Szacuny
7
Napisanych postów
3317
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
12722
http://www.abramczyk.pl/pl/ryby-mrozone/morszczuk-filet-0-dodanej-wody Jak myślicie jaki to morszczuk jest? Chodzi o zawartość omega 3. Na stronce niby jest napisane że dużo, aczkolwiek przy 2,2g na 100g tłuszczu wiadomo że bardzo dużo raczej nie, ale liczyłem właśnie na te 0,5g na 100g.
Argentyna co prawda to południowy atlantyk ale czy na pewno o ten chodzi jak tak na stronce piszą?
Hake, Atlantic Tr Tr Tr 0.0
Hake, Pacific Tr 0.2 0.2 0.4
Hake, red -- 0.1 0.1 0.2
Hake, silver 0.1 0.2 0.3 0.6
Hake, unspecified -- 0.1 0.4 0.5
Szacuny
7
Napisanych postów
3317
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
12722
Dobra można potraktować jako dodatkowe o3 i tak nie zamierzam wliczać w proporcje 03-06 ale dobrze wiedziec ze cos tam moze się uzbierać z tego, ze 1,5-2g.
Szacuny
7
Napisanych postów
3317
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
12722
W jakiej postaci kupujecie tluste ryby? Chcialem albo swieze(zeby zamrozic potem bo robie zakupy raz na tyg) albo mrozone.
W sklepie nie spotkalem sie z mrozonymi tlustymi rybkami jak makrela, sledz a tylko losos
Swiezej makreli tez nie, za to byl sledz. Niestety sa to rozmrazane swieze wiec nie mozna zamrozic ponownie.
Jakie kupujecie sledzie(w zalewie??) i makrele(wedzona??)
Szacuny
431
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
makrela wedzona śledzie rzadko w zalewie octowej
czy tak czy tak zdarza mi sie czasem zamrozić ponownie na kilka dni
ostatnio w ogole nie jadam ryb prawie a tlustych w ogole coz zycie ale jest gol omega 3