SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dieta Montignac

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 503335

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
THX za przepisy :)!Zgadzam sie z Monia , nigdzie nie ma sosu sojowego ktory by nie zawieral cukru!

Martolina
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Hej
Dorzuce Wam moje przepisy, moze sie spodobaja....
BIALE KULKI
0.5 szklanki zmiksowanego sera bialego, 0.5 szkalnki posiekanych orzechow i migdalow
To razem zmiksowac i z uzyskanej masy formowac kulki, ktore nastepnie obtaczamy np w zmielonym siemieniu lnianym, albo w pomielonych orzechach, ....

ZAPIEKANKA Z JABLKAMI
2 szklanki platkow owsianych (wczesniej namoczonych), 1 szklanke maki razowej i 0.5 szklanki orzechow
To polaczyc, a nastepnie zalac ulozonymi w szkle zaroodpornym pokrojonymi w plasterki jablkami (ok 1 kg). Calosc lekko ugniesc i piec ok 45 min

MUFFIN Z OTREBÓW
1 filizanka (cup) jogurtu ,1/4 filizanki mleka ,1 jajko, lekko ubite ,1 lyzeczka wanilii ,1 filizanka otrebów ,1 1/4 filizanki maki zytniej ,1/3 filizanki fruktozy,1 lyzeczka mielonego cynamonu ,1/4 lyzeczki soli
1 ? fili?anki pokrojonych zielonych jablek
Piekarnik rozgrzewamy .Pojemniki na babeczki smarujemy tluszczem. W oddzielnym naczyniu mieszamy jogurt, mleko, jajko i wanilie. Miksujemy. Dodajemy otreby i odstawiamy na okolo 2 minuty, by zmiekly. W tym czasie w innym naczyniu mieszamy make, fruktoze, cynamon i sól. W srodku robimy otwór, w który wlewamy przygotowane wczesniej otreby. Mieszamy wrzucajac jablka.
Calosc nakladamy do foremek. Pieczemy 15 - 20 minut, albo do momentu, gdy patyczek wlozony w ciasto wychodzi czysty. Blaszke wyjmujemy, czekamy okolo 5 minut przed wyjeciem ciastek z foremki. Podajemy na cieplo lub zupelnie ochlodzone.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 194 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 1369
To ja też dorzucę parę przepisów :)

Przepisy węglowodanowe:

SZPINAK Z RYŻEM
Paczka szpinaku mrożonego,
3 cebule pokrojone w krążki,
1 szklanka ryżu,
1 pęczek posiekanego koperku
5 łyżek oliwy,
sól, pieprz,
sok z cytryny


PRZYRZĄDZANIE
Szpinak rozmrażamy w rondlu na średnim ogniu. Cebulę smażymy na patelni na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany koperek. Cebulę z koperkiem dodajemy do szpinaku. Jeśli ze szpinaku odparowała woda należy dolać około 2 szklanek. Wsypujemy opłukany ryż i dusimy pod przykryciem na małym ogniu mieszając co kilka minut aż do momentu kiedy ryż będzie miekki. Szpinak z ryżem podajemy polany obficie sokiem z cytryny...

Szpinak z pieczarkami
SZPINAK Z PIECZARKAMI
1 opakowanie szpinaku
1 opakowanie "sosu białego" - np. Knorra
ok. 30 dag pieczarek
3 średnie ząbki czosnku
suszona lub świeża bazylia (ok. 3 łyżek)
3 kubki śmietany (%według uznania - polecam Szefa Kuchni)
kawałek żółtego sera (startego do posypania)
sól, pieprz do smaku

PRZYRZĄDZANIE:
Szpinak rozmrozić i przesmażyć na margarynie z czosnkiem przpuszczonym przez
praskę. Przygotować biały sos. Wlać do wrzącego śmietanę - mieszać, dodać bazylię. Dokładnie wymieszać. Pokrojone pieczarki przesmażyć. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać sól i pieprz do smaku Na telerzu posypać startym żółtym serem....

