byl kiedys taki ciekawy art D. Szukały dotyczący smażenia, nie moge teraz znalezc, ale polecał smazenie na nasyconych, a omijac wielonienasycone. Na oliwie krótkie smażenie np. jajecznica
Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 3205 Data: 2007-11-06 22:21:51 Liczba szacunów: 0
Zainteresowalo mnie to smazenie w tosterze. Czy uwazacie ze smazenie w taki sposób jest zdrowe a mieso po krótkim czasie dobrze wypieczone? Prosze o szybka odpowiedz bo juz filet sie rozmoroził i zaraz bede sie brał za obiad ;]
Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 5663 Data: 2006-02-07 12:37:30 Liczba szacunów: 0
co do uzupelniania omega-3 suplem to jak kolega wyzej-jak najbardziej na tak, jesli sa braki. jesli chodzi o przygotowywanie piersi z kurczaka to wg mnie najprostszym sposobem(ja osobiscie tak robie) jest krojenie kurczaka na male kawaleczki i smazenie go na patelni teflonowej bez jakiegokolwiek tluszczu. nie potrzebujemy tu jakiejs super wysokiej [...]
Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 5973 Data: 2009-10-26 11:50:50 Liczba szacunów: 0
Tłuszcze ulegają utlenieniu nawet w normalnej temperaturze pokojowej. Proces ten jest szybszy pod wpływem działania światła i podwyższonej temperatury. Utlenione formy tłuszczów są bardzo szkodliwe dla zdrowia. Najbardziej nietrwałe są najwartościowsze odżywczo tłuszcze płynne zawierające dużo NNKT. Najwolniej utleniają się niekorzystne żywieniowo [...]
Odpowiedzi: 33 Ilość wyświetleń: 7284 Data: 2012-05-08 07:01:01 Liczba szacunów: 0
marek99 - dziekujemy redaktorom Bravo za szybka i rozwiazujaca sprawe odpowiedz. A przy okazji mysle ze patent z talerzem bedzie najlepszy. Jeszcze dzis przetestuje, no i smazenie, wiecej maki dale troche efekt i smazenie mniejszymi partiami, bo wczesniej wszystko na raz wrzucalem to zawsze pekal, a jak juz mniejsze to czasem nie peka :D
Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 2730 Data: 2005-12-06 18:45:23 Liczba szacunów: 0
jednonienasycone nie >psuja <sie tak szybko jak nnkt. sa bardziej uniwesalne, nadaj sie zarowno do spozycia na zimno np w zalewie salatkowej jak i do szybkiego smazenia /duszenia/ w plytkim tluszczu. z tym ze mozna na nich wykonac tylko jedno krotkie smazenie. mc
Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 4286 Data: 2007-08-29 17:44:35 Liczba szacunów: 0
Codzienne smażenie i wybieranie tylko tej propozycji podania potrawy jest dla mnie szkodliwy. Nie da się ukryć, że podczas smażenia pewne ilości szkodliwych związków są uwalniane, zatem warto zacząć stosować też inne metody obróbki termicznej - DUSZENIE, PIECZENIE, GOTOWANIE NA PARZE, EW. GRILLOWANIE. Ponadto ważne też jest, jak się smaży. [...]
Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 2085 Data: 2017-01-23 09:46:12 Liczba szacunów: 2
opalenizna zejdzie ( nie w całości... białych plam nie będzie bo schodzi ci zewnetrzna zrogowaciała cześc naskórka a nie skóra więc spokojnie a co do 10 min to radze pamiętać, ze to duzo i mało (jeżeli to są lampy 100W to tyle co nic, 160W to tak średnio, a 200W to dużo), ostatnio udowodniono, że opalamy się na solarium przez pierwsze 8 min [...]
Odpowiedzi: 1579 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-05-08 22:41:17 Liczba szacunów: 0
Czy Wy wszyscy nie macie innych problemow???? Masa Wam spadnie. Robcie tak zeby smakowalo. 1. smazenie na oliwie z oliwek, 2. smazenie na PAM-ie 3. gotowanie (same, w bulionie, z warzywami) 4. a to moj sposb: wlewam troche wody do brytfanki, wkladam piersi (obsypuje przyprawami) i do pierkarnika na ok. 20 min. ______________________________ I [...]
Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 4686 Data: 2003-04-24 09:16:49 Liczba szacunów: 0
Dzięki s.m.p.a ( dziwne, ze nie znalazłem tego arta sam). Powiedz mi jeszcze jedno jeśli możesz, czy spożywanie oliwy z oliwek - głównie smażenie na Niej to dobre rozwiązanie? Pytam, bo znalazłem wypowiedzi które smażenie na oliwie określają głupotą - dlaczego?
Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1799 Data: 2009-12-03 21:52:23 Liczba szacunów: 0
No właśnie, nie! Jeśli smażenie na oleju (bez względu na jego rodzaj) jest niezdrowe. to czy będzie on w płynie czy w spray'u, to wciąż to jest niezdrowe. Chyba, że ktoś powie, że smażenie w oliwie w oliwek jest prozdrowotne - wtedy obydwa produkty będą ok. Więc, jak sądzicie smażyć na oliwie z oliwek czy lepiej gotować?
Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 4104 Data: 2013-01-30 14:22:46 Liczba szacunów: 0
Nitro przed treningowo w dawce 20gr. i tyle Tobie wystarczy,a tak w ogóle to masz Nitrobolon 2 limited edition 1,1kg?? Jeśli tak to z tego co się orientuję, jedna pełna miarka mieści 5gr., wiec wrzucaj 4 miarki przed treningowo. Taki cykl razem z CM3 możesz ciągnąć nawet do 6 tyg. Jeśli chodzi o dietę to mam kilka uwag, po pierwsze śniadanie (tj [...]
Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 6026 Data: 2009-10-16 18:59:54 Liczba szacunów: 1
B&J olej do beztłuszczowego smażenia 340g (1360 porcji) 19.95 zł Dietetyczny, beztłuszczowy olej do smażenia Berkley & Jensen Cooking spray - zdrowa odmiana w Twojej kuchni! Bezkaloryczny olej do smażenia w sprayu jest niezwykle wygodny w użyciu. Odkryj beztłuszczowe, bezkaloryczne smażenie mięs, ryb, jajek, zdrowe grilowanie! To jest [...]
Odpowiedzi: 2225 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-01-10 11:56:52 Liczba szacunów: 0
jak to przeczytasz to sie odezwij - Wstęp do odżywiania - 10 rad na NIE dla początkującego - Czynniki warunkujące sukces w kulturystyce - Dla początkujących (dieta) - 10 wskazówek żywieniowych - Podstawy układania diety - Podstawy układania diety (nakierowywanie), start strona 2 - Co jeść w szkole - Dieta na każdą kieszeń - Dieta - ułóż [...]
Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 2910 Data: 2011-05-03 22:09:34 Liczba szacunów: 0
Nawet nie biorę osobiście pod uwagę długich sesji smażenia, bo to samo w sobie jest bardzo niezdrowe ze względu na ilość substancji szkodliwych/toksycznych jakie się w trakcje tego wytwarzają - niezależnie od rodzaju tłuszczu :) Smażenie tak, można sobie na nie pozwolić w 1 posiłku dziennie, najlepiej w ogóle wyposażyć się w patelnię z tzw. [...]
Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 2644 Data: 2017-05-01 18:27:29 Liczba szacunów: 0
jest to trudne do określenia gdyż : 1. różna zawartość tłuszczu jest w różnych karkówkach, może być to różnica nawet 10-15 % 2. smażenie smażeniu nie równe, i w związku z tym, odpowiednio dłuższe i ''intensywniejsze'' smażenie zmniejsza proporcje makroskładników najlepiej jest po po prostu liczyć mięso przed obróbką, i najlepiej, żeby [...]
Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 780 Data: 2014-07-27 12:54:02 Liczba szacunów: 0
Reakcja Maillarda powstaje przy każdym ogrzewaniu produktu, ale wiadomo że gotowaniu na parze dużo mniej. Ma znaczenie czy tłuszczu smażysz czy nie ale to osobna kwestia ( i na jakim wiadomo ) np. WWA powstają tylko przy smażeniu, pieczeniu i grliiowaniu na ostrym ogniu przy gotowaniu juś nie Po prostu smażenie zawsze będzie mniej dietetyczne od [...]
Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1956 Data: 2015-03-26 20:55:13 Liczba szacunów: 0
Bardzo fajna sylwetka startowa, przy dobrej motywacji, odpowiednim treningu i czystej misce osiagniesz na prawde fajne cialko. Dziewczyny wypowiedza sie w kwesti treningu bo mozna powiedziec ze ja jeszcze zaliczam sie do laikow. Ale miska !!!! Wywal natychmiast te ,,szybkie sniadania" na prawde zmieszanie jajka z platkami owsianymi nie zajmuje [...]
Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 3901 Data: 2016-03-17 07:26:09 Liczba szacunów: 0
1. Bezkaloryczny olej do smażenia PAM Jeżeli się martwisz, że oliwa się nie nadaje skorzystaj z tego oleju. Sprawdzony przez wielu kulturystów http://www.sfd.pl/sklep/Z_pozostalych_firm..._Bezkaloryczny_olej_do_smażenia-opis914.html Teraz 2 artykuły na temat smażenia, które dużo uświadamiają: 1. D.Szukała-smażenie [...]
Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 4675 Data: 2007-11-25 12:56:42 Liczba szacunów: 0