SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

cala

  • Wpisy z narzekalnia.pl: Ogólnie jestem bardzo spokojnym człowiekiem, nie okazuję zbytnich emocji. Zbieram je wręcz w sobie i czasem jest tak, że jak się tego dużo uzbiera, to wszystko zaczyna mnie w****iać. Pewnie każdy to zna. Oto kilka przykładów: 1. Gołębie. Nie dość że mam cały obsrany balkon i parapet, to jeszcze się zagnieździły gdzieś [...]

    Odpowiedzi: 3011 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-10-10 12:06:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Oto instrukcja wyjazdowa dla pracownikow pewnej firmy. Podobno autentyk ;) Drodzy Koledzy! W związku z bardzo bliskim już szkoleniem w Rowach, czuję się w obowiązku podjąć kolejny raz tą syzyfową pracę i zaapelować do Waszego człowieczeństwa, resztek instynktu samozachowawczego i sumienia (trudny wyraz, zjawisko sumienia nie jest wśród Was [...]

    Odpowiedzi: 3011 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-10-10 15:24:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • to nasz siwy (i cała reszta) na dobry humor: Siedzi dwóch kolesiów w kinie, a przed nimi taki wielki, łysy drechol, grube karczycho, złoty kajdan na szyi. Siedzi ze swoją dziewczyna. Jeden z tych kolesiów do drugiego - Stary, założę się z tobą o 50 zeta, że Nie klepniesz łysego w glace. - No dobra, w sumie co MI szkodzi - mysli ten drugi I klepie [...]

    Odpowiedzi: 3011 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-10-12 19:08:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • No dobrze przekonalyscie mnie.,chcialam tylko tak podrzazyc atmosferke. Bylam na bazarze kupilam cala siate warzyw sezonowych od farmera i nawet dolozyl mi marchewki i jablko.Kupilam takie o to cos i wiecie moze jak to sie nazywa,gadal mi cos o czosnku ale co dalej nie pamietam.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-18 11:06:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja korzystałam z przepisów, w których na wyrastanie zostawiało się na całą noc w dość niskiej temperaturze- wychodziła bardzo dobra konsystencja. Gdy zakwas jest młody, chlebek można też "popędzić" normalnymi drożdżami (nawet suszonymi)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-06 15:20:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzisiaj rano niestety nie wygląda żeby mój zakwas urósł, ale jak zamieszałam łyżeczką to ma konsystencję delikatnej pianki. Stał całą noc na ciepłym kaloryferze w słoiku. Czy w takim razie nada się czy już nic z niego nie będzie?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-15 06:42:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co robisz z mleczkiem kokosowym? Ja kupiłam i stwierdziłam, że do kawy jakoś mi nie pasuje. ;-) Nie wiem co mam z tym zrobić a mam całą puszkę. %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-07 18:22:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • super dzięki za pomysły, właśnie o kuchenkach jeszcze nic nie wiem ;/ najgorsze jest to że pewnie wszystko ma swoje plusy i minusy (np. indukcja vs gaz) a czy będzie dobre okaże się w po fakcie jak już się wyda całą kasę na te sprzęty ;/

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-24 17:27:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • u to mnie sikorki rozbestwiła Babcia i całą zimę na słoninie jadą bestie :)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-27 12:30:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • skora z kury, kaczki, gesi, indyka mi od jakiegos czasu przez gardlo nie przechodzi @@-), ostatnio cala z pieknej gesi sciagnelam.. i byla cudnie przypieczona. K sobie tez ubzdural ze nie lubi no i laduje w koszu (przestalam jesc bo wyczytalam ze to zrodlo choresterolu-a teraz nie umiem sie przemoc) *skora laduje w koszu, nie K Zmieniony przez - [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-28 14:53:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja ważę zamrożoną, z tym że jak jest napisane na opakowaniu np. 5% glazury, to odejmuje od wagi ryby te 5% i już ;-) I tak mniej więcej wychodzi. Tak mi wygodniej, bo rozmrażam sobie rybę w lodówce całą noc i potem następnego dnia ją pichcę. I tak jak napisała lejdiG to jest zazwyczaj ok. 20g :-) Zmieniony przez - agnete w dniu 2013-02-16 10:19:12

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-16 10:18:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] tego czosnku jeszcze.. :-D Ostatnio ogladalam program 'kuchnia gordona ramsaya' i on tam wlasnie pokazywal ten Wasz pieczony czosnek ;-) on piekl go w calosci w lupinach, cala glowke zawinal w folie aluminiowa - po wyjeciu z piekarnika odcinal nozem spod glowki czosnku - tak na plasko (ta czesc z korzeniem) i lapiac za ten ogonek wycisnal [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-16 10:36:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzięki:-) Policzę tą moją z indyka wg wartości dla drobiowej, bo nie chce mi się wierzyć w tą ilość tłuszczu z innych źródeł. I jeszcze mam jedno pytanie: mam całą flądrę bez głowy...waży 425 g...tutaj: http://www.ilewazy.pl/tuszka-fladry znalazłam, że tuszka flądry bez skóry i ości waży 100 g. Układam miskę na jutro i chciałabym jakoś tą flądrę [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-01 19:03:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ta informacja będzie przydatna szczególnie tym, którzy pieką chlebek bezglutenowy, co na pewno jest trudniejszą sztuką niż pieczenie glutenowych. Główny przepis jest tutaj: http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni%2C_czyli_nasze_babskie_przepisy_%3B_-t696301-s28.html , ale ja cały czas eksperymentuję i teraz dopiero wyszedł mi chlebek idealny. Poprzednie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-10 13:19:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja tez czesto gotuje nie tylko dla siebie, i wtedy robie tak, ze mięso z sosu po ugotwaniu / smażeniu przewazam osobno i porcuje, a potem cala dobroc (sosik + warzywka) rozdzielma juz na oko do każdej porcji mięsa.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-25 11:53:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hera to trzymam kciuki i zycze powodzenia z doktoratem. Daj koniecznie znac co z kombuchowym pradem. Ja planuje ja nieco przetrzymac gdy bedzie juz mocno octowa i poprobowac uzywac do mycia np. lazienki. Narazie jednak cala wypijam %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-27 13:58:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co właśnie wcinasz VOL 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    tak? chętnie:) to by mi bardzo odpowiadało.... uważaj bo wezmę całą rączkę xD

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-04 20:35:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jak smakuje biała rzodkiew? szukam jakiegoś warzywka które mogłabym brać do pojemnika i podgryzać na surowo razem z posiłkami. do tej pory była to zawsze marchewka ale jestem już cała żółta i ludzie zaczynają na to zwracać uwagę:/ nie lubię pietruszki i selera, ogórek zielony robi się miękki i nieapetyczny po paru godzinach w pojemniku(a teraz [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-20 21:32:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] i do dalszej fermentacji brać samą mamuśkę? troche pozno, ale odpowiem:-). u mnie po raz pierwszy po kilku miesiacach samo sie oddzielilo, do tej pory mialam duety, tria i i cala orkiestre wiec spokojnie bierzesz stare i nowe do nowej kombuchy. to poszarpane i brazowe z dolu to odrywalam heh i nadal kombucha dziala (odrywalam bo 'wrosla' mi w nia [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-09 22:50:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co właśnie wcinasz VOL 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    wyjatkowo... taki maly cheat, cala paka poszla /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/9869dedbdbaf4df4aa03ea31d179a434.jpg Zmieniony przez - karp007 w dniu 2013-07-17 21:12:31

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-17 21:12:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)