fasolka po bretonsku
namocz na noc fasolke (wczesniej wyplucz) ok. 400 gram
potem zmien wode, dosyp soli, lisc laurowy, troche majeranku,
nalej wody (do 2/3 wysokosci garnka)
zakrec i zagotuj,
gdy zacznie syczec (garnek), zmniejsz gaz i gotuj jeszcze 25 minut.
Potem wylacz gaz i pozostaw garnek na kolejne piętnascie minut.
Potem mozesz dodas smazona na malej ilosci oliwy z oliwek cebulke
i wlac troche konsentratu pomidorowego (sprawdz na etykiecie - ma byc bez
cukru)
Dodaj pieprz czarny (swiezo zmielony) i troche czerwonej papryki.
Pychotka.

Najlepiej, zeby fasolka troche nasiaknela tym koncentratem, zgestniala -
dlatego
polecam ja jesc po 5 - 6 godzinach - jest o niebo lepsza.

pasztet sojowy
soję myjemy i wstawiamy do garnka z duza iloscia wody (2 razy więcej wody niż soi), odstawiamy na 12 godzin, potem odlewamy wodę, płuczemy soję i zalewamy świeżą wodą. Soję można gotować w garnku (2 godz.) lub szybkowarze (krócej - od momentu zagotowania - 25 min.)

Po wylaczeniu gazu pod szybkowarem, proponuje na 15 min. nie otwierać szybkowaru, niech się jeszcze pogotuje całość.

W międzyczasie ugotować dwie - trzy pietruszki, selara i usmażyć na małej ilości oliwy, drobno posiekaną cebulkę.

Soję i warzywa trzeba przemleć przez maszynkę do mięsa (ciepłe warzywa mle się lepiej)

Całość wymieszać, dodać zioła: sól, biały pieprz, majeranek, cząber itp.

Włożyć do formy i piec 20 - 30 min. w temp. 210 - 180 stopni.

pasta do chleba
chudy bialy ser, tunczyk w sosie wlasnym i jogurt naturalny (zeby sie lepiej sklejalo)

Zupa z porów/Porcja na 4 osoby/
5 porów/białe części/
1 łyżka oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1 litr bulionu
50 g sera niskotłuszczowego żółtego
sól, pieprz
Pory pokroić na cienkie plasterki, rozgrzać oliwę i smażyć a małym ogniu pory i zmiażdżony czosnek. Gdy zmięknie i się zeszkli, dodać bulion, gotować ok. 20 minut na wolnym ogniu, posolić, popieprzyć. Dodać starty ser i wymieszać.

sałatka makaronowa
Gruby makaron gotowany na twardo (najlepiej włoskie kolorowe rurki, ale zwykła Malma także być może) po ostudzeniu wymieszać z: oliwkami (w hipermarketach wcale nie są tak drogie!) i marynowanym czosnkiem (całe ząbki). Całość polać oliwą
wymieszaną z bazylią i oregano.

Sałatka makaronowa z soczewicą /4 porcje/
100 g razowego makaronu
100 g soczewicy zielonej
200 g pieczarek
2 łodygi selera naciowego
85 g rodzynek
2 łyżki włoskich orzechów
1 łyżka posiekanej kolendry
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki

sos
pół łyżeczki soli
3 ząbki czosnku roztarte
1 łyżeczka musztardy
3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku

Ugotować makaron, odcedzić a do ciepłego dodać ugotowaną soczewicę, seler, rodzynki, orzechy. W lekko osolonej wodzie ugotować pieczarki. Wymieszać. Wymieszać składniki sosu, polać nim sałatkę. Sałatka jest smaczniejsza na drugi dzień, gdy makaron wchłonie smak sosu.

Tuńczyk z kaszą
tuńczyk
kasza gryczana
czosnek
cytrynki
biały pieprz.

