SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dieta Montignac

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 503584

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51575 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
mozna jesc pistacje w 1 fazie?

madzikk
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 228 Wiek 46 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 4509
Witam,
Padło pytanie o płatki "Fitness" otóż nie sprawdzałam bo sama nie jem ale własnie mi koleżanka prawi, że podobnież zawierają maltozę, glukozę, cukier i miód. Muszę sprawdzić. Hm, chyba wystarczająco dużo powodów aby zrezygnować z tego fitnessu w płatkach A tak swoja drogą to czemu one sie nazywają fitness? Mają jakąś genialnie niską liczbe kalorii, o to chodzi?
pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51575 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Babka joj dziekuje bardzo za odpwiedz.

A co do kawy zbożowej pt. "inka" oto jej skład w 100 g:
białko 5,2g
węglowodany 88,6
tłuszcz 0g
błonnik 6,4g

a składniki:
jęczmień, żyto, cykoria, burak cukrowy-prażony (i on jest moim znakiem zapytania)
I co o niej myślicie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51575 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ZUPA Z CUKINII Z MIĘTĄ
skład: 50 dag cukinii, sebula, 2 szkalnki wywaru warzywnego, pół cytryny, 5 gałązek mięty,100 ml śmietany (odtłuszczonej!!!!!!!), 2 łyżki oliwy,przyprawy

cukinię oczyścić i pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać, podsmażyc na oliwie do zeszklenia dodać cukinię razem smażyć caly czas mieszając. wlać bulion doprawic do smaku gotowac pod przykryciem ok 10 min.
wszystko ostudzic i zmiksowac wlożyc do lodówki na 2 h miętę pokroić w paseczki wlać sok z połowy cytruny wymieszać i znowu do lodówki na 15 min.
mocno schlodzona zupę polać lekko roztrzepaną śmietaną

może nie dla fazy 1 :) a co do lekkiego smażenia to monti pozwala szczególnie jeśli spożywa sie na zimno!!!!!!!!!!!!!!!

SAŁATKA Z TUŃCZYKA I PAPRYKI

skład: 3 łodygi selera naciowego, słoik papryki konserwowej(najlepiej własnej roboty aby nie było w niej cukru!!!!)ewentualnie świeża,puszka tuńczyka w oleju, pół pęczka natki, pól cytryny, przyprawy, 30 dag ciecierzycy (groch włoski)

ciecierzycę namoczyć w wodzie (na noc)ugotowac do miekkości (na parze chyba też można)ostudzić, tuńczyka odsączyć i rozdrobnić paprykę odsączyć pokroić w paseczki tak samo selera naciowego wszystko przełożyć do salaterki doprawić wymieszać polać sokiem z cytryny a na wierzch ułożyć natkę pietruszki. (cicierzyce można zastąpić białą fasolą, grochem, soją i chyba soczewicą) nie wiem bo jeszcze nie próbowałem soczewicy :)

KOLOROWA SAŁATKA a'la DZIUBEK

skład: makaron sojowy lub razowy, 3 jajka 4 pomidory,25 dag selera naciowego, 1 sałata lodowa, 1 cebula, 2 puszki tuńczyka, 3 łyżeczki kaparów, 3 łyżki soku z cytryny, jogurt naturalny 150 g, 4 łyżki majonezu (własnej roboty), troche natki

przygotować makaron, jajka ugotować na twardo, pomidora pokroić w cienkie plasterki, sałatę w paseczki selera w małe kawałki cebulę posiekać.
tuńczyka odcedzić, jajka pokroić w plasterki. 2/3 ryby połączyć z cebulką 2 łyżeczkami kaparów i sokiem z cytryny zmiksować na gładko dodać majonez i jogurt doprawić.
resztę składników wymieszać wstawić do lodówki na 15 min. sos podawać oddzielnie w sosjerce :) ZNOWU NIE DLA I FAZY :)


