jw, jak zmieniasz źródła ww, białka to te 75kcal różnicy dziennie Ci może wyjść. Min tą 100 daj. Poza tym nie ma co tak planować na ilu kcal się skończy masę, musisz korygować na bieżąco ;-)
SFD/Images/2015/7/29/f55e83303c6140d09029395d0e90f296.jpg Witam ! Dziękuję firmie Hi Tec za wybranie mnie do naboru i testu produktu: Workout Power Booster. Obecnie jestem na redukcji (od końcówki lutego/ początku marca). Zaczynałem od wagi 90kg. Do mniej/wiecej pierwszego tygodnia maja, moja waga stanęła na 84/85kg. Od dwóch tygodni jestem na [...]
musisz policzyć swój bilans kaloryczny i wziąść 2g białka/kg masy ciały (1g białka=4kcal) 1g tł/kmc (1g tł=9kcal) reszte zapotrzebowania węgle(1g węgli=4kcal) edit:z artu ellis'a 1) Zapotrzebowanie kaloryczne: To zdecydowanie podstawa sukcesu. Gdy zaczynamy treningi, wracamy na siłownię po dłuższej przerwie lub mamy duże zapasy tkanki tłuszczowej [...]
[...] egzaminie ogarne to i wrzuce. a teraz na silke :) aha i mam pytanie odnosnie bialka. obecnie wychodzi mi 70g zwierzecego i 53g roslinnego. w kazdy posilku starannie lacze zrodla jednego i drugiego. nie chce przecholowac z bialkiem ze wzgledu na tradzik. z tego tez powodu jem duzo nasion (siemie lniane, slonecznik, pestki dyni), ktore daja [...]
1. Wyliczasz najpierw swoje zapotrzebowanie kaloryczne - czyli tzw BMR. 2. Jeśli chcesz zrobić dietę redukcyjną to obcinasz BMR o 10%-25% (to zależy od wielu czynników i nie chcę się tu o nich rozpisywać, bo nie o to pytałeś) i otrzymujesz BMR1. 3. Swoją wagę mnożysz x 2 gramy - da Ci to ile gram białka powinno być w diecie. 4. Ilość białka w [...]
"Na wykorzystanie 1g (4 kcal) białka potrzebne jest 24kcal energii. Zatem białka trzeba teoretycznie 6x mniej niż tłuszczy (lub węglowodanów jako źródła energii). " tym bardziej na redukcji... Na redukcji najlepiej jest stosować dietę low-carb, czyli od 1 - 3 g węgli dziennie. Do tego max. 1,5 g białka/kg mc oraz 1 - 1,5 g tłuszczu/kg mc. Z [...]
najlepiej poczytać trochę podwieszonych tematów z działu odchudzanie: http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_PIERWSZA_REDUKCJA__PRZYGOTOWANIE_DO_DIETY.-t681908.html http://www.sfd.pl/PODSTAWY_UK%C5%81ADANIA_DIETY.-t527693.html http://www.sfd.pl/PRZYK%C5%81ADOWY_JAD%C5%81OSPIS_DLA_KOBIETY_OD_PODSTAW.-t493530.html tak na oko masz mało białka i tłuszczu. [...]
Jeśli zależy Ci na jakości miski, to lepiej zastąpić kurczaka indykiem, jest mniej faszerowany, i na tej samej zasadzie można uważać na łososia norweskiego, dużo lepszy atlantycki, a najlepszy dziki :) serek wiejski to słabe źródło białka, wiadomo, czasem można sobie pozwolić, ale są lepsze źródła ;)
- w pierwszym posilku dodaj zrodlo pelnowartosciowego bialka - w drugim posilku rowniez brak protein - w trzecim posilku jak masz mozliwosc to daj bialko z naturalnego zrodla. 100g odzywki przed treningiem - ale jakiej? - bezposrednio po treningu moze byc gainer, wowczas nie musisz dodawac bialka, jesli juz, to niewielka ilosc, zebys mial okolo [...]
