Lepsze na pewno będzie ;) ale nie spodziewaj się dużych przyrostów. Nie musisz jeść na okrągło tych samych posiłków - możesz przecież wprowadzać codzniennie inne o podobnym BTW. PS. 1l mleka(0,5%) to jest około 30g białka, 5g tłuszczy, i 50g węglowodanów(laktoza)-możesz się spodziewać fatu ;)
Gdyby tak było, to wszyscy kupowaliby mleko w proszku ze sklepu, a gajnerów nie opłacałoby się produkować - w gajnerze masz specjalne węgle, a tu jest laktoza, po której tylko wywali ci kałdun. Białko też jest kiepskie, oczywiście z mleka masz białka serwatkowe o wysokim bv, ale to jest inna sprawa i opisane jest to w artykule Lacmy. Ja wybrałbym [...]
niekoniecznie... raczej z serwatke.. z izolatem bialek serwatki hehehe .. ta pierwsza ma wlasnie pare gram bialka.. reszta to dajmy na to laktoza.. :P .. ale moze i autor z gainierem myli... hehe nie mam juz pojecia ;P
No w twojej odżywce masz 3 składniki, więc albo ten koenzym b12, albo białka serwatki albo np. laktoza z węgli Cie uczula. Najlepiej spróbuj czysty izolat, potem czyste carbo bez żadnych dodatków, jak jest ok to wymieszaj sobie 50/50 i masz to co chciałeś.
Maślanka ma przeważnie zawsze 1.5% tłuszczu i ona napewno nie da ci sensacji żołądkowych bo cukier laktoza została rozłozona przez bakterie fermentacji mlekowej. - znajdujace sie w maślance (mówie tu o naturalnej maślance a nie jakiejs tam owocowej) owocowa jest słodzona pawel
Donat to chyba tobie sie pomylila kazeina z laktoza. Nie wiem czy wiesz, ale kazeina to bialko (ok.90% protein) i to latwo przyswajalne, zawiera wszystkie niezbedne aminokwasy i fosfor. A w twarogu jest duzo bialka. Jak myslisz jakiego??? >>
Ok, a jak to wygląda w Wpc Plus v3? W sumie w 100g. jest 4,5g. WW, te 4,5g. to też czysta laktoza? Zmieniony przez - Piter_1988 w dniu 2014-08-28 15:43:47
mass xxl, monster mass, albo cos zza oceanu, pelno tego, wystarczy zerknac na sklad i popatrzec czy nie ma tam wynalzakow typu "bialko pszeniczne/sojowe/kolagenowe" albo czy na pierwszy miejscu nie widnieje "suszona serwatka" - bo to laktoza pod bardziej komercyjna nazwą.
W nowszej wersji jest glukonian,we wcześniejszej był węglan;-) Choć dla mnie to i dosyc teoretyczne podejście z tymi formami,bo i tak nie da rady określić dokładnie ile się przyswaja;-] Choć wiadomo,że są czynniki zwiększające absorpcję wapnia jak wit D czy laktoza Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-05-22 18:20:28
ta impreza z laktoza to tak naprawde kwestia indywidualna, dla jednych dobre, dla innych zle działanie ma. Tak samo jak sa osoby ktore opychaja się w MC i KFC, a całe życie są szczupli. U mnie sprzyja odchudzaniu, przy poduktach do 2% tł. Poza tym dobrze ją toleruje mój organizm Zwykle jem 0, albo 0,5% . Mleko uwielbiam ale go nie pije bo dla [...]
[...] - w tym nie ma nic dziwnego Moze byc i z mlekiem chociaz carbo sie rozrabia w sporych ilosciach tzn woda:carbo - i wtedy bys musial wlac duzo mleczka - a jak wiadomo mleczko posiada paskudna rzecz jaka jest laktoza, ktorej organizm doroslego czlowieka nei trawi a co z kolei objawia sie odkladaniem tk. tluszczowej wiec odradzam mleko do carbo.
mleko? laktoza jak nie trzeba to nie pij serek? nie na śniadanie, kazeinę zostaw na wieczór kto Ci każe tak samo jeść? owsiankę można przyrządzić na milion sposobów gotowana na wodzie, z mlekiem, z jogurtem/kefirem + dodatek orzechów,siemienia,rodzynków,kokosa - możesz kombinować raz dosłodzisz miodem, raz syropem klonowym czasem możesz sobie [...]
przede wszystkim ograniczyć musisz węglowodany/a cukry proste jak glukoza, fruktoza, laktoza, sacharoza/ wyeliminować tak by conajwyżej śladowe ilości zostały w diecie, wraz ze zmiejszaniem węgli w diecie może rosnąć podaż zdrowych tłuszczy i białka a dokładnie to już trzeba wypróbować na sobie, proponuje zacząć od stosunku białka, węgli i [...]
nie wczytales sie w to co napisalem... i gdzie napisalem ze laktoza pomoze spalic fat??? Odbijam od tego tematu bo nie jest moim zadaniem dyskutowac kto tu ma racje a jedynie wypowiadac swoje sądy - nie mam na tyle czasu przy kompie.