smażenie na patelni to nie problem ;) , bo pryskasz PAM który nie ma praktycznie kcal.. cebulka puści własne soki , i jest git :) ogolnie pozostaje chyba tylko patrzeć na wage i notować progres bo wydaje mi sie , że wszystko gra.. reszta przyjdzie z czasem..:-))
Tłuszcze nasycone. : ) Dla doprecyzowania chodziło mi o wieprzowinę w formie schabowych --> dochodzi tam panierka, smażenie (często na oleju słonecznikowym/kukurydzianym), a to nie do końca zdrowy wybór. Tłuszcze nasycone są praktycznie wszędzie, czy to nabiał, jaja, kakao, o wiórkach kokosowych to już nie wspomne. Fakt "kotlet schabowy" nie jest [...]
Przez ten długi czas redukcji stopniowo obcinałem kcal aż doszedłem do tego momentu. Szacuje,że muszę jeszcze zbić ok. 10kg, ale problem w tym, że cholernie ciężko idzie. Robię aeroby 4x w tygodniu i nie specjalnie widzę już efekty. Myślałem też nad spalaczem, ale stwierdziłem że ketoza może być ciekawszym rozwiązaniem. Zdjęcie sylwetki wrzucę [...]
1. Jajka ok, zamiast chleba owsianka, brak źródła tłuszczu, przydałoby się jakieś warzywo, owoc. 2. Daj mięso, orzechy, warzywa, chleb tu też bym wywalił, zamiast tego dał trochę ryżu brązowego/parabolicznego i zrobił z tego sałatkę. 3. Ryż brązowy, paraboliczny ewentualnie basmati, mięso gotowane lub pieczone, smażenie bez tłuszczu/na pamie. [...]
jeszcze raz: Serwatka to tylko suplement. zastępuje prawdziwe jedzenie. Jesz/ pijesz kiedy brakuje Ci w diecie białka. To 15 gr almette czy czego innego Cię nie zabije. Generalnie jedz rzeczy mało przetworzone i mięso przede wszystkim pierś z kurczaka , indyka ale tez chuda wieprzowina, ryby do tego ryż praktycznie każdego gat. tzn biały , [...]
Oki to akurat był olej ponieważ był omlet smażony a z tego co kojarzę to oliva się nie nadaję do smażenia, tak że pytanie co polecacie do smażenie podkreślam sporadycznego ponieważ za zwyczaj nie mam czasu na takie cuda tylko czasem w weekendy.
Kilka ogólnych porad, byś się nie zalał: -Ogranicz smażenie, pieczone czy gotowane potrawy smakują równie dobrze. -Zrezygnuj z wędlin i kiełbas, do kanapek dodawaj samodzielnie przyrządzone mięso. -Panierki do mięs zastąp mieszanką ziół i przypraw. -Wprowadź do menu więcej ryb. -Pieczywo smaruj masłem(min 82% tłuszczu) zamiast utwardzanymi [...]
1.) Unikaj tłuszczu smażonego, produktów nieświeżych, przetworzonych, fast foodów, słodyczy... 2.) Mięso czerwone jest dobrym źródłem białka 3.) To normalne. Wszystko ważysz przed obróbką. Jedynie smażenie może ulec zmianie. Produkty nasiąkają wodą/tłuszczem.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
W Twoim wypadku należy zrobić dwie rzeczy: zwiększyć kaloryczność i poprawić jakość żywności. Sugeruję ograniczać smażenie produktów, polecam natomiast gotowanie na parze. Piszesz, że masz problemy z owocami - a jak jabłka i banany? Te powinny być dobrze tolerowane.
Kurczaka przeciętnie smaży się około 7-10min ;-) Więc to raczej nie jest długotrwałe smażenie ;-) Chyba, że kawał mięch półkilowego wrzucimy bezpośrednio na patelnie. Ja mówię o pokrojonym mięsie ;-)
Jeżeli poza siłką robisz niewiele to 3000kcal to imo trochę dużo jak na redukcję, białka przy tym bf nie dawałbym tak dużo, bazowanie na chlebie i makaronie to też średnie wyjście - są lepsze źródła skrobi. Tuńczyka i część nabiału zamień na tłustą rybę morską - np świeżego łososia, a oba wspominane podpunkty diety traktuj jako urozmaicenie diety, [...]
To ja już się pogubiłem! To jak smażę na oliwie to jej nie zjadam? Tylko ona wyparowuje? Jeśli ją zjadam to chyba lepiej, że jest to oliwa a nie smalec? Oj ku... to będę jechał na samym teflonie i ch...uj! Smażenie wybrałem z tego powodu, że jest szybsze... Nie mam czasu stać w garach i gotować... Dzięki wszystkim za odpowiedzi!
e-lite co myslisz o tym aby zrodlem ww na sniadanie bylo to http://www.sfd.pl/Placuszki_owsiane-t441175.html -placuszki owsiane czy odpadaja ze wzgledu na smazenie itd? wazylem sie dzisiaj waga lekko w dol sila w porzadku obwody narazie w miejscu napisze za tydzien co sie dzieje w poniedzialek wchodze na efedryne przed treningiem
A smażenie nie zmieni wartości odżywczych? Albo jajecznica bez tłuszczu (mam taki garnek do z powłoką zapobiegającą przywieraniu może bez tłuszczu się da zrobić)?