SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dyskusje o żarciu,treningu i innych czynnikach przełamujących stagnację cz.3

temat działu:

Doping

Ilość wyświetleń tematu: 184866

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 208 Napisanych postów 25012 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150183
btw lucas objawy ktore wymieniles pasuja do niedomagajacej watroby...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 1437 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 58965
które z białek z prochu można poddawać obróbce cieplnej ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 1568 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 15161
lestat1986
btw lucas objawy ktore wymieniles pasuja do niedomagajacej watroby...


No wlasnie. Zawsze po 1-2tyg na oralach tak mam dlatego biore je rzadko i w nie zbyt wysokiej dawce.Najgorzej mialem po trenie w tabsach. Z objawów nie wymienilem tez ze czuje się czasem tak zmęczony np. po sniadaniu ze ledwo chodze,mam ochote lezec,czuje jak by jedzenie nie chcialo wejsc bo czasami po 4 godz od sniadania nadal te jedzenie czuje na zolądku i po prostu je zwracam,zwlaszcza jak sie troche poruszam np. na treningu. Jak bilem tylko enana i bolda,bez zadnych tabsów to tak nie miewalem nigdy. Od dwóch dni biore lecytyne 15mg dziennie i czuje juz poprawe. Tylko ze leciał tez omeprazol i zestaw probiotykow i prebiotyków dlatego nadal niemam pewnosci czy te objawy są od watroby czy zolądka. Raczej troche zniszczona błona żołądkowa ale pewnosci niema...Pewnie "wynalazki" z przeszlosci typu tabsy czy feta tez mialy na to wplyw ze zolądek moge miec teraz slabszy niz normalnie choc minelo juz dobrych pare lat.

Zmieniony przez - Lukas7272 w dniu 2013-07-19 17:08:25

Co mnie nie zabiję,to mnie wzmocni...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 7497 Wiek 39 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 122808
testozaur
które z białek z prochu można poddawać obróbce cieplnej ?

WPC

"Ty mi tu chłopczyku nie rób reklamy, bo w marketingu nie siedzisz tak głęboko jak w mięśniach"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 299 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 17100
PakerZbreslau
testozaur
które z białek z prochu można poddawać obróbce cieplnej ?

WPC


Mógłbyś Ty, bądź ktoś inny kto zna temat szerzej się wypowiedzieć?
Co dzieje się się z WPI, czy WPH przy obróbce?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700
nic, wszytsko mozna grzac wg mnie

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 299 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 17100
właśnie ja też często sypnąłem izolat do porannego omleta i tak się zainteresowałem, bo w sumie może to mieć sens
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 7497 Wiek 39 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 122808
Jeżeli białko jest "robione" metodą filtracji zimnej(a tak jest robiony min. izolat, a także wpc czołowych firm min vitalmax na pewno robi zimna filtracją), to jest to białko szczególnie podatne na degradacje w temperaturze powyżej 40 celcjuszy. WPC średniej jakości w temperaturze powyżej 40 celcjuszy ulegnie denaturacji, ale rozpadną się tylko peptydy, aminokwasy dalej będą dostępne dla naszego organizmu, ale pogorszona zostanie biodostępność(tak jak białko w gotowanym jajku - też ulega denaturacji, jednak nie traci żadnych wartości odżywczych na tym). Dlatego najlepsze do obróbki termicznej jest takie średniej jakości wpc(najlepiej nie słodzone aspartamem, sacharynianem sodu, cyklaminianem i acesulfamem K, bo te powyżej temperatury 80 celcjuszy tworzą związki rakotwórcze).

Zmieniony przez - PakerZbreslau w dniu 2013-07-20 00:32:41

"Ty mi tu chłopczyku nie rób reklamy, bo w marketingu nie siedzisz tak głęboko jak w mięśniach"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 299 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 17100
Dzięki za wyjaśnienie. :)
Zostawię to jednak w grupie newsów żywieniowych które wiem, ale nie chce mi się nimi przejmować
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700
Paker masz jakies materialy zeby poprzec to o czym piszesz ?
Wg mnie nie ma czegos takiego jak "degradacja" , jesli degraduja to do czego ? aminokwasy magicznie znikaja ?
Kazde bialko ulega denaturacji, bialko z proszku czy bialko z zarcia bez znaczenia, w czasie gotowanie albo w czasie trawienia ulega denturacji
Czolowi spece np Dr Layne Norton (doktorat z metabolizmu bialka) podchodza to tego tak jak napisalem

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Pro-SD , T.Enan , NPP

Następny temat

Co na Cykl? PH czy SAA?

WHEY premium