SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 248226

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lubiekaszke Redakcja SFD
Ekspert
Szacuny 471 Napisanych postów 13028 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 79809
Byłam w mięsnym. Sprzedawczyni z dzisiejszej zmiany poinformowała mnie, że to łopatka Za tłuste
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Łopatka? O fuuuj, jak można to jeść ?! W ogóle jakim prawem to sprzedają w sklepach? Powinni zakazać sprzedawania tuustych opatek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
lubiekaszke
Ja tam wolę tłusto 76g tłuszczu w misce a mi nadal mało

lubiekaszke
Za tłuste


Co ja czytam O_o

Pytanie na śniadanie: pomysł na śledzika? Dorwałem ładne odgłowione. Kilka wrzucę zwyczajnie na grilla, ale z częścią chciałbym zaszaleć i stworzyć coś fajnego - panierowane albo jako składnik sałatki odpadają. Myślicie, że da radę sprawnie usunąć ości i nafaszerować czymś fajnym?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Dziękuje za pieczone śledzie, ości w chooj, więcej zabawy niż jedzenia, ale widziałem jak okrasa robi śledzika moczył je najpierw w occie potem usuwał kręgosłup z ościami, dokładnie nie pamiętam jak to szło.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lubiekaszke Redakcja SFD
Ekspert
Szacuny 471 Napisanych postów 13028 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 79809
grekar9
Łopatka? O fuuuj, jak można to jeść ?! W ogóle jakim prawem to sprzedają w sklepach? Powinni zakazać sprzedawania tuustych opatek

Ale się czepiasz Nie twierdzę, że jest fuj. Po prostu ciężko by mi było dobić białko bez odżywki. I pewnie jajek bym nie wmieściła
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 149 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4262
Które mięso mielone dostępne w biedronce jest najbardziej godne uwagi pod względem jakości? Chodzi za mną makaron z mięsem mielonym i zastanawiam się, które wybrać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Żadne, obczajałem wcześniej wszystkie z oferty, i niestety każde jest to wyrób garmażeryjny. Lepiej w mięsnym (lub na stoisku w markecie - jeżeli oferują) poprosić o zmielenie na miejscu. Chyba, że chodzi Ci tylko o smak i makro, no to ojciec chwalił sobie wieprzowo-wołowe :P

Ocet jabłkowy będzie ok? :O
Właśnie zanim cokolwiek z nimi zrobię muszę sprawnie pozbyć się ości, tak żeby niezbyt naruszyć strukturę całej ryby, póki co na necie porad brak więc przypuszczam, że specjalnych metod zbytnio nie ma, ale przeszukam jeszcze jakieś angolskie blogi kulinarne i może coś znajdę :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 86 Napisanych postów 44057 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 134427
krystian.kaczanowicz
Żadne, obczajałem wcześniej wszystkie z oferty, i niestety każde jest to wyrób garmażeryjny. Lepiej w mięsnym (lub na stoisku w markecie - jeżeli oferują) poprosić o zmielenie na miejscu. Chyba, że chodzi Ci tylko o smak i makro, no to ojciec chwalił sobie wieprzowo-wołowe :P

Ocet jabłkowy będzie ok? :O
Właśnie zanim cokolwiek z nimi zrobię muszę sprawnie pozbyć się ości, tak żeby niezbyt naruszyć strukturę całej ryby, póki co na necie porad brak więc przypuszczam, że specjalnych metod zbytnio nie ma, ale przeszukam jeszcze jakieś angolskie blogi kulinarne i może coś znajdę :D


nieprawda, mielona szynka jest bardzo ok, i pod względem BWT,jak i smaku

Zmieniony przez - Kazimierzu w dniu 2015-01-25 12:15:05
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Przeczytaj uważnie. Nie wypowiadałem się źle ani o smaku tego "mięsa", ani o BWT ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
A może on te śledzie moczy by ości były miękkie i ich nie usuwał już nie pamiętam.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

forma lato