SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246323

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Pewnie, to są proporcje jakie ja daje, mozesz to dac 2,3x razy więcej, aczkolwiek na początek możesz zrobić odrobinkę i jeżeli coś CI nie podpasuje będziesz mógł coś zmienić po swojemu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 166 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2952
Siema, ja mam takie pytanie. Kupuje szynke wieprzowa, przyprawiam i wrzucam do piekarnika. Surowa szynka wazy 930g, po pieczeniu wazy 594g (sporo mniej). Czy upieczona szyna ma takie same wartosci odzywcze jak surowa...? (surowa BWT: Białko 16.80 g Węglowodany 0.00 g Tłuszcz 19.70 g Kaloryczność 243.0 kcal, cos mi sie nie chce wierzyc ze pieczona ma takie same wartosci)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Mieso warzymy i obliczamy wartosci przed pieczeniem tak samo z makakaronem,ryzem,fasola itd. , przeliczamy suchą masę, wtedy jest miarodajnie.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1164 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9517
A jak robimy spaghetti dla całej rodziny to jak policzyć ile mięsa zjedliśmy?Przed wrzuceniem do sosu mamy np 500g mielonego miesa z indyka.Trzeba robić swoją porcję na oddzielnej patelni?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 166 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2952
OK dzieki Malinowa, tak wlasnie myslalem, chociaz nie chcialo mi sie wierzyc... Mialem nadzieje, ze np troche tluszczu sie wytopi wychodzi na to, ze 2 kawalki po 200g (po upieczeniu) = 978,0kcal, B 67,2, T 78,8 g uuuuuu :-/

Zmieniony przez - kupsetrabke w dniu 2014-03-17 14:00:06
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Podziel ile porcji sosu do spaghetti wyjdzie,np 4,jedną odloz sobie a reszte rozdziel miedzy rodzine niestety tak to wyglada. kupsetrabke , szynka wieprzowa to do siebie ma ze jest kaloryczna

Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2014-03-17 14:01:43

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 61 Wiek 36 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 7364
czy zamarynowane mięso (łopatka) włożyć od razu do rękawa i żeby w nim leżało przez noc, czy do rękawa lepiej włożyć bezpośrednio przed pieczeniem, czy może bez różnicy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Bez roznicy, chociaz ja mam takie doswiadzenie z rekawem ze jak jest umazane w marynacie to ta marynata potrafi sie przypalic.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
szpec267
czy zamarynowane mięso (łopatka) włożyć od razu do rękawa i żeby w nim leżało przez noc, czy do rękawa lepiej włożyć bezpośrednio przed pieczeniem, czy może bez różnicy?



zdecydowanie do rękawa. Przez noc nasiąknie w pełni aromatem masz gwarancje. dodatkowo wkroić możesz cebulę, cosnek itp - kozak
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 61 Wiek 36 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 7364
czosnku to akurat nie żałuję, nakuwam mięso i faszeruje je właśnie posiekanym czosnkiem
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium