Laktoza to taki cukier - nazwijmu go prostym choć ne ido końca - bo to dwucukier
i teraz sprawa wygląda tak :
jeśli brak enzymu to wtedy laktoza sie nei rozkłada na cukry proste - nei może zostac wchłonięta przez sciane jelita do naczyń włosowatych - zostaje jako balast w jelicie - i mamy tego wynik w postaci dolegliwości gastrycznych (jedna z mozliwości) (moze pod wpływem bakterii fermentować)
a co do brzucha - laktoza = prosty cukier - wystarczy rozwalić 1 wiazanie i wchłania sie aż miło !!
a jak mamy duże stężenie cukru we krwi to wtedy trzustka musi wywalic z siebie insuline żeby to stężenie zmniejszyć (insulina pakuje cukier do wątroby mięśni i tkanki tłuszczowej)
oczywiscie nei mozna od razu przekreślać produktów mlecznych
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.