...
Napisał(a)
Pewnie, to są proporcje jakie ja daje, mozesz to dac 2,3x razy więcej, aczkolwiek na początek możesz zrobić odrobinkę i jeżeli coś CI nie podpasuje będziesz mógł coś zmienić po swojemu
...
Napisał(a)
Siema, ja mam takie pytanie. Kupuje szynke wieprzowa, przyprawiam i wrzucam do piekarnika. Surowa szynka wazy 930g, po pieczeniu wazy 594g (sporo mniej). Czy upieczona szyna ma takie same wartosci odzywcze jak surowa...? (surowa BWT: Białko 16.80 g Węglowodany 0.00 g Tłuszcz 19.70 g Kaloryczność 243.0 kcal, cos mi sie nie chce wierzyc ze pieczona ma takie same wartosci)
...
Napisał(a)
Mieso warzymy i obliczamy wartosci przed pieczeniem tak samo z makakaronem,ryzem,fasola itd. , przeliczamy suchą masę, wtedy jest miarodajnie.
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
A jak robimy spaghetti dla całej rodziny to jak policzyć ile mięsa zjedliśmy?Przed wrzuceniem do sosu mamy np 500g mielonego miesa z indyka.Trzeba robić swoją porcję na oddzielnej patelni?
...
Napisał(a)
OK dzieki Malinowa, tak wlasnie myslalem, chociaz nie chcialo mi sie wierzyc... Mialem nadzieje, ze np troche tluszczu sie wytopi wychodzi na to, ze 2 kawalki po 200g (po upieczeniu) = 978,0kcal, B 67,2, T 78,8 g uuuuuu :-/
Zmieniony przez - kupsetrabke w dniu 2014-03-17 14:00:06
Zmieniony przez - kupsetrabke w dniu 2014-03-17 14:00:06
1
...
Napisał(a)
Podziel ile porcji sosu do spaghetti wyjdzie,np 4,jedną odloz sobie a reszte rozdziel miedzy rodzine niestety tak to wyglada. kupsetrabke , szynka wieprzowa to do siebie ma ze jest kaloryczna
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2014-03-17 14:01:43
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2014-03-17 14:01:43
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
czy zamarynowane mięso (łopatka) włożyć od razu do rękawa i żeby w nim leżało przez noc, czy do rękawa lepiej włożyć bezpośrednio przed pieczeniem, czy może bez różnicy?
...
Napisał(a)
Bez roznicy, chociaz ja mam takie doswiadzenie z rekawem ze jak jest umazane w marynacie to ta marynata potrafi sie przypalic.
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
szpec267czy zamarynowane mięso (łopatka) włożyć od razu do rękawa i żeby w nim leżało przez noc, czy do rękawa lepiej włożyć bezpośrednio przed pieczeniem, czy może bez różnicy?
zdecydowanie do rękawa. Przez noc nasiąknie w pełni aromatem masz gwarancje. dodatkowo wkroić możesz cebulę, cosnek itp - kozak
...
Napisał(a)
czosnku to akurat nie żałuję, nakuwam mięso i faszeruje je właśnie posiekanym czosnkiem
Poprzedni temat
Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- ...
- 269
Następny temat
Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie
Polecane artykuły