Chleb
100g przenicy (w ziarnach, jesli ktoś może zmielić samodzielnie, kto nie
może bierze mąkę)
100g owsa (w ziarnach, jesli ktoś może zmielić samodzielnie, kto nie może
bierze mąkę)
150g mąki żytniej z pełnego przemiału
80g mąki pszennej z pełnego przemiału
80g (w sumie) płatków: owsianych, żytnich, jęczmiennych
2 łyżki oliwy
40g drożdży
1 jajko
1 czubata szklanka letniej wody (dla tych bez poczucia humoru szklanka i
trochę)
1 łyżeczka soli
1 (niecała) łyżeczka fruktozy

Przygotowanie:
- zmielić ziarna
- dodać wszystko co sypkie
- dobrze zmieszać
- drożdze rozpuścić w wyżej wspomnianej wodzie
- dodać resztę
- dobrze zmiksować
- ciasto włożyć do formy nasmarowanej oliwą
- posypać z wierzchu odrobiną płatków
- odstawić w ciepłe miejsce aż urośnie dwukrotnie
- wstawić do pieca nagrzanego do 200C na ok 40 minut

- wyjąć
- ostudzić najlepiej powoli w piekarniku
- zajadać
- chwalić

LASANIA BAKLAZANOWA
SKLADNIKI:
- 450 g chudego twaragu
- sól i pieprz
- 3 białka
- 4 bakłażany
- 500 ml przecieru pomidorowego z dwoma łyżeczkami kaparów
- 8 plackow lazanii /z mąki z pełnego przemiału/
- 5 łyżek startego sera szwajcarkiego / uwaga na zawartość tłuszczu/

PRZYGOTOWANIE:

- ugotować lazanie w osolonej wodzie
- bakłażany /nie obierac/ pokroić w podłużne paski +/- 0,5 cm grube
- paski bakłażanow ułożyć w żaroodp. naczyniu i włożyć do goracego piecyka, przyrumienić
i sprawdzić widelcem czy miekkie
- białka ubić na pianę, wymieszać z twarogiem, sola i pieprzem
- na dno naczynia zaroodp. położyć cieniutką warstwę sosu pomidorowego, nastepnie lazanie, obsmażony bakłażan, twaróg
-posypać polową startego sera
- i od początku lazania, bakłażan, itd
- na koniec zalać wszystko resztą sosu pomidorowego i posypać resztą utartego sera
-zawinąć naczynie w folie aluminiową i piec w piekarniku rozgranym do 200 C ok. 15 min.
- zdjąć folie aluminiową z naczynia i ponownie włożyć je do goracego piekarnika na 15 minut
- wyjąć z piekarnika i zostawić na 15 minut do lekkiego ostygnięcia
- podawać

galaretka z morelami
1 litr swiezego soku z jablek
kilka namoczonych moreli
3 lyzeczki agar-agar
Sok zagotowac.Agar namoczyc w odrobinie zimnej wody,dodac do goracego soku.Morele pokroic na paski,ulozyc w kompotierkach.Zalac tezejaca galaretka
hafsa

Makaron z zielonym sosem
Sos: paczkę mrożonego szpinaku wrzucamy na patelnie i rozmrażamy. Dusimy tak długo aż odparuje. Dodajemy dwa, trzy ząbki rozduszonego czosnku, szczyptę kolendry, sól i pieprz. Na końcu dolewamy śmietany (2-3 lyżki).
Makaron gotujemy (musi być
lekko twardawy) ,odcedzamy i wrzucamy do sosu szpinakowego. Dokładnie mieszamy tak by sos oblepił
makaron.

Dżem morelowy
500g suszonych moreli
Sok z 1 cytryny
Woda do 2/3 moreli
Zagotować wode z sokiem i morelami. Wkuchence mikrofalowej
6min. Gdy ostygną morele zmiksować,przełożyć do słoików i trzymać w lodówce przez 3-4 tyg.

Kulki ze szpinaku z serem feta
500 g szpinaku
5 łyżek oliwy z oliwek
Ząbek czosnku
100 g fety pokruszonej
2 łyżki prażonych nasion sezamu
pieprz i sól

Dekoracja

2 duże pomidory
łyżka szczypiorku
gałązki trybuli

Rozgrzać oliwe podsmażyć w niej czosnek ,włożyć liście szpinaku.Wszystko udusić.Szpinak odcedzić na sitku,zrobić ze szpinaku 10 klopsików i spłaszczyć je.
Zrobić z fety 10 kuleki obtoczyć placuszkiem szpinakowym.Całość posypać sezamem.Piec kulki w piekarniku 10 min.
Pomidory pokroić w cienkie plasterki,posypać szczypiorkiem i ozdobić listkami trybuli.

