słuchaj pokombinuj z tą szynką i albo walnij serek, albo spróbuj walnąć kotlet z piersi np: (co samemu robię od czasu do czasu) -słodka + ostra papryka + sól (wg. upodobań przyprawiasz) -panierka z otrębów (najlepsze są owsiane) -smażenie na teflonie/lub trochę oliwy pozdrawiam
Chcesz spożywać 2100kcal / d? Skąd pomysł na takie zapotrzebowanie? Podaj więcej informacji na swój temat, a dietę rozpisz wg schematu: http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_Z_POTRENINGU__INFO_JAK_TO_ZROBI%C4%86.-t922822.html Uwzględnij także owoce, warzywa, staraj się orgraniczyć smażenie, odżywkę jeśli już - to stosuj tylko po wysiłku
> Nie ma tu takiego niesamowitego parcia na wykluczeniu tluszczu z diety - jak to glosza rodzime fora internetowe. No akurat jesli o to chodzi to sie nie zgodze. np ryby nie sa problemem ale juz smazenie nawet na tluszczach tak. Dokladnie to polecane jest uzywanie do tego oleju parafinowego:) I jesli chodzi o pierwsza faze to wyklucznie wegli [...]
Krotkie smazenie to takie jak w kuchni azjatyckiej, wszystkto w cieniutkich plasterkach i nie smazysz dluzej niz kilka minut. Kotleta np. juz tak nie usmazysz, bo tluszcz zacznie sie przypalac.
jak smazenie jest szybkie to moze bcy na oliwie. kurczak szybko sie smazy wiec mysle ze ujdzie. ja ogolnie smaze wszystko na smalcu. taniej i do smazenia najlepiej.
Ale kto Ci każe jeść w kółko kurczaka i ryż ? Kto Ci każe rezygnować ze smażonego ? Przede wszystkim oblicz swoje zapotrzebowanie, ustal odpowiedni bilans kcal i zamieniaj śmieciowe produkty na bardziej wartościowe. -słodycze zastępuj owocami. -napoje gazowane wodą mineralną czy własnoręcznie wyciskanymi sokami. -smażenie w rozsądnej ilości może [...]
masz racje ,ale w moim przypadku to jak podaje strona map24 ,mam dystans w jedna strone : 3047.50 km ,41:44 h , mimo szczerych checi - nie osiagalne. sama cena na zupe = zaje.biste smazenie dupy w kurorcie
Tego się spodziewałem - więc na co wymienić ryż? Na kujawskim smażę kurczaka - wiem że smażenie nie jest dobrym wyjściem, ale do piekarnika nie mam dostępu (akademik) a ugotować piersi żeby sensownie smakowała nie umiem. Bułeczki wymienię na pieczywo żytnie, szyneczkę odpuszczę. Jakie warzywa wprowadzić do diety (i w jakich ilościach)? I jakie są [...]
smazenie w glebokim tłuszczu nigdy nie bedzie zdrowe, nie mozesz frytek w piekarniku sobie zrobic? na oliwie bym nie smazyl, ta najlepiej do spozycia "na surowo"
możesz zrobić na oliwie z oliwek dalej panuje przesąd że nie powinno się na niej smażyć co jest wielka powtarzaną głupotą Tu nie chodzi o smażenie na oliwie a w głębokim tłuszczu, frytek nie zrobi na małej ilosc , trzeba sporo tego nalać a to juz nie jest zdrowe
cześc Mavika.czytając Twoje wypowiedzi moge odniesc je w 99% do mojej stytuacji. Mam ten sam wzrost i taka samą wage (168cm i 48kg) tez rok temu wazyłam ok 65kg...tyle ze od kwietnia wziełam sie za siebie...no ale w moim przypadku to chyba była zdrowsza redukcja.Codziennie biegałam do tego zawsze jakas inna aktywnosc ficzyczna no i jadłam cos ok [...]
Po pierwsze niech brat zmniejszy udzial z odzywki, niech dostarcza 1/3 dziennego zapotrzebowania z odzywki, ale nie połowe Po drugie przydałoby się conamjmniej 5 posilkow, mysle ze nie będzie w pracy problemem zalac shaker z odzywką i zmielonymi owsianymi wodą, do tego przegryzc orzechami. Zjedzenie nie zajmie duzo czasu 1. 40-45g bialka nie [...]
Dobra wstalem,troche pozno bo wczoraj zasnalem ok 2 w nocy tak mi te cisnienie w sagan walilo,o 1 w nocy mialem 150/60 wiec chyba sporo,tak myslalem ze to szok dla organizmu i wariuje ale nie powiem zebym czul sie swietnie,ogolnie obudzilem sie z glowa ciezką jak z olowiu i zatkana klukwa.pije 30gr izolatu i zabieram sie za smazenie omleta,5 [...]
Dziękuję M-ka :D staram się jak tylko mogę. Zobaczymy co z tego wyniknie :P Z nadzieją do przodu :) A z węglowodanów sycacych to jem pieczywo razowe, bułki wieloziarniste kasze wszystkie makaron pełnoziarnisty płatki jaglane i owsiane i ryż brązowy naturalny to jest git? Białka teraz mam mniej bo jest mi ciężko po nim trochę teraz. Ale nadal [...]
Ja uzywam kombiwar codziennie. 5-10min i mieso jest upieczone. Zamiast parowaru mam garnek do gotowania na parze, ale uzywan glownie do warzyw. Polecam zdecydowanie kombiwar, ograniczysz smazenie i stracisz mniej czasu na pieczenie w piekarniku. Cenowo spokojnie do 150zl kupisz.
ser zolty jako dodatek sobie zostaw :) Po prostu ma duzo kalorii , ktore sa zbedne . Na to miejsce lepiej cos pozytecznego wstawic. Piers : piekarnik,para ,gotowanie,smazenie na teflonie.
tłuscze pij z łyżki. A smażenie jako ostatnia obróbkę rób na tłuszczach nasyconych, smalecu, oleju palmowym, kokosowym. Białka obniż a daj więcej tłuszczy/węglowodanów.