Mój ulubiony sposób to "smażenie" na papierze do pieczenia. Tniesz lub rwiesz papier, kładziesz go na patelnie i na niego już przyprawionego kurczaka, a następnie przykrywasz. Wychodzi na prawdę dobre i nie trzeba myć patelni bo papier nic nie puszcza. Nie żebym był jakimś przeciwnikiem smażenia na oliwie, ale tym sposobem też możemy się pozbyć [...]
Przy takim bf jak posiadasz aktualnie to dziwne, że przygody z siłownią nie zacząłeś od ułożenia planu żywieniowego z ujemnym bilansem kalorycznym, ale spokojnie wszystko można nadrobić. Po obliczeniu swojego zapotrzebowania, przyjęciu makroskładników podczas układania diety musisz wziąć pod uwagę parę spraw jeżeli chcesz wspomóc swoją wątrobę. [...]
Na refluka to jest Wit C która zakwasi Ci żołądek, ale są różne szkoły i lekarze przypisują zobojetniacze. Jeżeli nie smażenie, to zostaje pieczenie i cieciorka, soczewica itp.
Heh, nie wiem jak stoisz z kaską, bo smażenie odpada - wiadomo, że nie jesteś kulturystą, to np. raz na tydzień można (nie to co większość forumowiczów omija a na weekend bania %-) Jeżeli to jest codziennie czy co drugi dzień to nie, poczytaj sobie co się dzieje podczas smażenia w linkach podwieszonych. Wiesz ja ostatnio kupiłem z biedry patelnię [...]
A nie lepiej bylo by ci jesc V posiłków ? moja sugestia I posiłek brak źródła białka + mozesz dodac zdrowe tluszcze np orzechy II posiłek noo od bidy ujdzie ;p III posiłek piers bez panierki i najlepiej duszona, pieczona, gotowana, ale smazenie w ostatecznosci bedzie IV jako potreningowy najlepiej standardowy ryz + cyc kurczaka V Kiełbasa odpada, [...]
Okej, wszystko zamówione. Co do oleju kokosowego to zamówiłem NIERAFINOWANY na razie 500g na spróbowanie bo nigdy nie stosowałem go w kuchni a powiem szczerze, że zaintrygowało mnie to smażenie mięsa przez TomQ-MAG na nim :-) Dzięki wszystkim za odpowiedzi!
Tzn. najlepiej to polać olejem patelnię i przejechać chusteczką, czy ręcznikiem kuchennym i rozprowadzić po całej patelni i zabrać nadmierną ilość tłuszczu. Masło to też wg mnie nie najlepsze źródło tłuszczy. Poza tym samo smażenie jest nie za zdrowe, ale tj mówię, odrobina oleju tylko do usmażenia, a tłuszcze pozyskuj np. z dodawania odpowiedniej [...]
Jak kto lubi. Czasami rowniez tak robie, ale raczej wole bardziej suche niz soczyste Niezla metoda to tez smazenie np osinietej ryby w folie aluminiowa na patelni bez zadnych dodatkow tluszczu.
A jaj ma inne pytanie: czy jajecznica z 3 pelnych jaj + 2 bialek bedzie miala te powiedzmy 35 g bialka. Czy smazenie nie zniszczy protein zawartych w jajkach?
Czesc, jakie tluszcze masz w diecie i w jakim stanie sa: woreczek zolciowy, watroba i jelita? Jak wygladala Twoja dieta poprzednio? Co sie zmienilo, ilosciowo i produktowo? Ja smaze, pieke, dusze itd. Problemow z trawieniem nie mam chocbym zjadla slonine na surowo, nic mi nie szkodzi. Niemniej jednak, jezeli Twoja wczesniejsza dieta zawierala malo [...]
To, że inni popełniają błędy (dużo i często smażą), nie znaczy, że Ty też musisz... Smażenie jest ostatnim z polecanych sposobów obróbki termicznej: http://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia http://potreningu.pl/articles/3459/jak-usmazyc-mieso Zdrowa i sprawnie pracująca wątroba jest ważna dla produkcji hormonów, a przez to [...]
Dam Ci kilka wskazówek. 5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z [...]