SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

BLOG StrongSFD- Siłownia czyli Treningi - Kuchnia - Dyscyplina

temat działu:

Przygotowanie do zawodów

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 67957

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 99 Napisanych postów 3626 Wiek 2 lata Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 86266
Muszę się skonsultować kulinarnie bo na jutro planuje zupę z cukini i pora która kiedyś wrzucałeś (600g Cukinia, 150g por, 10g Masło). Do tego idzie woda czy jak to zrobić?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 805 Napisanych postów 305 Wiek 30 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 7081
Liczysz kcal z takich jak por/cukinia?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1874 Napisanych postów 1950 Wiek 28 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 13303
Przepraszam ale miałem full pracy, przeprowadzka do tego jeszcze inne zajęcia, treningi i ogarnięcie szamki że nie miałem czasu tutaj na nic.

Nie liczę kcal z cukini i pora.

Liczę tylko kcal z cukini/pora/białych warzyw/dyni w momencie gdy robie z nich zupy krem to zrozumiałe dlaczego.

Do zupy krem czy dolewam wody?
Zazwyczaj nie ponieważ lubie gęstą. Jeśli wychodzi zbyt gęsta to wtedy dopiero lekko ją podlewam wodą.

Ogólnie rzecz biorąc to czym dokładniej ją zmiksujemy tym mniej wody wrazie w trzeba dodać bo jest bardziej aksamitna i delikatna (taka gładka).

Co do mojej formy redukuje i jest ok ale parę odstępstw wkradło się przez to że tu grill/ognisko/dobre żarcie weekendowe/wyjazd w góry raz na weekend później drugi wyjazd w góry w kolejny week no i wiecie jak jest

Zrobię formę najlepiej jak potrafię to Wam pokaże na finiszu jak mój benc będzie się prezentować..

1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14676 Napisanych postów 53181 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400650
Łapa dobrze siedzi, więc i pewnie brzuch też dobrze
1

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1874 Napisanych postów 1950 Wiek 28 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 13303
Tak se..
Planuje teraz ostro 3 tygodnie pogłodować tylko z Kondziem muszę ustalić.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1874 Napisanych postów 1950 Wiek 28 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 13303
No to tak przy cięciu kcal polecam. Trochę zapycha..
Mleko z twarogiem gotuje w garnku i dolewam 50ml wody żeby nie przypalić mleka z twarogiem.

Na koniec wlewam budyń po zagotowaniu mleka i włala..




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1874 Napisanych postów 1950 Wiek 28 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 13303
Cyk

1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1874 Napisanych postów 1950 Wiek 28 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 13303
Black Zero wraca do łask na zapchanie żołądka, wypijam na raz i liczę na efekt zapchania

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1874 Napisanych postów 1950 Wiek 28 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 13303
No to tak by było.

Jak się oszukać że mamy węgle a w rzeczywistości ich nie mamy?

Większość takich zapiekanek na bilansie dodatnim robiłem dodatkowo z makaronem/ryżem/ a nawet chlebem

No ale tniemy WW i tniemy Fat więc coś za coś.

Zaczynamy:
- sadzimy cukinie do swojego ogródka na wiosnę i czekamy aż urośnie (tak było w moim przypadku na agrowłoknienie wtedy nie ma plewienia i w ogóle lepiej to wygląda tak estetycznie )
- ścinam jeden bok cukini dosłownie kilka mm po całej długości.
- nacinam nożem środek do okoła i wydłubuje dużą łyżką stołową
- posypuje leciutko wnętrze cukini solą
- mięso, tym razem schab bez kości który okroiłem z każdego najmniejsze kawałeczka tłuszczyku i zmieliłem wrzucam do woka, przyprawiam, wrzucam cebulkę, papryczkę posiekaną, szpinak i dodaje do tej ilości mięsa ruski przecier pomidorowy 400gr w niebieskim opakowaniu do tego masa przypraw i ok 4-6 słodzików
- podduszam mięsko ok 20 minut na mocnym ogniu podlewając lekko wodą
- następnie gotowe mięsko wrzucam do cukini na full, upycham i ugniatam żeby weszło jak najwięcej farszu
- lekko pruszę mozarellą
- piekę na termoobiegu 30 minut w 220st C żeby cukinia ładnie zmiękła nawet jak jest gruba to termoobieg załatwi sprawę
- smacznego!

Dlaczego piszę że oszukuje i niby jem węgle a wcale ich nie jem?
Taka zapiekanka jest pożywna i nie czujesz że brakuje tam ryżu czy makaronu.

Proste porównanie zjedź pierś z kurczaka z cebulką i papryką z patelni. Od razu czujesz że Ci czegoś brakuje na talerzu (tzn. nie wiem jak wy ale ja czuje )
Za to jak zjem taką zapiekankę to nie czuje braku pieczywa/makaronu czy ryżu dzięki temu moja głowa jest zdrowsza bo nie czuje ciągle lejców nad sobą że czegoś brakuje mi na talerzu. Na pewno jest mi łatwiej dzięki temu na dodatek nie tak bardzo ciągnie do wielkiej tłustej lasagne z bezą i lodami i uj wie czym jeszcze

Porcje jaką podałem w makro dla mnie to danie na trzy razy, więc robisz raz a jesz trzy dzięki czemu czasu na pipcenie tracisz mniej!

Jak pomogłem zostaw subka!












Zmieniony przez - StrongSFD w dniu 2021-07-29 07:47:30

Zmieniony przez - StrongSFD w dniu 2021-07-29 07:47:47
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Szacuny 6511 Napisanych postów 62304 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 777680
No to jest naturalne, że jak na co dzień jesz węgle i to w nie małej ilości to ich brakuje, ja mam tak samo. Co prawda ja nie mam takich ilości węgli bo jak dochodzę do 400g to maks, ale jak je mam na co dzień to przycinka boli.
Dlatego ja nie lubię protokołów, w których mam na przykład posiłki białko+tłuszcz no brakuje po nich czegoś.

Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Projekt „wyciąć w pień” by Michał kulesza 2021

Następny temat

Start w zadowach, oraz moje proporcje.

WHEY premium