a powiedz jak wyglada sprawa z weglami z odzywek wlasnie typu carbo z olimpu? Zdaje sie ze sa tam i proste cukry i te zlozone tak? Tylko czy takie wegle z opdzywki to to samo co z normlanego jedzenia?
blad co do spozywania owocow bo to zrodla fruktozy, w zakwaszaniu chodzi glownie o cukry, glownie proste spozywajac blonnik (chociazby otreby czy inne tego typu produkty an sniadanie) + duzo wody + unikanie cukrow prostych zakwaszenie praktycznie nie grozi Zmieniony przez - FU w dniu 2007-03-13 16:10:56
[...] nie zagwarantuje wzrostu masy dużo prościej byłoby policzyć zapotrzebowanie i kaloryczność Twojego jedzenia - nie zajmuje to wcale tak dużo czasu ad. 1 generalnie tak, choć cukry w nich zawarte ogólnie za zdrowe nie uchodzą ad. 2 może być, wszystkie są do siebie bardzo podobne ad. 3 nie, tyjesz od dodatniego bilansu kalorycznego, chudniesz od [...]
[...] więc muszę dowalić węgli, również ze względu na to, że mam bardzo ciężką pracę fizyczną. Organizm potrafi równoczesnie czerpać energie tylko z jednego źródła. Jak są cukry to z cukrów, jak pozbędzie się cukrów może czerpać z kwasów tłuszczowych. Ale nie potrafi tego robić równocześnie. Dlatego tylko ograniczenie węgli rzadko kiedy się [...]
wez sie koorwa za miche zlap to nie tluszcze Cie zalaly tylko wegle proste (cukry) jak Ci po krecie spadlo 10 kg to widac ze nie masz zielonego pojecvia co robisz
To jest produkt wysoko przetworzony, same cukry nieraz proste. Lepiej stosować jak już czegoś się nie da. 200g to sporo w zależnosci od produktu 100g to ok 400 kalorii 200g to już ok 800 kcal, u mnie 800 to jest prawie 1/3 całkowitego zapotrzebowania a to już sporo.
Dodam, że w kwestii insulinooporności, uważaj na szybkie źródła węglowodanów czyli proste cukry albo złożone o szybkiej kinetyce, czyli jak już bułka to lepsza grahamka. Przepisy masz dużo w dziale kuchnia
cukry to tzw weglowodany proste ktore poprostu latwo sie odkladaja. Takiego rodzaju weglowodany najlepiej stosowac wylacznie tylko przed lub po treningu. Zmieniony przez - honorr w dniu 2008-10-18 01:59:59
[...] materii. brak białka o pełnym profilu aminokwasów i połączenie tych węgli z tłuszczem będzie powodowało niezły wyrzut insuliny. co z kolei będzie wspaniale transportowało cukry i wykorzystywało je do przerabiania na trójglicerydy, które odłożą się jako tłuszcz zapasowy. można korzystać z tłuszczy jako podstawowego źródła dostarczania energii, [...]
[...] Teraz tylko istotne jest żeby dostały sie do miejsc spalania a nie wróciły spowrotem. I tutaj ważna rolę pełnia właśnie węglowodany. Przy zbyt duzej ilosci węglowdanów, cukry ulegaja przemianie do adlehydu 3 fosfoglicerynowego i mogą spowrotem połączyc sie kwasami tłuszczowymi i wytworzyc TG. W normalnych warunkach ok 20% kwasów tłuszczowych [...]
[...] napewno to zmienic swoja diete, w niej tkwi caly sukces, po pierwsze postraj sie ograniczyc spozycie tzw. zlych kcal zwlaszcza wegle proste, czyli wszelkie slodycze, ciasta, cukry itp. staraj sie racjonalnie odzywiac, nie musi to byc jakas super dieta jak maja zawodowcy, 5-6 posilkow dziennie w rownych odstepach czasu o podobnych porach. Zwieksz [...]
[...] białek z tłuszczami prostymi lub złożonymi, sterydami. Lipoproteidy są nośnikami cholesterolu (LDL, HDL, VLDL). Glikoproteidy Grupę prostetyczną stanowią cukry, należą tu min mukopolisacharydy (ślina). Glikoproteidy występują też w substancji ocznej i płynie torebek stawowych. Metaloproteidy Zawierają jako grupę [...]
Ok zle ci napisalem... do bilansu wliczac musisz .. ale weglowodany proste (cukry) musisz spozywac w minimalnej ilosci. Niejest Latwo dostarczyc 400 ww ... ale cos.. cos za cos ... chcesz byc wielki??? Jesli w paczce masz 250 gramow platkowto jak podzielisz je na 2 czesci to bedzies zmial 2 porcje po 125gr.Platki owsiane maja okolo 70 gr ww na [...]