[...] to nie ma przeciwwskazań do ich spożywania, byle w rozsądnych ilościach. Ważne by nie była to podstawa diety. W kwestii nabiału na szczególną uwagę zasługują parmezan i mozzarella jako dobre źródło wapnia. W związku z czym czasami zamiast kanapek z twarogiem polecam zjeść sałatkę z mozzarellą, oczywiście z jakimś dodatkiem węglowodanów. [...]
[...] Dopiero znacznie później do przygotowania spodu pizzy zaczęto używać ciasta drożdżowego. Pizza tradycyjnie podawana jest z pomidorowym sosem oraz tartym serem typu mozzarella i ziołami. Pizzę wypieka się w piecu. Płaskie, okrągłe i wypiekane placki znane są praktycznie wszystkim kulturom starożytnym, np. w dawnym Egipcie spełniały [...]
[...] jako dodatek, nie codzienny element diety. W sensie chodzi Ci o to, że lepiej wcianać mięsko? Jeżeli o to chodzi to jasna sprawa. Ale czasami ma się już go dość, a ser mozzarella może być ciekawą alternatywą. Czyli uważanie, że pod względem "jakości białka" mozzarella jest lepsza? I warto ją brać? Pytam, bo widziałem u Ciebie Koniu, że [...]
[...] do swojej diety i urozmaicać ją w ten sposób. Do produktów nabiałowych zaliczyć można: - twarogi, - serki wiejskie, - jogurty, kefir, maślanka, - mleko, - sery żółte, - mozzarella, - feta. Wszystkie te produkty mają różne ilości białka, tłuszczów, czy wapnia. Dlatego też warto wiedzieć, jakie spożywać. Wśród źródeł wapnia istotny będzie ser [...]
Naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą Omlet /SFD/Images/2015/12/2/a15e1c0c7054415bacf91dba1e7b406e.jpg /SFD/Images/2015/12/2/38f8ea523f1d46e6bdd8b276d1253558.jpg
Comber z królika w sosie śmietanowym z kaszą pęczak Placki owsiane z jabłkiem i borówkami Kanapki z razowca z mozzarellą /SFD/Images/2015/12/16/3454b1c3901b41d1bec3c041ff3bb735.jpg /SFD/Images/2015/12/16/e4a61a92546a414486667905c83f1981.jpg /SFD/Images/2015/12/16/ce622ef7b40445fe9ff4d6045e519421.jpg
I coś ode mnie :-) Jajko w koszulce na kanapce z chleba żytniego z łososiem wędzonym Zapiekane piersi kurczaka z pomidorkami i mozzarellą Burger wołowy w bułce LC z mikrofali i frytkami z batatów Batony 'chałwowe' Naleśniki fit i fat (gryczane vs pszenne) z twarogiem i owocami Stejk (rump) z frytkami [...]
Głodna ja, danie "przed": /SFD/2017/3/19/2604c201f106462eb867b708d6eda7c8.jpg Danie po: /SFD/2017/3/19/8b42f3440170448a9e48f3111c0c62b5.jpg A jest to makaronowa zapiekanka ze szpinakiem, pomidorami krojonymi i mozzarellą :-) (całosć 500kcal)