Szacuny
397
Napisanych postów
12822
Wiek
29 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
107749
po prostu 100g jaglanej, 200 mleka + słodzik i nie ma nic lepszego w smaku z prostych, szybkich przepisów na zdrowe wegle Pierwszy raz to wczoraj wlasnie jaglaną jadłem bo zawsze jakas nie fajna mi się wydawała
a własnie. Jest jakiś przepis by np. Masło orzechowe robione z 50% włoskich i 50% laskowych zrobić tak i zapakować by trzymały się w słoikach pare msc bez obawy o psucie się produktu ?
Zmieniony przez - Hekade w dniu 2014-09-04 10:58:51
Szacuny
1158
Napisanych postów
95001
Wiek
34 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
375707
Co do masła orzechowego to jestem fanem robienia co pare dni, ale raz zrobiłem, wrzuciłem w słoik i w lodówce stało ok 2 m-ce. Mimo moich myśli, że będzie do wyrzucenia, okazało się, że jest ok
Szacuny
11150
Napisanych postów
51585
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jak dokładniej obliczyć btw budyniu ? Na opakowaniu zazwyczaj jest podane w 100 g, lecz wliczone jest np 500 ml mleka 2% i ileś tam cukru ( w 100 g gotowego budyniu ) . A jak to ogarnąć jeśli chodzi o sam proszek xd ? Wole z 0.5% mlekiem i np. słodzikiem i ni w ząb nie wiem jak ogarnąć ten sam proszek .
Szacuny
11150
Napisanych postów
51585
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
grekar9
100 kcal w te czy te co za roznica...
proch z budyniu to chyba mąka ziemniaczana albo skrobia. zważ i policz
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-09-06 18:24:20
A taka różnica, że np. 4 porcje ( całe opakowanie ) , które chętnie bym zjadł to koszt bagatela około 500 kcal ( w tym 70-80 g węgli ). A dla mnie to zabójstwo w chwili obecnej, jednak gdybym jakoś ogarnął np. 0.5% mleko i słodzik to te węgle spadły by zapewne co najmniej o połowe z powodu tego cukru, a raczej jego braku.
Wiem, że marudze ale to ważne :)