Ja tam nigdy nie jem strączkowych bez moczenia, bo znów jest tam dużo GOS (galaktooligosachardy), więc to jest proszenie się o nadprodukcję gazów. Moczenie i mikrofalówka rozwiązuje zupełnie problem. Ponoć przy stałej podaży fityn w diecie organizm zaczyna produkować również więcej fitazy. Organizm ludzki jednak potrafi się dostosowywać do [...]
na teflonie spoko, tu chodzi o smażenie na tłuszczu możesz nawet codziennie sobie tego placka smażyć.. w jakich porach? a co za różnica? liczy się bilans kaloryczny o jakie dania Ci konkretnie chodzi? bo 'takie' to nie wiele mówi te które podałeś znacznie się przecież różnią btw
GLA to kwas tłuszczowy z grupy omega 6 należącej do tłuszczy wielonienasyconych. Szczególnie dobrze sprawdza się w chorobach skóry o podłożu zapalnym, gdyż kwasy omega 6 z natury wpływają na poprawę stanu zdrowia skóry, a GLA wykazuje dodatkowo właściwości przeciwzapalne. Często stosowany w terapiach przewlekłych chorób zapalnych skóry jak ŁZS. [...]
podaj jakies info o sobie, zapotrzebowanie, btw/kg 3 posiłki to za mało, conajmniej 5 powinienes spozywac w ciągu dnia wywal z diety płatki kukurydziane, szynke zastap mięsem/rybą, jogurty jedz naturalne smażenie mięsa oczywiście bez panierki dodaj do diety więcej warzyw i zdrowych tluszczy pozdr
Pod wpływem działania wysokiej temperatury i tlenu powstaje szereg szkodliwych i toksycznych związków, m.in. izomery trans, rodniki, nadtlenki i inne. Działają one drażnico na śluzówkę przewodu pokarmowego, posiadaja właściwosci prokancerogenne, sprzyjają rozwojowi miażdzycy i cukrzycy. Generalnie jest to trucizna w czystej postaci. Smażenie na [...]
45 gramów tłuszczów na smażenie zdecydowanie nie musisz przeznaczać. 10 gramów w zupełności wystarczy żeby rozetrzeć na patelni i usmażyć mięso, omleta, rybę, czy jakikolwiek inny posiłek. Uwzględnij to więc w swojej rozpisce. Jeżeli chodzi o warzywa, to możesz założyć, że będziesz spożywał dziennie 750 gramów różnych warzyw. Ustal sobie ile taka [...]
Nie znam sie na dietach, bo nigdy w zyciu jej nie potrzebowalam. Teraz chce sie za to wziac, ale nie jest prosto.Pracuje nocki od 2 lat i moj organizm od tamtego czasu oszalal.Cala musialam sie przestawic. Tak wiec wygladalo to tak, ze mialam 1 badz 2 posilki w ciagu dnia (albo nocy...sama nie wiem jak to nazwac) Nigdy wczesniej nie mialam [...]
Oliwa być może i nadaje się do krótkiej obróbki termicznej, ale jednak uważam, że lepszym wyjściem, będzie zakup dobrej patelni (do 50zł już kupisz) i smażenie bez tłuszczu. Jeśli koniecznie musisz coś dorzucić to IMO lepszą opcją będziesz niewielka ilość tłuszczu kokosowego, smalcu, albo masła klarowanego;-) Nie musisz wrzucać żadnego carbo. [...]
1 posilek : byla owsianka 80 g + szejk proteinowy, aktualnie zastapilem to platkami fitella ( tylko 5g cukru na 70g weglow + blonnik) ze wzgledu na brak czasu zeby jesc owsianke( szkola, nie potrafie wczesniej wstawac bo sie nie wysypiam i tak)- Owsianka to lepsza opcja,jeżeli nie masz czasu przygotuj ją wieczorem i do lodówki. 2 posilek w [...]
Poczytaj trochę tematów to będziesz wiedział- http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE-t369407.html. Smażenie na tego typu olejach (extra virgin) przy obróbce cieplnej szybko się utleniają uwalniając substancje rakotwórcze,nie mówiąc już o tym że oliwa traci to co w niej najcenniejsze. Lepszą opcją do smażenia będzie smalec...:) Zmieniony przez - Pawlo94 [...]
tluszcze : 75 (wystarczaloby 100g masla orzechowego, przy czym dochodzi do tego smazenie na oliwie z oliwek (kurczak wychodzi mi dosc tlusty )) Jedynie masło orzechowe jako źródło tłuszczów to niekorzystna opcja-musisz dodać do diety źródła omega 3 jak tłuste ryby,orzechy włoskie,olej lniany A płatkami fitella nie zawracaj sobie głowy,bo jest [...]
tluszcze : 75 (wystarczaloby 100g masla orzechowego, przy czym dochodzi do tego smazenie na oliwie z oliwek (kurczak wychodzi mi dosc tlusty )) Jedynie masło orzechowe jako źródło tłuszczów to niekorzystna opcja-musisz dodać do diety źródła omega 3 jak tłuste ryby,orzechy włoskie,olej lniany A płatkami fitella nie zawracaj sobie głowy,bo jest [...]
Witaj :). Jakie masz możliwości przygotowywania posiłków - dasz radę coś ugotować, usmażyć? Jak wyglądają te cateringowe posiłki, tzn. jakie produkty i czy znasz kaloryczność oraz makro (firma powinna podawać takie dane)? Pozdrawiam. co do przygotowania (smażenie,gotowanie) wszystko wchodzi w grę tylko nie w przypadku obiadów catering wygląda [...]
smazenie jest nie zdrowe, oliwa sie utlenia podczas smażenia, oliwa polewaj posiłki lub pij z kielona, jak ci wygodniej co do twarogu to dobry jest on na noc, podczas dnia dawałbym inne źródło białka
Unikaj smażenia - paruj, gotuj, duś. Smażenie to ostateczność. Łyżka stołowa oliwy to ~10 ml. Łyżka, łyżce nie równa. Ja oliwę zabieram w małej buteleczce.
Badałeś się czy nie masz w sobie pasożyta: czyt. tasiemca, włośnicy. Jedzenie tatara nie jest najlepszym pomysłem, mięso musi być badane nie należy spożywać surowego mięsa tak samo jak surowych żóltek. 1,5kg mięsa poddane obróbce termicznej jaką jest gotowanie tudzież smażenie na Pamie - zmniejsza objętość pokarmu przez łatwiej jest je [...]