SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 248524

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Hekade TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 397 Napisanych postów 12822 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 107749
po prostu 100g jaglanej, 200 mleka + słodzik i nie ma nic lepszego w smaku z prostych, szybkich przepisów na zdrowe wegle
Pierwszy raz to wczoraj wlasnie jaglaną jadłem bo zawsze jakas nie fajna mi się wydawała


a własnie. Jest jakiś przepis by np. Masło orzechowe robione z 50% włoskich i 50% laskowych zrobić tak i zapakować by trzymały się w słoikach pare msc bez obawy o psucie się produktu ?

Zmieniony przez - Hekade w dniu 2014-09-04 10:58:51
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Co do masła orzechowego to jestem fanem robienia co pare dni, ale raz zrobiłem, wrzuciłem w słoik i w lodówce stało ok 2 m-ce. Mimo moich myśli, że będzie do wyrzucenia, okazało się, że jest ok
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51585 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jak dokładniej obliczyć btw budyniu ? Na opakowaniu zazwyczaj jest podane w 100 g, lecz wliczone jest np 500 ml mleka 2% i ileś tam cukru ( w 100 g gotowego budyniu ) . A jak to ogarnąć jeśli chodzi o sam proszek xd ? Wole z 0.5% mlekiem i np. słodzikiem i ni w ząb nie wiem jak ogarnąć ten sam proszek .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Hekade TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 397 Napisanych postów 12822 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 107749
tez mialem ten problem i....
































w sumie do dzis mam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
100 kcal w te czy te co za roznica...

proch z budyniu to chyba mąka ziemniaczana albo skrobia. zważ i policz

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-09-06 18:24:20
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51585 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
grekar9
100 kcal w te czy te co za roznica...

proch z budyniu to chyba mąka ziemniaczana albo skrobia. zważ i policz

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-09-06 18:24:20


A taka różnica, że np. 4 porcje ( całe opakowanie ) , które chętnie bym zjadł to koszt bagatela około 500 kcal ( w tym 70-80 g węgli ). A dla mnie to zabójstwo w chwili obecnej, jednak gdybym jakoś ogarnął np. 0.5% mleko i słodzik to te węgle spadły by zapewne co najmniej o połowe z powodu tego cukru, a raczej jego braku.
Wiem, że marudze ale to ważne :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51585 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Chyba właśnie tak zrobie, chociaż skoro w jednej porcji jest ( w moim budyniu ) 8 g cukru , to pewnie tą jedną łyżeczke cukru wliczyli .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17704 Napisanych postów 132186 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460792
Masz całe btw budyniu, odejmij btw mleka 2% i dodaj btw mleka swojego

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51585 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jest tam również info :
w porcji 140 g *
------
* przygotowanego z mlekiem o zawartości 2% tłuszczu oraz cukrem


Ilości wsypanego cukru nie zaznaczyli, chyba że chddzi o cukry zawarte w mleku ?
Zgłupiałem xd

Zmieniony przez - xClayBlaisdell w dniu 2014-09-06 18:46:29
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 688 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 15338
Można kupić budyń bez cukru, na którym jest podane info tylko prochu...
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

forma lato