kurczaka wczesniej posiekanego w kostke podsmazamay(piers 200g) na oliwie razem z cebulka i czosnkiem(drobno posiekane). Dodajemy sol pieprz, przyprawe do kurczaka i orygano. Smazymy calosc okolo 20/30 min.Do tego gotujemy woreczek ryzu brazowego i pozniej posypujemu kurczakiem ryz jak na zdjeciu. Sklad surowki: -biala kapusta -marchewka -jablko [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] moją dietę, moje pytanie dotyczy śniadania - czy jeśli na śniadanie zjadam sobie jajecznicę z warzywami + w ciągu dnia zjadam ok 2-3 pomidorów/ogórków i do obiadu jakieś warzywa typu brokuły, kalafior, biała kapusta, papryka itp, to wystarczy, czy jeszcze gdzieś dokładać warzyw? /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/7dc685f72e034b9c835a001f648cfa6b.jpg
Chciałbym zapytać się jak się ma gotowana biała kapusta do surowej ? Czy zachodzi podobna sytuacja jak przy marchwii IG gotowanej zwiększa się drastycznie ?
[...] B2, B6, C; kwasy: nikotynowy, pantotenowy, foliowy, szczawiowy. brukselka zawiera dużą ilość witamin: K, C, A, z grupy B , sporo potasu, manganu, i trochę żelaza. kapusta biała znajdziemy w niej witaminy C, z grupy B, A, trochę witaminy K, E, rutyny. kapusta czerwona jest dobrym źródłem sodu, potasu, magnezu, wapnia, żelaza, siarki, miedzi, [...]
[...] oraz lekarze nieodmiennie kwitują te rewelacje jednym słowem: bzdury! Mleko to jeden z najzdrowszych produktów spożywczych! Pij je więc każdego dnia, do syta i bez grzechu. biała magia Gdybyś wyłowiła złotą rybkę i wypowiedziała życzenie: "chcę być zawsze zdrowa i w dobrej formie", odpowiedziałaby ci: "to proste, pij mleko". Znajdziesz w nim [...]
[...] sztuki odpowiedniego łączenia wszystkich składników pokarmowych. Zobacz przepisy W diecie połączeń dzieli się węglowodany na "dobre" (chleb, zboża, pełnoziarnisty ryż, biała fasola, soczewica itd.) i "złe" (słodycze, ciastka, produkty oczyszczone, jak ryż przemysłowy, białe pieczywo). Węglowodanów (chleba, produktów zawierających skrobię, [...]
Pomyslalem jak wiele ludzi ma problemy z nadwaga wiec postanowilem zamiescic tu ten post.... Mysle ze odpowie na wieklszosc pytan zwiazanych z tematem Skąd się bierze u ludzi nadwaga? Odpowiedź jest prosta: jemy za dużo, a ćwiczymy za mało. Oznacz to, że wartość energetyczna codziennego pożywienia (kalorie) jest większa niż ilość energii [...]
[...] natka pietruszki (177,7 mg witaminy C/100 g produktu), papryka czerwona (144 mg), brukselka (94 mg), brokuły (83 mg), szpinak (67,8 mg), kapusta włoska (64 mg), kapusta biała (48 mg), cytryna i pomarańcza (49-50 mg). Często jednak samo zwiększenie ilości witaminy C w diecie nie wystarcza i konieczne jest stosowanie jej preparatów. Potrawy [...]
[...] Jej nazwa związana jest z jej charakterystycznym gorzkim smakiem, który zawdzięcza synapinie - związkowi zawartemu w nasionach. Znane są różne gatunki gorczycy - gorczyca biała (Sinapsis alba), gorczyca czarna (Brassica nigra), oraz występująca w Indiach - gorczyca sarepska (Brassica juncea). Wszystkie trzy gatunki gorczycy to rośliny roczne, [...]
Witam, Jestem nowozarejestrowanym użytkownikiem forum, aczkolwiek śledzę tę stronkę od dawna. Chciałbym się przywitać i przejść do rzeczy. Mój kolega był u dietetyczki polecaną przez wielu moich znajomych. Zmierzyła mu poziom tłuszczu, wody, mięśni, wagę i wzrost. Ogólnie jakieś 185cm wzrostu i 130kg wagi. Woda i tłuszcz, a sylwetka jak dzwon. Pod [...]
[...] postaciami (czysty lub połączony z innymi produktami, jak na przykład w wyrobach cukierniczych), jak również o wszelkie węglowodany oczyszczane przemysłowo, takie jak biała mąka, biały(oczyszczony) ryż, alkohole (z wódką na czele), ziemniaki i kukurydza,. „DOBRE" WĘGLOWODANY Należą do nich te, których przyswajalność przez organizm jest [...]
[...] białko surowicze wchodzące w skład naturalnego układu czynników odpornościowych człowieka), immunoglobin (przeciwciał),przyrost aktywności żernej leukocytów (inaczej krwinka biała, składnik krwi, ich zadaniem jest ochrona przed patogenami), jednak w mniejszym stopniu wzrasta aktywność monocytów ( grupa leukocytów, która ma za zadanie oczyszczać [...]
Ciekawostki CYNAMON Cynamon, znaną przyprawę kuchenną, uzyskuje się z kory drzewa cynamonowego. Charakterystyczny zapach pochodzi od olejku cynamonowego. Najbardziej aromatyczny uzyskiwany jest z najstarszej części drzewa, z pnia do wysokości 2m. Cynamon najczęściej wykorzystywany jest w produkcji słodkich wypieków i deserów. W kuchniach [...]