...
Napisał(a)
Byłam w mięsnym. Sprzedawczyni z dzisiejszej zmiany poinformowała mnie, że to łopatka Za tłuste
...
Napisał(a)
Łopatka? O fuuuj, jak można to jeść ?! W ogóle jakim prawem to sprzedają w sklepach? Powinni zakazać sprzedawania tuustych opatek
...
Napisał(a)
lubiekaszkeJa tam wolę tłusto 76g tłuszczu w misce a mi nadal mało
lubiekaszkeZa tłuste
Co ja czytam O_o
Pytanie na śniadanie: pomysł na śledzika? Dorwałem ładne odgłowione. Kilka wrzucę zwyczajnie na grilla, ale z częścią chciałbym zaszaleć i stworzyć coś fajnego - panierowane albo jako składnik sałatki odpadają. Myślicie, że da radę sprawnie usunąć ości i nafaszerować czymś fajnym?
...
Napisał(a)
Dziękuje za pieczone śledzie, ości w chooj, więcej zabawy niż jedzenia, ale widziałem jak okrasa robi śledzika moczył je najpierw w occie potem usuwał kręgosłup z ościami, dokładnie nie pamiętam jak to szło.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
grekar9Łopatka? O fuuuj, jak można to jeść ?! W ogóle jakim prawem to sprzedają w sklepach? Powinni zakazać sprzedawania tuustych opatek
Ale się czepiasz Nie twierdzę, że jest fuj. Po prostu ciężko by mi było dobić białko bez odżywki. I pewnie jajek bym nie wmieściła
...
Napisał(a)
Które mięso mielone dostępne w biedronce jest najbardziej godne uwagi pod względem jakości? Chodzi za mną makaron z mięsem mielonym i zastanawiam się, które wybrać
...
Napisał(a)
Żadne, obczajałem wcześniej wszystkie z oferty, i niestety każde jest to wyrób garmażeryjny. Lepiej w mięsnym (lub na stoisku w markecie - jeżeli oferują) poprosić o zmielenie na miejscu. Chyba, że chodzi Ci tylko o smak i makro, no to ojciec chwalił sobie wieprzowo-wołowe :P
Ocet jabłkowy będzie ok? :O
Właśnie zanim cokolwiek z nimi zrobię muszę sprawnie pozbyć się ości, tak żeby niezbyt naruszyć strukturę całej ryby, póki co na necie porad brak więc przypuszczam, że specjalnych metod zbytnio nie ma, ale przeszukam jeszcze jakieś angolskie blogi kulinarne i może coś znajdę :D
Ocet jabłkowy będzie ok? :O
Właśnie zanim cokolwiek z nimi zrobię muszę sprawnie pozbyć się ości, tak żeby niezbyt naruszyć strukturę całej ryby, póki co na necie porad brak więc przypuszczam, że specjalnych metod zbytnio nie ma, ale przeszukam jeszcze jakieś angolskie blogi kulinarne i może coś znajdę :D
...
Napisał(a)
krystian.kaczanowiczŻadne, obczajałem wcześniej wszystkie z oferty, i niestety każde jest to wyrób garmażeryjny. Lepiej w mięsnym (lub na stoisku w markecie - jeżeli oferują) poprosić o zmielenie na miejscu. Chyba, że chodzi Ci tylko o smak i makro, no to ojciec chwalił sobie wieprzowo-wołowe :P
Ocet jabłkowy będzie ok? :O
Właśnie zanim cokolwiek z nimi zrobię muszę sprawnie pozbyć się ości, tak żeby niezbyt naruszyć strukturę całej ryby, póki co na necie porad brak więc przypuszczam, że specjalnych metod zbytnio nie ma, ale przeszukam jeszcze jakieś angolskie blogi kulinarne i może coś znajdę :D
nieprawda, mielona szynka jest bardzo ok, i pod względem BWT,jak i smaku
Zmieniony przez - Kazimierzu w dniu 2015-01-25 12:15:05
...
Napisał(a)
Przeczytaj uważnie. Nie wypowiadałem się źle ani o smaku tego "mięsa", ani o BWT ;)
...
Napisał(a)
A może on te śledzie moczy by ości były miękkie i ich nie usuwał już nie pamiętam.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Poprzedni temat
Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- ...
- 269
Następny temat
Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie
Polecane artykuły