Sałatka 2
4 duze pomidory, pokrojone na duze czesci,
1 duza cebula, pokrojone na duże czesci,
1 lyzeczka suszonego oregano,
oliwa,
ocet winny,
sól i pieprz do smaku.
W dużym naczyniu mieszamy pomidory, cebulę i oregano. Doprawiamy do smaku
oliwą, octem, solą i pieprzem.

Sałatka 1
świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy,
2-4 kromki chleba z pełnego przemiału,
serek chudy z ziołami (250g),
sałatka:2 duże pomidory,
1\2 ostrej papryki,
zalać sosem: 4 łyżki oliwy,
1 łyżka soku z cytryny,
1 łyżka natki pietruszki,

Przepisy tłuszczowe

"gulasz" z indyka
udo z indyka bez skóry i kosci pokroić jak na gulasz
cebule (ilosc duzo ale wedle uznania) pokroic w GRUBA kostkę
jabłka w kostke
przyprawy: sól, pieprz, curry, sos sojowy i co kto tam lubi i co mu pasuje do tego
olej jakiego kto uzywa

mieso szybko obsmarzyc na dosc silnym ogniu na oleju, dodac cebule i jablka chwilke smazyć i zalać wodą przyprawic do smaku i dusic aż jabłka i cebula przerobią sie na sos zajadać sam, z makaronem sojowym lub razowym lub z pokruszonym do środka chrupkim pieczywem. surówa jaką kto lubi.

DORSZ W SOSIE WANILIOWYM
SKLADNIKI SOSU:
3 dl bulionu rybnego /jedna kostka/
1,5 dl wytrawnego bialego wina
3 dl smietany
1/4 laski wanili
sol i pieprz
RESZTA SKLADNIKOW:
500 g dorsza okolo 12 filetow
25 g masla
sol i pieprz
2 lyzki drobno pokrojonego szczypiorku do przybrania

bulion i biale wino wlac do garnka i gotowac az 1/2 dl wyparuje. dodac smietane i wanilie. gotowac az zgestnieje, posolic popieprzyc, wyjac wanilie.
dorsz oproszyc sola i pieprzem. obsmazyc na rozgrzanym masle po 2 minuty z kazdej strony.
na ogrzany talerz wlac sos, ulozyc usmazona rybke i posypac szczypirkiem.
savena


FILET Z INDYKA FASZEROWANY SZPINAKIEM
1 filet z piersi indyka ok 1 kg
20 dkg watróbki kurzej
20 dkg mrozonego szpinaku
2 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
1 łyzeczka papryki słodkiej - mielonej
sól
pieprz

PRZYRZĄDZANIE
Filet natrzeć czosnkiem, papryką, solą i pieprzem, obsmażyć na oliwie na złoty kolor z obu stron. Wyciąć w nim kieszeń na farsz. Przygotować farsz, usmażyć watróbkę, rozdrobnic widelcem, dodać mrozony szpinak i smażyć całość, doprawic solą, pieprzem i czosnkiem. Gdy masa wystygnie włożyć ją do kieszeni, następnie zamknąć wejście wykałaczką. Włożyć do żaroodpornego półmiska i piec 50 min. w temp. 220 stop. celciusz, czesto podlewając sosem..

zupa rybna
20 dag fileta z ryby dorszowatej
świeży imbir ok 5 cm
marchewka (mogą być dwie)
strąk papryki
cebula jedna
0,5 l wody
fenkuł (bulwa kopru włoskiego)
sól pieprz sok z cytryny łyżeczka oliwy

rybę kropimy sokiem z cytryny, pieprzymy i solimy.Odstawiamy.
Na oliwe smażymy rozdrobnione w plasterki i kostki warzywa, zaczynamy od robniutko pokrojonego imbiru! i dodajemy stopniowo marczew w plasterkach, paprykę w cieniutkie paski lub kostkę, cebulę w talarkach, na końcu fenkuł w kostkę-włosy fenkułu tj.koperek siekamy drobniutko i wrzucamy przed podaniem na wierzch zupy hm... do ozdoby też. Gdy warzywa zmiękną wlewamy wodę i gotujemy ok 10 min. Wtedy wrzucamu pokrojoną w grubą kostkę rybę i mrugająco gotujemy następne 10 minut. Doprawiamy (jak komu mało pikantne) wyłacznie wg fantazji tu nie ma recepty- proszkowanym np. pieprzem, papryką, imbirem.
Jemy natychmiast (odrzewana też może być, lecz to nie to co świeże!!!)

