[...] kapusty, kukurydzy,ziemniaków, soczewicy i brukselki. Jedz wszystko, co czerwone, niebieskie i fioletowe, np. śliwki, figi, winogrona, czereśnie, daktyle, jabłka, maliny, porzeczki, rodzynki, wiśnie i żurawiny. Unikaj mandarynek, orzechów kokosowych, pomarańczy, truskawek i rabarbaru Jaja i nabiał Powinny stanowić niewielką część [...]
[...] wcale nie jesz warzyw i owoców; - sięgając po owoce, wybieraj te, które są bogate w antyrakowe przeciwutleniacze i chroniące naczynia flawonoidy, a ubogie w cukry - czyli maliny, jabłka, wiśnie grejpfruty, mandarynki, brzoskwinie, gruszki. Nie jedz więcej niż pół sporego owocu trzy razy dziennie; - unikaj produktów z ukrytymi węglowodanami: [...]
[...] mięso, soja, jaja i chudy nabiał) powinny być jedzone codziennie, najlepiej koło południa, w połączeniu z jarzynami i soczystymi owocami (jabłka, kiwi, cytrusy, truskawki, maliny). Dania węglowodanowe (ryż, makaron, chleb i słodkie owoce - banany, suszone figi, rodzynki) należy również spożywać codziennie, ale wieczorem, nigdy razem z [...]
[...] węglowodany pochodzące z skrobi (ziemniaki, mąka, warzywa). Pewną ilość cukrów prostych i dwucukrów w ilości 10-20g/dziennie można dostarczyć z owoców jagodowych (porzeczki, maliny, agrest, truskawki, dżemy niskosłodzone, powidła śliwkowe), produktów mlecznych (śmietanka, śmietana). Przy tak małej ilości węglowodanów w diecie, cukier prosty [...]
Przeplanowuję sobie odrobinę dietę, i na tą okazję naskrobałem taką prymitywną ściągawkę wartości odżywczych wybranych produktów, bo nie lubię korzystać z często wątpliwej jakości suplementów witaminowo-minerałowych, skoro można z diety. Kolorkami się nie sugerujcie, bo to jedynie info dla mnie w tej konkretnej sytuacji. Może komuś się przyda [...]
[...] APETYT ( BRAK APETYTU U DZIECI) - 3 łyżki stołowe rozdrobnionej słomy owsa na 2 szklanki wrzątku. Porcję podzielić na 4 części i wypić w ciągu dnia. - 4 łyżeczki owoców maliny nasypać do termosu i odstawić na 2 godziny. Pić ciepłe po 1/2 szklanki 4 razy dziennie. - 2 łyżeczki soku z selera pić na 30 minut przed jedzeniem 3 razy dziennie. 3 [...]
[...] (bez ziaren), pieczywo chrupkie Warzywa: w dowolnej ilości, ale z wyłączeniem strączkowatych Owoce: w dowolnej ilości grapefruity i arbuzy, typowe polskie- jak jabłka, maliny, czarne jagody, agrest, śliwki, wiśnie - tylko do 250 gram Ryby: tylko chude - leszcz, dorsz, mintaj, pstrąg, sandacz, drenadżer, błękitek - do 100 gram Mięso: kurczak [...]
[...] jabłka bez skórek, pomarańcze. Pozostałe owoce takie, jak arbuzy, ananasy, czereśnie, agrest, borówki , gruszki, melony, śliwki, poziomki, truskawki, wiśnie, czarne jagody, maliny, porzeczki czarne oraz figi są dozwolone tylko w postaci soków i przecierów. Ponadto deserami dozwolonymi w tej diecie są kisiele owocowe i mleczne, galaretki [...]
[...] (Dieta na mase). I co można byłoby w niej zmienić lub dopracować jak jest nie poprawna. 1.posilek (sniadanie) Platki górskie 150g, 2 szkalnki mleka, do tego owoce dziś maliny około 60g 2.Sniadanie 2 Jajecznica na maśle z trzech jajek do tego chleb razowy z pomidorem i plasterkiem sera. 3.obiad Ziemniaki gotowane z 3 szt Kotlet smażony do [...]
[...] górskie - 50-90g ( w zależności od mezocyklu treningowego) skyr - 150g wpc - 20g masło orzechowe albo migdały - 20-30g owoce: zwykle banan, truskawki, wiśnie, jabłko, maliny, pomarańcz - wybieram na co mam ochotę (zwykle dwa owoce) Naczytałem się ostatnio ze owsianka i do tego z produktami pochodzenia mlecznego to niezbyt dobra opcja po [...]
No to mój problem wygląda tak: trzy dni temu zrobił mi sie okropny pryszcz (?) pod pachą wielkości hmm... maliny miałem już kiedyś coś takiego w tym samym miejscu ale jakoś zmniejszyło sie i prawie znikło. A teraz wróciło. Narazie przykładam rivanol (stąd to żółte zabarwienie na focie). Co jeszcze moge z tym zrobić?? może przebić igłą albo sobie [...]