Węglowodany zawarte w gainerach to przecież też cukry. Generalnie o to mi chodziło. Cukry to wielka rodzina a czy to są proste czy złożone to dopiero robi różnicę. Co do cukrów prostych to się zgodzę z kolegą powyżej. Słodzenie cukrem biały już dawno 'wyszło z mody'. Pozdrawiam. Zmieniony przez - Kogaion w dniu 2008-08-11 16:33:40
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ich wartość odżywcza została sprowadzona do „czystych” węglowodanów – cukrów prostych. Po zjedzeniu węglowodanów oczyszczonych poziom cukru we krwi gwałtownie wzrasta, gdyż cukry te są trawione bardzo szybko i prawie natychmiast jako glukoza dostają się do krwiobiegu. Jeśli ten cukier nie zostanie natychmiast spalony w trakcie wysiłku [...]
[...] lat wstecz, miałem kiedyś wieczorem taki napad i wierzcie lub nie, ale zjadłem wówczas naraz (!) 7 Snickersów Cruncherów. Potem mnie muliło jak cholera. Więc sądzę, że o cukry czy węgle proste tu biega. Taki dziwny sygnał organizmu. Badania krwi zawsze mam jak najbardziej ok, nerki zdrowe, serce też. Słowem nic mi nie dolega, a takie akcje mi [...]
Proste - mono i dwu cukry (glukoza,sacharoza) Zlozone- wielo cukry (skrobia) Ale ig zalezy od obrobki jakiej zostaly podane dane ww i czy do posilku dodajesz bialko.tluszcz,one tez wpplywaj na poziom ig ,wazniejszy jest indeks insulionowy,a najwazniejsze to ile jesz
to morze wrzucę opis, skład produktów dla mężczyzn, raźniej jakoś będzie SVOLE V.3 Działa na osoby nie reagujące na suplementy kreatynowe Zawiera GPA – składnik doskonale wspomagający działanie kreatyny Zwiększa siłę, masę oraz unaczynienie mięśni Dwumolekularny Jabłczan Kreatyny, Glikocjamina oraz Betaina Pełne miesięczne dawkowanie [...]
Węglowodany to są cukry, wiadomo nie od dziś... reszta to błonnik tak, tylko zazwyczaj pod nazwą cukry w takich tabelkach kryją się węglowodany proste, czyli glukoza/fruktoza
nie ma takich. Każdy gainer będzie miał cukry, jeden złożone inny proste w końcu cukry to podstawa każdego gainera. Co do tłuszczu kazdy będzie miał w granicach maks 3-5g tłuszczy na 100g.
nie ma takich. Każdy gainer będzie miał cukry, jeden złożone inny proste w końcu cukry to podstawa każdego gainera. Co do tłuszczu kazdy będzie miał w granicach maks 3-5g tłuszczy na 100g. to ja juz nie wiem co moj kolega ma, nie pamietam nazwy dowiem sie . xD on mial 0g cukruy i 0,7g tluszczy. yy a cos podobnego? weglowodanowo-bialkowe gówienko [...]
oczywiscie ze jest. weglowodany strawne to niekoniecznie cukry. za cukry w etykietach bierze sie weglowodany proste i dwucukry, a takich w platkach owsianych beda malutkie ilosci a nie to co tu widzimy na etykiecie.
[...] metoda do wykrywania wszelkich substancji w przemyśle farmaceutycznym czy chemicznym. Naukowcy zgłaszają coraz to nowe widma takich substancji chemicznych jak: aminokwasy, cukry, białka nukleotydy czy cząsteczki DNA. Pracuje się nad aplikacjami przemysłowymi. Powstała pierwsza praca naukowa nad wykorzystaniem tej metody do analizy aminokwasów w [...]
No ok ale przeciez cukry to cukry, one nie wyparują...Brzuch piwny nie robi się raczej od orzeszków czy chipsów. 0,5 L piwa ma ok. 250 kcal z czego wszystko to węglowodany proste które jak wiadomo powodują wzrost glukozy we krwi i przyczyniają sie do tego że tyjemy. Chodzi mi o to że piwo jest mniej więcej tak samo nie zdrowe kalorycznie jak np [...]
[...] z węglowodanów prostych (ma indeks 70 IG) których nawet niewielki nadmiar organizm nie potrafi magazynować do późniejszego użycia (tak jak robi to z węglow. złożonymi) i odkłada je w postaci tkanki tłuszczowej. Należy pamiętać, że to nie tłuszcz tylko właśnie węglowodany proste (cukry) są przyczyną powstawania tkanki tłuszczowej. Pozdrawiam.
"(...) Niegomir, niestety Twoje informacje nie sa prawdziwe. Wszystkie zboza to cukry zlozone(...)" PRZECZYTAJ DOBRZE MÓJ POST!!! Przecież ja nie mówiłem o zbożach tylko o chlebie! Zboże wszystkich rodzajów składa się z węglowodanów złożonych, ale zauważ że nie jesz ziarna tylko chleb ;) a chleb robi się ze sztucznie przetworzonej mąki [...]
[...] będą w pierwszej kolejności wykorzystywane przez organizm do uzupełnienia bilansu energetycznego, gdyż nasze ciało siegnie najpierw po to co nie musi być przetwarzane (jak cukry jednoskładnikowe), w zwiazku z czym cała reszta nie wykorzystana będzie zmagazynowana. ===================== Żaden promień światła nie jest daremny, lecz trzeba [...]
[...] i ile tłuszczu? Wg tego posta: http://www.sfd.pl/Robimy_mase_%2D_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html i powyższych wyliczeń, zostało mi ok. 270g węgli (50% spożycia) i ok. 100g tłuszczu (20% spożycia). No i takie pytanie... Czym się różnią węglowodany proste od złożonych? Czy proste to cukry (energia), złożone to np makaron (masa)? I co dalej?
[...] i wiecej grzechow nie pamietam W w DT HC -> banan zaraz po baton na + lucozade na w MC -> baton na + lucozade na tak to jest baton ma 26g ww z czego 10g cukry lucozade sącze 250ml - 3,5g cukru/100ml tak wiec wszystko idzie w okresie okolotreningowym nie jem na kolacje czy na noc - nie boj sie z reszta trening trwa 1h30min - [...]
tak i lowcarb odbiera chec do zycia..ale co tam a co do wegli to wegle zlozone z dobrego zrodla i nie ma problemu z tradzikiem. wegle proste, a wlasciwie cukry, i caly ten rafinowany szajs to jeden z powodow problemow z cera osob po okresie dojrzewania.
Problem w tym, że to nie zjazd dla szefów kuchni jedzących według lchf... 95% żarcia to proste cukry i tłuszcze trans... kilogramy chleba, deserów oraz innych produktów trudnych do opisania ze względu na ich odmienność od tego co jemy w polsce. Z tego powodu zjadłem tylko nieco wołowiny, kurczaka oraz łopatki wieprzowej i tylko łopatka była czysta [...]
[...] wyrownac sobie straty zuzyte na podstawowe funkcje zyciowe oraz na trening dopiero w nastepnej kolejnosci bedzie budowal miesnie. Wyrozniamy weglowodany proste (m.in. owoce, cukry) oraz zlozone. Te pierwsze dostarczaja natychmiastowej energii oraz uzupelniaja straty glikogenu, uszczuplone podczas intensywnego treningu. Drugie natomiast [...]