Jeżeli chodzi o kolację, to zasadniczo są dwie kolacje. Ta pierwsza ok 19 dobrze jak sie składa z białka i błonnika z niewielką ilością zdrowych tłuszczy, np łosoś z kiełkami, druga kolacja 60-30min przed spaniem, sama proteina, np odrzywka System protein 80 Olimpu, albo chudy twaróg. Co do supli. Podczas diety redukcyjnej najpierw należy zadbać o [...]
jesz za duzo chleba , staraj sie bardziej roznicowac zrodla weglowodanow , w posilku potreningowym unikaj tluszczy dieta ktora zaprezentowales nie rozni sie znaczaca od tej ktora umiesciles wczesniej tak jak bys nie wyciagnal nalezytych wnioskow z tego co ci radzilismy , nie korzystasz praktycznie z zadnych zrodel zdrowych tluszczy , w niektorych [...]
Dużo za dużo nabiału. Zasadą jest nieprzekraczanie 150g dziennie i najlepiej jeśli będzie to nabiał tłusty. Brak białka z dobrego źródła w pierwszym posiłku. Wrzuć np. jaja a wywal ten jogurt. Musli gotowe zamień na zwykłe płatki owsiane. Kapusty nie wliczasz do bilansu ale ją jesz - tyle, że idziesz w stronę kiszonej a nie kwaszonej. Owoce jemy [...]
Ad.1. 1 plasterek polędwicy to za mało na źródło białka w jednorazowym posiłku. W całym posiłku powinno być nie mniej niż 20 g, a taka ilość jest średnio w 100 g ryby/mięsa, etc, a nie w 1 plasterku. Ad.2. Dodaj białko z innego źródła twaróg jest ok na noc, ale po treningu dobrze jak będzie coś szybciej wchłanialnego. Węgle bedą z dodatków, mleko [...]
Ad.1. 1 plasterek polędwicy to za mało na źródło białka w jednorazowym posiłku. W całym posiłku powinno być nie mniej niż 20 g, a taka ilość jest średnio w 100 g ryby/mięsa, etc, a nie w 1 plasterku. --------------------------------------------- Eh ten nieszczęsny twaróg to może do tej kromki razowego dowalić jakieś 80g twarogu + ta poledwica + [...]
Jeśli liczysz same białka to żadna dieta.Pomijasz bardzo ważną rzecz,a mianowicie to,że organizm do syntezy białka na własne potrzeby zużywa około 24kcal na 1g białka.Jeśli nie dostarczysz tej energii z węglowodanów i w małym stopniu z tłuszczy organizm zacznie na potrzeby energetyczne spalać białko,które jest marnym paliwem dla organizmu.Na forum [...]
Tutaj masz autorstwa Ambroziaka dość fajny opis Słowa kluczowe: kortyzol, GABA, glutamina, witamina B6, kwasy tłuszczowe omega 3. Kortyzol to najbardziej znienawidzony hormon przez sportowców z dyscyplin sylwetkowych. Wpływ na ugruntowanie się tej fatalnej reputacji miały jego dwie, zasadnicze cechy: działanie promujące rozwój tkanki tłuszczowej [...]
Napisz o której wstajesz/aktywność w ciągu dnia. Jak dla mnie zle zródła ww a zbyt mało białka / zdrowych tłuszczy rozłóż to na 5 pełnowartościowych posiłków ww-tłuszcze-białka + warzywa Ułóż tak dietę aby w pierwszym posiłku były ww + białka Potem zbilansowane Przed treningiem białka + ww ( złożone ) Po treningu białka + ww ( proste ) <--- tu [...]
nalezy rozroznic koncentrat bialka pszenicznego od izolatu izolat nie jest tragicznym produktem koncentrat natomiast w mojej ocenie jest ... podobnie 'szybkosc' bialka izolaty roslinne uwaznae sa za szybkie zrodla aminokwasow koncetraty roslinne za wolniejsze natomiast daleko im do kazeiny z izolatow roslinnych wybralbym izolat sojowy ...