[...] czynników wzrostu IGF-1 i IGF-2 które w budowie przypominają insulinę kojarzone są z wieloma chorobami cywilizacyjnymi, między innymi z trądzikiem. Istnieją dowody iż gluten działa insulino naśladowczo. Badania te wywołały burzę wśród dietetyków i dermatologów, zaowocowały artykułem który pojawił się piątego grudnia 2002 roku w serwisie [...]
[...] laktozy nie posiadają wystarczającej ilości enzymu laktazy do trawienia cukru laktozy znajdującego się w mleku.Innymi typami nietolerancji są nietolerancja fruktozy, glutenu, alkoholu, wybranych typów błonnika oraz dodatków do żywności takich jak wzmacniacze smaku (MSG) czy konserwanty (sulfid) używane w żywności. Które z alergenów są [...]
[...] i owoce morza, - warzywa, owoce, - nasiona, orzechy, - przyprawy, zioła i naturalnie występujące tłuszcze. Zabronione jest natomiast spożywanie: - zbóż (kłania się tak modny gluten), - roślin strączkowych, - ziemniaków (nie licząc batatów), - mleka i wszelkich produktów nabiałowych, - cukrów, - jakichkolwiek produktów przetworzonych. Mało jest [...]
Co to właściwie jest gluten? Jaka jest różnica między celiakią, alergią na gluten a nadwrażliwością? Jaki jest wspólny mianownik „leczący” te przypadłości? Jakie produkty są dozwolone, niedozwolone na diecie bezglutenowej? Dlaczego wykluczamy gluten w chorobach autoimmunologicznych? Na te i inne pytania postaram się odpowiedzieć w poniższym [...]
[...] fazie możesz stracić na wadze, ograniczając w swym jadłospisie zboża, chleb i rośliny strączkowe. Czynnikiem sprzyjającym w przybieraniu na wadze ludzi z grupą krwi 0 jest gluten znajdujący się w kiełkach pszenicy. Jak również niektóre fasole i rośliny strączkowe, szczególnie soczewica i fasola nerkowata, zawierają lektyny, które odkładają się [...]
[...] fazie możesz stracić na wadze, ograniczając w swym jadłospisie zboża, chleb i rośliny strączkowe. Czynnikiem sprzyjającym w przybieraniu na wadze ludzi z grupą krwi 0 jest gluten znajdujący się w kiełkach pszenicy. Jak również niektóre fasole i rośliny strączkowe, szczególnie soczewica i fasola nerkowata, zawierają lektyny, które odkładają się [...]
[...] fazie możesz stracić na wadze, ograniczając w swym jadłospisie zboża, chleb i rośliny strączkowe. Czynnikiem sprzyjającym w przybieraniu na wadze ludzi z grupą krwi 0 jest gluten znajdujący się w kiełkach pszenicy. Jak również niektóre fasole i rośliny strączkowe, szczególnie soczewica i fasola nerkowata, zawierają lektyny, które odkładają się [...]
[...] prawdziwy lekarz zdiagnozował u ciebie konkretną chorobę, to opiera swoje zalecenia dotyczące diety na rzetelnych dowodach naukowych. I tak: Osoby z celiakią muszą unikać gluten. Osoby z ciężką alergią orzechową muszą unikać orzechów. Osoby z hipercholesterolemią muszą jeść mniej cholesterolu. Osoby z opornością na insulinę muszą jeść mniej [...]
[...] fazie możesz stracić na wadze, ograniczając w swym jadłospisie zboża, chleb i rośliny strączkowe. Czynnikiem sprzyjającym w przybieraniu na wadze ludzi z grupą krwi 0 jest gluten znajdujący się w kiełkach pszenicy. Jak również niektóre fasole i rośliny strączkowe, szczególnie soczewica i fasola nerkowata, zawierają lektyny, które odkładają się [...]
Witam szukajac ZMA znalazlem cos takiego i w zwiazku z tym pytanie co o tym sadzicie czy ktos moze probowal? NOW ADAM - MULTI VITAMIN - 120 TABLETS Superior Men's Multi With ALA, Saw Palmetto, Ginkgo, ZMA And More! All other male multiples are now obsolete... Here's why: * Contains 10,000 IU beta carotene from CaroCare®, a vegetarian source [...]
[...] nie wychodziłem (jak np. była całonocna impreza), bo bym otruł towarzystwo :D ostatnio nawet przetestowałem dietę wegańską, bo myślałem, że mam może nietolerancję laktozy/glutenu, czy ciul wie czego (na różne rzeczy można trafić w necie, a przy okazji mam małą słabość do zwierząt, ale to nie o tym temat). Kupiłem nawet wegańskie białko z [...]
[...] uboczny wytwarzania tak dobrze znanego oleju kokosowego, ale też mleczka kokosowego. Ma bardzo przyjemny zapach i smak kokosa. Warto nadmienić, że mąka ta nie zawiera glutenu, dlatego spokojnie może być zamiennikiem mąk glutenowych dla osób z nietolerancjami na zboża. Mąka kokosowa zawiera sporą dawkę błonnika, zalicza się ja do mąk nisko [...]
[...] się naturalne sygnały głodu wysyłane przez ciało; możesz czuć się głodny przez cały czas - a więc niezbyt pomocna sytuacja, jeżeli próbujesz stracić na wadze. Lektyna glutenowa dołącza się do problemów powodowanych przez inne rodzaje żywności zwalniające metabolizm. Kiedy żywność nie jest skutecznie trawiona i spalana jako paliwo dla [...]
[...] etapie można stopniowo wprowadzać elementy poprzedniej diety, zwracając uwagę na reakcje alergiczne. Szczególnie częste uczulenia obserwuje się na produkty zawierające gluten jak np. pszenica, ponadto soja, orzeszki, mleko. Pokarmy zalecane podczas kuracji: - ryby (najlepiej głębokowodne), świeże sałatki warzywne, ograniczone ilości [...]