Czekaj ...a co Ty myślisz, że WPI to jakiś magiczny środek na przyrost masy %-)? Białko w prochu używasz jak w diecie z jedzenia nie jesteś w stanie go dostarczyć, Tobie zaledwie trzeba 140-150g białka. Więc nie ma sensu wprowadzać proszku, chyba że uwzględnisz je jako dodatek. Dietę zmień według produktów : [...]
Dzięki za szybką odpowiedź Koniu :) Mam jeszcze jedno pytanie a nie chcę zakładać drugiego tematu a co za tym idzie - zaśmiecać forum. Ile powinno się spożywać g białka na kg masy ciała? Jedne źródła mówią 2gr inne 2.2/2.5 a jeszcze inne żeby nie wliczać białka pochodzenia roślinnego ponieważ nie jest ono pełnowartościowe. Jak to jest z tym [...]
Za dużo białka, 2-2,5g wystarczy, zwiększ tłuszcze do 1g. Ogranicz jedzenie prochu, bo sporo wychodzi. Jajka jedz całe, a nie dziel na białka i żółtka. Urozmaicaj źródła tłuszczów. Nie za dużo obciąłeś z zapotrzebowania?
Rozkład białka zabiera dużo energii dlatego warto by tą energię dostarczać z tłuszczy i węgli. Więcej białka nie oznacza lepiej. Daj 2g ale z dobrego źródła
[...] trening dj wallis i pierwszy raz od miesiecy mam zakwasy:) czy to dobrze? :) PS: mnie sie podoba ta dziewczyna ze zdjecia;) i jesli chodzi o moje bf to roznie pokazuja rozne zrodla- gdzies tam sobie obliczalam na jakiejs stronie (wpisywalo sie rozne wymiary itp) no i na jednym kalkulatorze mi wyszlo 25%, na innym 23% czy cos takiego wiec chyba [...]
Żródła wegli to ryż, kasza gryczana,płatki owsiane. Czasem mała ilosc owoców. Białko to ser biały, jaja całe, mieso czerwone, tuńczyk. Plus czasem odżywki wpc. Co ciekawe jest- jak schudłem 13 kg na jesieni, to cały czas uzywałem białka sojowego Activlabu. a wyklinana soja jest. Ilościowo staram sie, by białko i wegle były albo po równo, albo z [...]
Obliczenia wydają się ok jednak jeśli nie znasz swojego ciała i nie wiesz na 100% ile wynosi twoje zero to warto zacząc redukcje od swojego zera i ucinać stopniowo po obserwacjach , masz mało białka i tutaj podbiłbym przynajmniej do 2g i tłuszcze też można podbić , Produkty w tabeli nie są złe ale jednak brakuje trochę dodatku białka . [...]
na moje oko dobry jest rozklad... 1gtluszczy na kg masy cila w twoim przypadky 84g x 9kcal =756kcal (wazne aby byly to zdrowe zrodla) 1,5g bialka w twoim przypadku okolo 130g bialka to jest 520 kcal czyli na bilko i tluszcze wykorzystales juz 1280kcal do dyspozycji masz jeszcze 1900kcal (3200- 1280) ktore bedzie pochodzic z weglowodanow... [...]
Witaj w dziale. Jak przedmówcy napisali - z cholesterolem się nie walczy. Podobnie jak uprzednio Xzaar i Ronin korzystałem z dobrodziejstw diety wysokotłuszczowej LCHF jedząc prawie wyłącznie tłuszcz zwierzęcy poza olejem kokosowym, orzechamii avocado od czasu do czasu. Do tego nieco białka oraz węgli z sałat, pomidorów i zielonych warzyw. [...]
A więc chodzi o to, że wykonując tak ciężką pracę jaką jest siłownia wprowadzamy organizm w stan katabolizmu. A dokładniej rozrywają się włókienka mięśniowe (miofibryle) przy wysiłku. Nie ma katabolizmu bez anabolizmu - czyli syntezy, wzrostu. Rozrywanie włókienka pobudza organizm do wzrostu. Regeneruje on, odbudowuje rozerwane miofibryle z [...]