COŚ Z GRILLA

skład: 4 pęczki dymki, 30 dag cukini, 2 jabłka, 6 łyżek oliwy, 3 łyżki soku z cytryny, 6 lyżek sosu sojowego(nie wiem czy można), pieprz, tymianek, rzerzucha.
dymke pokroić w połówki, cukinie pokroić w plasterki 0,5 cm jabłka pokroić na cząstki przygotowane składnieki przemieszac z 3 łyżkami oliwy. resztę oliwy wymieszać z sokiem z cytryny i sojowym doprawic pieprzem i tymiankiem.
warzywa i jabłka umieścić na grillu piec ok 4 min z każdej strony . udekorować rzerzuchą podawać z sosem
średnia zawartość węglowodanów 12g :)

MUSAKA Z BIAŁĄ FASOLĄ

skład: puszka białej fasoli, 80 dag mielonego mięsa (cilęcina),czerwona papryka, łyżeczka ostrej papryki w proszku,2 jajka, 2 żółtka, 1/2 szklanki ODTŁUSZCZONEJ śmietany, 3 łyżki oliwy z oliwek, przyparawy.

Fasolę odsączyć i zmiksować doprawić pieprzem. paprykę pokroić w drobną kostkę. mięso włożyc do miski dodać świeżą paprykę, pieprz, jajka, paprykę w proszku wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. formę do pieczenia natłuścić na dno ułozyć 1/2 puree z fasoli na to mięso i ponownie fasolę wyównać wierzch. froma powinna być napełniona do 3/4 wysokości(najlepiej prostokątna) przykryć folia piec 35 min w temp 190 stopni. śmietanę roztrzepać z żółtkami i troszke soli dać :) pod koniec pieczenia zdjąć folię polać wierch dania śmietaną i piec jescze 10 -15 min przy lekko uchylonych drzwiach

KULKI MIĘSNE Z JOGURTEM

skład: 75 dag mielonej cielęciny (znowu,2 jajka, ząbek czosnku,łyżeczka białego pieprzu, 2 łyżeczki oregano, 3 łyżki olwy z oliwek, 2 żółtka, troche kminku, jogurt naturalny 150 g

mięso wyrobić z jajkami, wyciśniętym czosnkiem, pieprzem i oregano. palcami uformowac male kulki ulożyć w formie posmarowanej oliwą skropić zimna wodą. przykryć szczelnie folią aluminiową. jogurt wymieszać z żółtkami i kminkiem polać kulki i piec jeszcze z 15 min

DO ODTATNICH 2 PRZEPISÓW ZAMIAST JOGURTU LUB ŚMIETANY MOŻNA POŁOŻYĆ NA WIERZCH SER BRIE POKROJONYM W PLASTERKI (POPULARNIE ZWANYM ŚMIERDZIELEM)

na dziś wystarczy SMACZNEGO
PS. tylko niech jedzą to ci co mogą!!!!!!!! pozatym do niektóre przepisy smakują troszke lepiej z solą
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51575 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
a masz jakies przepisy bezmiesne?

madzikk
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51575 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Mmonia podaj ze dwa przepisy na chleb spróbuję upiec.

Weronika
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51575 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dziubek - dziękujemy ślicznie - jesteś genialny
Czekamy na ciąg dalszy - książki kucharskiej w/g Dzibka


dajma
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 228 Wiek 46 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 4509
Dziubek2 SOG za przepisy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51575 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
MADDZIK może być zapiekany baklażan??????

skład: bakłażan, ser biały, cebulka lub szczypiorek, jogurt lub oliwa z oliwek, przyprawy

bakłazana umyć i przekroić wzdłuż lekko posolić i poczekać aż puści sok
potem go wytrzyj z soku wydrąz go ale nie wyrzucaj miąszu jak trzeba to go posiekaj dodaj do sera szczypiorku dobrze wymieszajwłużdo bakłazana i piekarnik miękkośc sprawdź widelcem do farszu można dodać też mielone orzechy, suszone morele, rodzynki, lub papryke świeżą

smacznego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51575 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
SŁUŻĘ na przyszłość . ja montiego dopiero zaczne prawdopodobnie w poniedziałek a już na pewno po skończeniu ksiażki ale to co juz przeczytałem pomogło mi wymyśleć i przerobić parę przepisów
SMACZNEGO
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

CZY JESTEŚCIE ZAINTERESOWANE??

Następny temat

Białko przed treningiem??

forma lato