nie lepszy czy gorszy - różnicy nie zauważysz oba bardzo dobre matrix ma gluten, białko pszeniczne wiec z tego punktu można uznać ze to oszczędność producenta ale jest dobry i smakuje super kaizen to samo
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
A teraz troche z innej beczki. Tak w ogole to jestem na diecie bezglutenowej. Jak jem gluten to zaraz mam sraczke - jestem na niego uczulony. lubie tortille z piersia z kurczaka ale jak mama mi zrobiala taka z plackiem bezglutenowym to byl bardozo niedobry w smaku. praktycznie nie dalo sie tego zesc. czy ktos wie jaki jest przepis na ten podobno [...]
hehe no taka moda na gluten. Nie ma co pisać w zasadzie. Zdrowy chłop, przed 30, z lekkim otłuszczeniem i mocno aktywny fizycznie. brak przeciwskazań dietetycznych. Zastanawiam się nad prostym, zdrowym jadłospisem.
[...] nie ma, no może jedynie jak weźmiesz kolor różowy to będzie bardziej damski, a tak to bez znaczenia bo to jest unisex. Nie daj się też nabrać że cos jest dla kobiet typowe, bo z reguły dopłacasz do sloganu for women/dla kobiet aby się poczuły lepiej że to cos dla nich, tak samo jak z pożywieniem, napisy na wodzie mineralnej gluten free, zero fat
gluten nie wystepuje we wszystkich zrodlach weglowodanow, wiec nie koniecznie tylko z warzyw mozesz czerpac ich zrodlo, ale dokladnie musiał by sie ktos inny wypowiedziec lub po prostu poszukaj w necie info o tym, na pewno bedzie tego duzo :-)
[...] niczego..) wiec tez odpada z tego wzgledu... sam juz nie wiem co robic...jedni mowia zmniejszyc bialko , inni węgle...ogolnie akcja jest taka że jak jem mniej...okolo 1700kcal to czuje sie dobrze\...no ale wiadomo ze to przynajmnije o1000 za malo...zupelnie nie wiem co robic gluten i mleko i przetwory tez wykluczalem na dlugo...nic to nie dalo
Myślę, że dieta można sobie na prawdę dobrze pomóc. Ja mogłabym polecić Ci roślinną dietę (warzywa, owoce). Być może usunięcie glutenu bardzo by Ci też pomogło bo twoje objawy są podobne do tych po nietolerancji czy alergii na gluten
Ha ha jakie suple masz . Za wcześnie co do glutenu i cukrzycy to nie problem. Z diety ucina gluten dajesz więcej kalorii odpowiednio bawisz się insulina i będziesz szybko bardzo duży. Znam kilku kółeczko chorych na cukrzycę i wydaje mi się ze zdecydowanie łatwiej jest im robić masę . Oczywiście wymaga to trochę wiedzy
[...] białek pozostałych, gdzie krowy są hodowane klatkowo zamiast na łące, gdzie się im podaje masę hormonów....itd. To białko ze zdrowych krów z łąki - zero prochów, zero glutenu i innych syfów. Polecam lekturę na stronach w języku angielskim. Opis jednego z produktów: CERTIFIED ORGANIC WHEY PROTEIN: we only use the highest quality whey [...]
[...] sklady z wartosciami odzywczymi ktore sa na stronie Olimpu takie jak carbo , profi whey mass i OLIMP 100% NATURAL WHEY PROTEIN CONCENTRATE i poprosilem zeby dokladnie wypytal jakie skladniki sa zabronione i niedopuszczalne. Mam nadzieje ze cos da sie wybrac Od kolezanki slyszalem ze podobno gluten przy chorobach nowotworowych jest zabroniony .
Wyeliminuj z diety niektóre produkty spożywcze (np. ostre przyprawy, produkty zawierające gluten, mleko krowie, czekoladę, kakao, cytrusy i orzechy ziemne)oraz pokarmy przetworzone, dania z proszku i fast foody. A konsultowałeś się już z endokrynologiem? :)
[...] serwatkowe charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą. Do produkcji odżywek można jednakże stosować również białka pochodzenia roślinnego. Na przykład dodatek białek glutenu w ilości około 1/3 masy białek wszystkich odżywki może być ciekawym rozwiązaniem. Białka glutenu stosowane przez wolnego od celiakii człowieka (czyli 99% populacji) [...]
gluten jak wspomniales pochodzi w glownej mierze ze zbozowego.Glownymi winowajcami odpowiedzialnymi za problemy z tym rodzajem bialka sa aminokwasy gliadyna, sekalina, hordeina, awenina. Aminokwasy te moga znacznie utrudniac trawienie i powodowac roznego rodzaju alergie.Substancja ta nie jest tez korzystna przy odchudzaniu, poniewaz moze [...]
Przy hashi to serio gluten out, tu nie o celiakie chodzi a raczej o strukture bialek glutenu i komorek tarczycy i reakcje ukl odpornosciowego. Internista machnie reka i powie, ze to moda. Coz, to ze spory procent hashimotowcow ma problem z celiakia to co innego, ale fakt, ze poleca sie jesc pszenice, ktora jest na maxa przerobiona genetycznie to [...]
Dziękuję Wam bardzo za Wasze rady. Są dla mnie nieocenione. Czyli radzicie wywalić gluten. Tak od razu. Wszystko na raz. Będzie trudno bo uwielbiam chleb. Dobrze. Robię listę rzeczy z glutenem i eliminuję. A co z laktozą? Paula, BMR wyliczyłam wg wzoru, który znalazłam w jednym z linków na stronie. W innym miejscu jest gotowy kalkulator. Poniżej [...]
Dla mnie badania sa dosyc jasne jezeli chodzi o przeciwciala, hashi i gluten. Od samego t4 spadnie tsh tylko, a jak nie podejmie sie walki o ukl odpornosciowy to sam sie nie wyleczy. A trzeba go wuciszyc, a nie czekac az przyjdzie mu do glowy inne tkanki zaatakowac.Kazdy jednak ma wlasny rozum i wrazliwosc na argumenty. Ja z pewnymi zaleceniami [...]