MoCCa OOO tak, komplementy to jest to, a jeszcze od mężczyzny, choćby tylko najlepszego kumpla ... ;-) Mel zazdraszam S-ki, ja ciągle L na dole :-( ale to się zmieni! ;-) A teraz oddzielam stawiam grubą krechę, która kończy tydzień regeneracji od siłowni i zaczynam nowy trening i nową dietę- postanowiłam spiąć się teraz maksymalnie na ten ostatni [...]
Witam w Ladies kolezanke z konkretnym podejsciem do obbranego celu No wiec na poczatek kalorycznosc. 1800kcal na start. Przy Twoim wzroscie jest to juz bilans ujemny, podczas gdy te 1500kcal to tylko ok. 200kcal powyzej Twojego teoretycznego BMR (na oko szacuje na 1300kcal ) Proponuje BTW 150g białka, 150g węgli i reszta zapotrzebowania z [...]
Posiłek 2: Po co Ci ten pasztet? Brakuje porcji warzyw. -A on tak na prawdę zaszkodzi? Mówiłem, że chciałbym coś do tych kromek żebym suchego chleba nie jadł, może być w sumie cokolwiek innego byle nie suchy chleb bo nabiorę wstrętu do niego. -Dorzucę więc sałatkę warzywną Posiłek 3: Gdzie warzywa? -Dorzucę więc sałatkę warzywną koktail [...]
06.07.2012 Dieta - CRASH DIET DZIEŃ 1 W zasadzie pomijając inne wytyczne to takim głównym zaleceniem jest 140g białka i... i tyle@@-) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/adfae3dda5cc4f9ab68423855b4ad3cf.gif +warzywa w sporej ilości +zalecone suplementy +LipoXPack od Treca przed treningiem Pierwszy dzień. Nie jestem głodna ale chyba "pomagają" upały. [...]
Możesz robić tylko pamiętaj, że brzuch już ćwiczysz w planie, możesz zrobić 2-3 ćwiczenia z tego zestawu na koniec treningu i co jakiś czas zmieniać na inne. Nie mogę się przyczepić tylko do 5 posiłku reszta do modyfikacji w miare mozliwości. 1. Brakuje źródła białka i zdrowych tłuszczy, dodaj np. jajka . 2. Kanapki z razowym chlebem ? jeśli nie [...]
jaja czy odżywka to są źródła białka, a owsiane to węgle , a orzechy to tłuszcze . Nie chce się kłócić , ale węgle to owsiane, miód, jabłko , a tłuszcze to wiórki kokosowe, orzechy , a dobre źródła białka to jajka i odzywka. I spójrz na rozkład, keks wysoko białkowy to bym miał 100g białka i znikome ilości tłuszczy i węgli. Ale już nie wtrącam [...]
Ja do niedawna jadałem non-stop to samo (na redukcji i masie) - kurak/ryż czasami chuda ryba. Teraz robię coś na wzór IIFYM, z tym że nie jem syfu. Źródła białka to mielony indyk (10% tłuszczu), wołowina (także 10% fatu), mintaj, morszczuk, tuńczyk, jaja, twaróg, wątróbka z indyka/woła (tak ze 2 w tygodniu) z rzadka schab. Np. ostatnie 2 dni [...]
A więc zapomnij o wszystkim co było tutaj do tej pory pisane Pójdziemy do celu malutkimi kroczkami, czyli będziemy modyfikować dietę co tydzień. Zaczniemy tak: - 1400kcal - 150g białka - 90g tłuszczu - ŻADNYCH węglowodanów. Źrodła białka: wszystkie mięsa (również te tłuste gatunki), podroby, wszystkie ryby, z naciskiem na te morskie i tłuste, [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w [...]
Zdecydowanie dla Ciebie lepsza opcja będzie FBW Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - [...]
przygotuj sie psychicznie na duzo zarcia - bez tego nie pojdzie staraj sie dobierac posilki tak (sklad kazdego) ze skladnikow ktore Ci podchodza pamietaj ze nie ma 1 zrodla bialka nie ma jednego zrodla wegli z fatem juz jest gorzej - ale wiele Ci nie potrzeba wiec jesli to 'menu' ktore bylo w pierwszym poscie Ci odpowiada - trzeba tylko podraswoac [...]
ANKIETA Wiek - 18 lat Wzrost - 180 +/- cm Staż treningowy - Z dieta dobra prawie rok tak to ponad 2 lata. Waga ciała: 75+/- zalezy jaki dzien, na ilu W jestem i jaka aktywnosc fizyczna. OBWODY: zmieniaja sie czesto, zalezy to od wody i wegli. Brzuch (na wysokości pępka): 74 Klatka: 110 na luzie Biceps (napięty) lewy/prawy: 38/39,5 Udo [...]
małe ciekawostkio bjałku: Białka są to zasadnicze elementy budowy wszystkich tkanek ustroju człowieka oraz wielu związków takich jak: enzymy, hormony, przeciwciała. Białka regulują procesy przemiany materii i wiele funkcji ustroju, zapewniając prawidłowy stan i funkcjonowanie naszego organizmu. Odpowiednie ilości białek decydują o normalnym [...]
Jeśli codzienne czytanie, gotowanie kilka razy dziennie, myślenie o ćwiczeniach, wydzwanianie po lekarzach, chodzenie 40 minut do pracy i masa innych czynności sprawiających, że moje życie kręci się wokół jednego tematu to poddanie to ok, ale nie sądzę bo napisałaś: psychicznie odpoczywam od układania diety. 1-2 dni nie myślenia o ważeniu a tu [...]
Suma (oraz solowe płyty członków : Skor, Buka) to coś szczególnego, tym bardziej, że chłopaki z Sumy, jakby na to nie patrzeć - dorobek mają już spory, bo tych kawałków ponagrywali trochę, a wciąż kasy nie trzepią na tym, wiadomo coś tam zarabiają, ale nie słychać o nich, a to że udostępniają to rzeczywiście wielki plus. Cytuję to często jak mi [...]
wygląda na to, że masz 150 g białka, za mało, żeby urosnąć, szczególnie jak jesteś ekto. możesz napisać jakie jest Twoje zapotrzebowanie kaloryczne i jak to widzisz w BTW? Już pozwole sobie zakwestionować pierwszą podpowiedź koleżanki, która imo nie ma racji. 1) Dla organizmów typu ekto nie tak bardzo liczy się podaż białka, jak przede wszystkim [...]
wygląda na to, że masz 150 g białka, za mało, żeby urosnąć, szczególnie jak jesteś ekto. możesz napisać jakie jest Twoje zapotrzebowanie kaloryczne i jak to widzisz w BTW? Już pozwole sobie zakwestionować pierwszą podpowiedź koleżanki, która imo nie ma racji. 1) Dla organizmów typu ekto nie tak bardzo liczy się podaż białka, jak przede wszystkim [...]
Białko po rozbiciu na aminokwasy wchodzi w cykl Krebsa i dostarcza energii dla organizmu. Bezpośrednio - bez zamiany na cukier.. Ile 5% białka? Głównie z białek wątrobowych i z łydki? ;) Co się dzieje z białkiem z takiego np. wołu i wieprza przy 2-4g/kg białka, gdy organizm wykorzystuje je w ~70-80%. Co się dzieje z 30-20% białka? Czyli ze 100g [...]