKIE BIAŁKA: Szybkie [...]
[...] z nielicznych kompltnych białek dostarczanych z roślin. Soja jest ogólnie dobrym białkem, chociaż nie wchłania się tak skutecznie jak wyżej wymienione białka. W dodatku soja przynosi wiele rozpoznanych korzyści zdrowotnych dla kobiet. -Mieszanki- każda białkowa odzywka jest robiona prosto z soi, jajka, serwatki lub kazeiny lecz są też [...]
[...] w 6 wersjach Odpowiedni dla wegan Bez glutenu Soja to obecnie najbardziej powszechne źródło białka nieodzwierzęcego. Rośliną uprawną jest jednoroczna roślina strączkowa - soja warzywna Glycine max. Od tysięcy lat, soja stanowi ostoję tradycyjnej diety azjatyckiej, w krajach zachodnich swoją popularność osiągnęła stosunkowo niedawno i głównie [...]
[...] i ryż należą do Twoich sprzymierzeńców. Jedz je pięć razy w tygodniu. Nie stroń od orzechów włoskich i ziemnych. Nie zaszkodzą Ci migdały i orzeszki pistacjowe, a także soja i kasza jęczmienna. W przeciwieństwie do osób z innymi grupami krwi pestki dyni nie są dla ciebie zdrowe. Możesz też utyć od kukurydzy. Przyprawy Lecznicze dla Twojej [...]
[...] zwierzęcego) i białka niepełnowartościowe(pochodzenia roślinnego). Głównymi źródłami białek są: -mleko i jego przetwory, -mięso, -drób, -ryby(np. tuńczyk), -soja, -groch, -fasola, -kasza gryczana, -bób... Energetyczne Składniki energetyczne to składniki, których spalanie dostarcza organizmowi energii niezbędnej do prawidłowego [...]
JEDZENIE BEZ MIĘSA)o95%MNIEJSZE RYZYKO RAKA,o 99%CHORÓB SERCA,o90%-PRZEDWCZESNEJ ŚMIERCI Wśród wegetarian aż o 95%. mniejsze jest ryzyko zachorowania na raka, o 99% ryzyko choroby wieńcowej serca, wreszcie o 90% - przedwczesnej śmierci - to dane z najszacowniejszego pisma medycznego "British Medical Journal"=wyniki z 13 lat badań stanu zdrowia 11 [...]
Witam wszystkich, W końcu po wielkich wysiłkach i nocach spędzonych przed kompen () ułożyłem swoją dietę. Proszę Was o ocenę i ewentualne wniesienie poprawek/sugestje. Coś o sobie: Wzrost: 187cm Waga: 76kg Treningi: SW - pon/śr/pt Siłownia - wt/czw/sob Basen - niedziela ( w celach rozluźnienia i wypluskania się - [...]
WSTĘP DO ODŻYWIANIA Zacznijmy od początku.Wiele osób słysząc słowo "DIETA" kojarzy je tylko i wyłącznie z odchudzaniem.Nic bardziej błędnego. Dieta to nic innego niż pewien sposób odżywiania , dostosowany do danej osoby oraz co najważniejsze przystosowany do danych celów.To oznacza , że będąc na "diecie" można przybierać na wadze [...]
Witam ponownie. Wiele było na forum postów poświęconych błonnikowi, ale nie znalazłem informacji kompleksowej, w której podanoby również szczegółowe tabele produktów zawierających błonnik. Dlatego sądzę, że tych kilka informacji o błonniku zebranych w jednym miejscu nikomu nie zaszkodzi Poniżej znajdują się niezbędne przy układaniu diety [...]
[...] poza laboratoria. Na rynek trafiają nieliczne nowe odmiany warzyw i owoców. Pierwszą rośliną genetycznie zmodyfikowaną, która trafiła do masowej sprzedaży, była soja. Obecnie jej największym producentem jest sieć Monsanto mająca swoje filie na całym świecie. ....::::GMO w Polsce::::.... Szacuje się, że pod uprawę genetycznie [...]
[...] do rozkładu cukru mleka (laktozy). Z kolei „alergia" jest odpornościową reakcją organizmu na żywność lub jej jakiś składnik- zwykle białko. Krowie mleko, jaja, pszenica, soja, należą do najczęściej spotykanych przyczyn alergii wśród dzieci. Alergia na mleko jest powodowana przez nienormalną reakcję systemu immunologicznego na białka obecne w [...]
[...] i jego przetwory jedz w ilościach umiarkowanych dwa lub trzy razy w tygodniu. Wybieraj mięso chude. W pozostałe dni jadaj dania z ryb i roślin strączkowych (fasola, groch, soja). 7. Ograniczaj spożycie soli kuchennej. Jedna płaska łyżeczka soli dziennie dodawana do potraw powinna Ci wystarczyć. Nie dosalaj. 8. Zachowaj umiar w jedzeniu cukru i [...]
Białko i Aminokwasy w Sportach Siłowych Przez wiele lat sporną sprawą było zapotrzebowanie sportowców na białko. Udowodniono, iż spożycie większej ilości białka (2,77g białka na kg masy ciała), prowadzi do lepszego bilansu azotowego (w porównaniu z 1,2g białka na kg masy ciała). Nie stwierdzono natomiast znacznej różnicy w zwiększeniu czystej [...]
Przy tak dużym wyborze odzywek białkowych, jakie oferuje HI TEC NUTRITION i PEAK, trudno jest wybrać odpowiednią odżywkę dla siebie. Ten artykuł pomoże dla każdego dopasować najbardziej właściwą odżywkę. Przedstawimy wam odzywki podzielone na dwie kategorie: szybko wchłaniane białka i wolne wchłaniane białka SZYBKIE BIAŁKA: Szybkie [...]