[...] reszt D-galaktozy i D-glukozy, występujący w mleku wszystkich ssaków (mleko ludzkie 6,7%, krowie 4,5%), otrzymywany jako produkt uboczny z serwatki w przemyśle serowarskim; laktoza jest białą krystal. substancją o słabo słodkim smaku (3 razy mniej słodka niż sacharoza); rozp. w wodzie, nie ulega fermentacji przez zwykłe drożdże; stosuje się ją [...]
[...] lub ich pochodnych połączonych wiązaniem glikozydowym; zależnie od ilości reszt monosacharydów w cząsteczce oligosacharydy dzielą się na disacharydy (gencjobioza, laktoza, maltoza, sacharoza, trehaloza), trisacharydy (gencjanoza, rafinoza, melezytoza), tetrasacharydy itd. Właściwości oligosacharydów są zasadniczo podobne do właściwości [...]
Hmm art ciekawy, zobaczmy co da sie z tym zrobic: "Mały człowiek nie jest cielęciem, które potrzebuje innego składu witamin i minerałów niż wolno rozwijający się ludzki organizm. Z tego powodu picie mleka krowiego jest patologią. I przyczyną setek chorób." Inny skład witamin i minerałów? A cóż to za witaminy nie może przyjmowac [...]
[...] nie zauważył, że t Twoim pytaniu o 15 g białka z jogutru jest strasznie poważny błąd - pytasz, czy te 15 g białka wliczac do bilansu w całości,czy "to częsciowo będzie laktoza". Laktoza to cukier (czyli węglowodan prosty), a białko to białko! Laktoza znajduje się w puli węglowodanów,którą producent podaje Ci na opakowaniu.Tak gwoli [...]
Oapmietaj sie ! Kup twaróg na 100 gram masz 20 gram białka 200 gram kosztuje około 1,70-2zł Wiesz co to Laktoza ? i Tłuszcze ? Laktoza http://www.sfd.pl/Laktoza-t221595.html http://www.sfd.pl/D_Szuka%C5%82a_%2D_Laktoza_mleko_itp-t70778.html Tłuszcze http://www.sfd.pl/search.asp?wczym=tytul&search=t%B3uszcze Pozatym w 1 kg Piersi masz ponad [...]
Faze nasycenia odpuść bezsensu tylko zmarnujesz kreatyne, dobijasz orgnizm mega dawkami kreatyniny,szybciej nasycisz miesnie i szybciej bedziesz musiał skonczyć cykl. http://www.sfd.pl/faza_nasycenia-t280727.html Do tego Serwatke po co ty chcesz ją brać przecież to sama Laktoza ? Serwatka to zwykły ODPAD który jest pochodną mleka, a ściślej [...]
dobra to teraz powiedzcie mi dlaczego niby ta laktoza jest taka niedobra. Normalne wegle. Szukalem o tej laktozie i znalazlem na sfd jak chyba MisOO z Ambroziakiem na forum Olimpa doszli d wniosku ze laktoza to zwykle wegle. Ale ciagle w wypowiedziach widze ze laktoza=tkanka tłuszczowa Macie jakeis badania czy wszyscy klepia te same ploty non [...]
[...] używając mleka i przetworów mlecznych, mięsa (wiadomo, że szkodzi), soi (w dużych ilościach może powodować niepłodność)? Chciałbym zauważyć, że tłuszcz zwierzęcy w mleku jest niezdrowy i dlatego mleko od rolnika ma 4,7%, a w sklepie już 0,5. Gdyby laktoza była taka paskudna (a jest jej też ok. 4,7% w litrze) to by ją oddzielali, a tego nie robią.
Mleko do kawy 0%?? z laktozą czy bez?? ;) Pytam ponieważ również nie lubiłem czarnej kawy, niestety zawsze po kawie z mlekiem czułem sie wzdety. Metodą prób i błedów doszedłem do wniosku, że problem tkwi w laktozie, której mój organizm nie lubi:) Zmieniony przez - Kamil R w dniu 2015-04-05 07:38:42
[...] - prawie dobrze ale nie do końca Laktoza to taki cukier - nazwijmu go prostym choć ne ido końca - bo to dwucukier i teraz sprawa wygląda tak : jeśli brak enzymu to wtedy laktoza sie nei rozkłada na cukry proste - nei może zostac wchłonięta przez sciane jelita do naczyń włosowatych - zostaje jako balast w jelicie - i mamy tego wynik w postaci [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] kalorie i czesto wmuszam sie do zarcia , a takie mleko w ilosci ok 500-800 ml dziennie nie zaszkodzi ? nie spowoduje jakiegos pogorszenia skladu ciala przez laktoze? wgl czy laktoza odklada sie w tkanke tluszczowa od razu , czy najpierw jest rozlozona do glikogenu ? dzieki za rady Mleko to dobre źródło białka, ttylko pamiętaj by wybierać te [...]
robisz barki tym duzym gryfem? szacun mnie chwieje na boki z duzym gryfem hahaha musze krotkiego uzywac :D a mleko jakie pijasz? ile%? z laktoza czy bez?
robisz barki tym duzym gryfem? szacun mnie chwieje na boki z duzym gryfem hahaha musze krotkiego uzywac :D a mleko jakie pijasz? ile%? z laktoza czy bez? Niestabilna pozycja, źle wyważona sztanga, nierówno trzymana sztanga, coś z tych rzeczy raczej jest problemem. Może do tego jeszcze dojść wada postawy, inna długość kończyn.
Laktoza to nie białko przecież %-) No nie , to cukier mleczny wiem o tym dobrze , ale on głównie uczula , u mnie nabiał jest głównym czynnikiem uczuleń
znalazlem tez artykuly ktore zaprzeczaja temu i w co tu wierzyc?? Mleko a osteoporoza artykuł prof. dr. hab. Stanisława Zmarlickiego z SGGW Osteoporoza jest chorobą ludzi starych, ale jej korzenie tkwią w dzieciństwie. Jednym z najważniejszych czynników ryzyka osteoporozy jest niedobór wapnia w diecie. Dla człowieka najlepszym jego źródłem jest [...]
[...] naukowym kolego sa zle nawyki zywieniowe, to jest mechanizm jaki opisales. To ze mam ochote na czekolade nie oznacza, ze powinienem ja zjesc kiedy sa ta chec pojawi. Edit: proponuje jeszcze przesledzic jaki wplyw ma laktoza na prolaktyne i jak bardzo "pozyteczne" jest to dla nas. Zmieniony przez - Scorpio93 w dniu 2007-05-18 13:31:38
W biedronce jest niewiele droższe bez laktozy i ma 1 ,5 % Zmieniony przez - Creative w dniu 2015-07-08 22:18:59 Wiem o którym mówisz, piłam kiedyś bardzo długo ale szczerze mówiąc nie widzę żadnej różnicy więc albo 'laktoza' nie jest moim wrogiem albo tak właśnie nie ma w nim laktozy %-)
[...] pisalem niczego w stylu "mleko zabija", gdybym tak uwazal to bym nie uzywam do odzywki, natomiast brednie o tym jakie to mleko jest zdrowe i pozyteczne mozna sobie w buty wsadzic. Dowiedziales sie juz jaki ma zwiazek laktoza i prolaktyna, a jaki prolaktyna na tkanke tluszczowa? Naprawde interesujaca lektura, warto poszerzyc horyzonty.