Zupa z czerwonej soczewicy
40 dag Soczewicy
25 dag krewetek
2 małe cebulki
2 ząbki czosnku
1 kawałek ibiru
1,2 litra wywaru z warzyw
oliwa z oliwek

Jedną cebulę ząbek czosnku posiekać,w garnku podgrzać oliwę i wszystko podsmażyć,dodać suchą soczewicę i dokładnie wymieszać,
wlać wywar i gotować przez 20 min,aż soczewica będzie miękka,
posolić i zmiksować
pokroić drugi ząbek czosnku i podsmażyć z krewetkami na oliwie


Łosoś - najprostszy
Kupujemy filety z łososia.
Mniej więcej taki kawałek jak duża męska dłoń - na osobę
Łososia myjemy, dzielimy na porcje.
Wykładamy naczynie do zapiekania lub zwykłą blaszkę (dobrze, jeśli ma
brzegi) folią aluminiową.
Łososia posypujemy przyprawą do ryb durcos - obficie, skrapiamy sokiem z
cytryny też obficie, układamy na folii - skórą do dołu. Można go nie skrobać
z łusek. Nie trzeba folii natłuszczać,
bo łosoś i tak wypuści swój tłuszczyk.
Zapiekamy, aż będzie lekko brązowy z wierzchu.
Skóra zazwyczaj przywiera do folii (i bardzo dobrze).
Rybkę zdejmujemy więc - oddzielając od razu od skóry na talerze.
Można skropić jeszcze cytryną jak ktoś lubi.

Łosoś pieczony na parze
na 2 osoby
2 Dzwonka łososia
4-5 łyżek masla ziolowego (Finea albo robimy sami)
2 ząbki czosnku
wywar z ryby (1-2 kostki)
Brytfanka z kratka do pieczenia.


przygotowanie:
masło rozcieramy z czosnkiem.
łososia myjemy, solimy nacieramy czescią masła przygotowanego wczesniej.
do brytfanki nalewamy tyle esencjonalnego wywaru aby bylo tuz pod kratke. Na to kladziemy łososia i pieczemy w około 200stopniach 45minut.
Podajemy z maslem przygotowanym na poczatku. Bardzo dobre jest z fasolka szparagowa gotowana na parze.
Warto zostawic wywar przyda sie na nastepny raz.

))


Mmonikaa

Mmonikaa

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Monti zawsze podkreśla, żeby jeść dużo białka tzn nawet około 2 g/kg wagi. Ja w tym momencie mam mały problem bo w książce później jest napisane, żeby nie przesadzać z nabiałem bo sie "rośnie" od tego czyli ser biały nie da sie jeść dużo. Sery żółte i pleśniowe wiadomo- w granicach rozsądku czyli tym nie da sie białka "dopychać",a jogurt sprawy białka nie załatwi bo ileż on ma tych białek w 100 gr. Mięso i ryby non stop w hurtowych ilościach jeść?..ciekawostka dropsa. Orzeszki owszem też białko mają ale znów lepiej ich nie jeść na początku- jednym słowem sprawa białka wkurza mnie bo jeść trzeba a nie wiadamo co. Jakieś rady??

Kawa zbożowa Anatol jest OK, smacznego;)
Poszukam tego sosu sojowego, obym gdzieś go znalazła w supermarkecie! Martolino też popatrz po półkach i daj cynk (osoby z Krakowa też jak mogą to niech popatrzą i ogłoszą w którym sklepie takie cudeńko sojowe zgodne z Montim jest;)))

A teraz przepis na bigosik;)
1. Bigosik,
kapusta biała
kapusta kiszona (tyle samo ile białej)
wołowina
kiełbasa drobiowa chuda
kilka grzybków
kilka śliwek
pomidory (np. pomidory w puszce +koncentrat)
czerwone, wytrawne wino
pieprz, sól, liście laurowe, ziele angielskie, papryka
I to chyba tyle)

2. Bigos:
Kapusta Kiszona
Kapusta Zwykła
Soja
Gotujemy najpierw Kapuste (jedna i druga), pozniej dodajemy soje, i wszystko. Pozniej dodaj jeszcze troche koncentratu pomidorowego.

Monia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 194 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 1369
Czyli lepiej nie jeśc orzeszków w pierwszej fazie...?
A MAKARONY? [chyba setny raz sie o to pytam,ale jak na razie nie uzsykałam satysfakcjonującej mnie odpowiedzi :p ] Czy MALMA się nadaje?


Mmonikaa

Mmonikaa

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Z makaronami to trzeba uważać. Spagetti możesz jeść i białe i razowe tylko gotuj al'dente. Makarony innych kształtów to tylko razowy, z pełnego przemiału- patrz na skład poprostu. Jeśli nie ma jakiś karmeli, mąki pszennej, jajek to OK. W sklepach ze zdrową żywnością są makarony razowe muszelki, wstążki, świdreki itd firmy Jarowitt (400 gram 180 zł). Tam też są mąki razowe, żytnie i wiele innych przydatnych rzeczy np fruktoza, makaron sojowy, dzem.
Tylko pamiętaj- al'dente makaron. Jak podotujesz dłużej to IG rośnie i robota na marne.
Ja jadłam orzeszki i mało schudłam. Postaram sie je odstawić i zobacze jakie będą rezultaty. Ale to nie reguła bo ludzie orzeszki jedzą i chudną.
Monia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Oczywiście makarony te kosztują 1.80 zł, a nie 180 zł za 400 gram;))) Mała pomyłka.
Monia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
dzięki Monnika za przepisy lecz z tego co widzą większość potraw ma niedozwolone składniki a w niektórych można ewentualnie użyć dozwolonych jak śmietana odtłuszczona i jeszcze jedno praktycznie wszystkie są smażone i gotowane niejednokrotnie razem w jednym przepisie . mimo to dzięki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jejku nie zaglądałam do was od wczoraj i cóż widzę, tyle przepisów, że wydaje mi się, że nic nie robicie tylko siedzicie w kuchni i pichcicie, a stosując tę dietę ma się tyle wigoru, że nie można usiedzieć w miejsu (patrz: w kuchni). Ciągle gdzieś biegam, na basen, z psem, marszobiegi. Ale może ja mam pewnie już trochę wypaczone pojęcie o tej diecie po stosowaniu jej przez ponad dwa lata i po prostu idę na łatwiznę i nie chce mi się eksperymentować w kuchni. Trochę jestem prterażona tym smażeniem - Monti dopuszcza smażenie, ale nie za często i w I fazie lepiej gotować w wodzie lub na parze. Jeszcze jedno nie wiem, czy w szybkowarze 25 min dla fasoli , to nie jest za długo, może jej IG wzrośnie za dużo. Mmonia dzięki za przepisy na chleb, spróbuję upiec może nawet jutro i powiem jak wyszedł, już się nie mogę doczekać tego zapachu. Żeby wszystko było prawidłowo sama zmielę mąkę. A wogóle to za tydzień powiem wam jak poszło mi chudnięcie, bo czytając wasze wypowiedzi, że tak powoli tracicie wagę, jestem od tygodnia na ścisłym Montim, czyli I faza i zobaczę ile tym razem zgubię przez te dwa tygodnie (kończy się pierwszy i objętościowo jest mnie mniej, a wagowo ok. 2 kg). Pozdrawiam

Weronika
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
a wjakim urzadzeniu mielicie mąkę?i czy mozna jesc taki chlebek w 1 fazie?

madzikk
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

CZY JESTEŚCIE ZAINTERESOWANE??

Następny temat

Białko przed treningiem??

WHEY premium