Pierwszy posiłek: (jak wstane)mleko+płatki owsiane ZA MALO BIALKA ORAZ DROWYCH TLUSZCY WOGULE Drugi posiłek: (w szkole) 4 bułki lub 8 kromek chleba + kefir BULKI GRAHAMKI LUB CHLEB RAZOWY ORAZ WAZNE JEST TEZ Z CZYM JE JESZ Trzeci posiłek: (po szkole-obiad) To ogólnie patrze na wartości odżywcze , żeby było ich wystarczająco NIE MA ZE BOLI NIE [...]
Wstępnie nie jest najgorzej. Przechodzimy teraz do szczegółów. :) 1. Staramy się aby każdy posiłek był pełnowartościowy i zbilansowany (chyba że masz założenie że na przykład na śniadanie jesz tylko białko + tłuszcze)- w związku z tym drugi posiłek jest taki sobie. Brakuje w nim solidnej porcji białka (kefir nie jest najlepszym jego źródłem) 2. [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1. dodaj do ~3000kcal żeby łądnie było \-) 2. przy 3000kcal to daj tak 180g białka (zawsze mniej więcej tyle wychodzi, byleby nie było dużo więcej), tyle g tłuszczu ile ważysz (czyli 1g/kgmc) i resztę pakuj z wyngli 3. węgle: owsiane, ryż, makaron, ziemnioki, kasza, chleb razowy białka: mięso białe i czerwone, jaja, tfaruk jako główne źródła [...]
Zdecydowanie tyle białka nie potrzebujesz. Skoro nie dostarczysz danego źródła energii to organizm pozyska je z innego, np. tłuszczów w ostateczności białka.
Witam ułożyłem diete na mase mam 17 lat 165 wzrostu i 55kg wagi, dodam że przez ostatni rok schudłem 21 kg więc tak: Śniadanie 6.30 - 7.30 : 80g płatków owsianych, mleko 1,5% 200ml, jabłko BRAK BIALKA, BRAK TŁUSZCZU II posiłek 10.30 - 11: 2 kromki razowe, 2 plastry szynki, sałata, pomidor ogórek i banan BRAK BIALKA, BRAK TLUSZCZU, WĘDLINY ZASTAP [...]
[...] roboty itp. 2. Kielbasa jest slabym zrodlem bialka. Daj piers z kurczka, schab wieprzowy, ryby, itp. 3. Do kazdego z posilkow wiecej warzyw. 4. Postaraj sie urozmaiaca zrodla tluszczow dodajac orzechy, pestki z dyni, ryby, olej lniany, siemie lniane, slonecznik. 5. Ser zolty w posilku 4 nie moze byc jedyny zrodlem bialka. Dodaj jakies inne [...]
Ponieważ białka spożywam 3g/kg, Max.2g powinno byc.Takie ilosc co masz w posilkach i tak sie przyswoic nie moga.Unikaj cukrow(mleko,sporo owocow-szczegolnie wywal te na noc),zmien wegle na lepsze zrodla (ryz brazowy,pelnoziarnisty i tez kasze,płatki,makarony), Szklanka zimnej wody Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2009-03-05 00:02:03
Dokładnie jak wyżej Flex. Po pierwsze trening, zerknij na dział Trening dla początkujących, moze uda Ci się znaleźć coś dla siebie gotowego, ew. wprowadzisz z pomocą moderatorów coś pod siebie. Wrzuć pełną ankietę http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U%2E-t922822.html Rzuca się w oczy cel (wagowy), wagowo [...]
Mam też od razu kilka pytań mianowicie: - Kiedy można a kiedy nie można jeść np czekolady gorzkiej, bananów, pomarańczy, - Czy Przed snem można wypić np ten mix który robie blenderem z "Kolacji" - Ile można używać dziennie oliwy i kiedy ją najlepiej dodawać a kiedy nie? - Jak w jakimś dniu nie uda mi się dostarczyć zapotrzebowania lub jestem [...]