Tak, tak, warzyw nie dodajesz, chyba, że korzeniowe albo strąki. :-)) Kaloryczność jest niestety bardzo mała, to głodówka. Jeśli tak jadłaś cały czas, to sugerowałabym podwyższanie stopniowo, o np. 100 kcal tygodniowo aż do np. 1800-1900. Uwagi co do miski: 1. Chleb bezglutenowy - robisz sama? Jeśli gotowy, upewnij się co do składu (w ogóle warto [...]
Pesta bardzo, bardzo Ci dziekuje:) Tak, jem tak glodowkowo od kiedy pamietam, wiec na pewno gwaltowny skok kalorycznosci nie jest dobrym pomyslem. Generalnie to tego zwiekszania kalorii to ja sie boje:):) Powiedziałabym raczej, że powinnaś bać się jechać na takich głodówkach, a nie na normalnym jedzeniu. ;-) To już jest problem, z którym nie [...]
Ja akurat tego testu nie robiłam, ale jak zmniejszyłam ilość i źródła węgli wg wskazówek z książki to też głodna nie byłam, treningi na niskim tętnie wchodziły bez problemu ale już na wyższym był problem bo mocy brakowało i szybko się męczyłam. Teraz po zwiększeniu węgli i białka czuję ogromną różnicę na plus. Na każdego działa coś innego.
Czesc, przy Hashi to ten gluten bardzo niewskazany. Bardzo. Wiec moze pozegnaj sie z chlebem i daj lepsze zrodla wegli. Nabial tez nie jeest dobrym rozwiazaniem, a taki koktajl na pseudomleku jest bardzo niedoborowy. Ani w tym bialka ani tluszczu. Zmieniony przez - Tetiszeri w dniu 01/03/2016 09:44:09
Zapomniałem też dopisać ze doczytałem w Google że osoba która się odchudza powinna jesc od 1.5 do 2 g białka Podaż białka jest zalezna od bardzo wielu czynników i ma bardzo duży przedział (różne źródła różnie podaje 0-8 do 3g) na podaż wpływa min Płeć , skład ciała ( ilość masy mięśniowej i tkanki tłuszczowej) , cel ( redu masa ) , [...]
Dałem dwa jadłospisy z DNT i jeden z DT. Mniej więcej tak to wygląda, warzywa są w każdym posiłku (praktycznie). Przeważnie pomidory, dużo sałaty, ogórek, i takie tam jak cebula czosnek etc. Taką dietę trzymam od paru dni, wcześniej jedyna różnica była w tym, że starałem się mieć 200g białka zawsze, lekkim kosztem tłuszczy i węgli, źródła były te [...]
jaco69 te wyliczenia to są niepotrzebne jesz tyle ile organizm potrzebuje . w śniadaniu mało białka zmień platki ew daj kasze gryczaną do mleka te słodkie nestle nie nadają się dla osoby ćwiczącej. do szkoły ryż/kasze z miesem . carbo zbędne przed treniongiem. z ostatniego wywal makaron daj oliwe. zmieniaj źródła tłuszczy orzechy ryby zmieniaj [...]
Jak widzicie w mojej diecie jest za mało węgli i tłuszczy i za dużo białka(trenuje głównie SW więc białka biorę 1,8g/kg) W których posiłkach dodać/odjąć ww/b/tł ( proszę o poropozycję produktów ) W 2 3 i 4 posiłku daje różne źródła ww (kasza pęczak,gryczana/makaron razowy/ryż brązowy/chleb żytni razowy) jem też różne warzywa a perś z kuraka [...]
i trochę marketingu: Dostępne smaki: wanilia, truskawka Systematyczne wspomaganie organizmu odżywkami białkowymi wysokiej jakości daje świetne rezultaty, jednak nie oszukujmy się jest po prostu bardzo kosztowne... Bazując na opiniach użytkowników forum SFD postanowiliśmy stworzyć wysokiej jakości białko w przystępnej dla każdego cenie. Naszym [...]
na pewno za mało białka, przyjmij 2g na kg masy ciała, tłuszcz zaleca się 1-1,5g na kg masy ciała, ale jeżeli tak Ci lepiej na tłuszczach to tak rób, ale zadbaj o właściwe źródła http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2019-02-09 19:25:35
Słyszałem, że spożywanie samego białka po treningu to trochę marnowanie białka, po bezpośrednio po treningu nasz organizm chce uzupełnić poziom glikogenu we krwi, a z racji, że nasze organizmy są bardzo sprytne i adaptują się do wielu sytuacji to są one w stanie białko skonwertować w glikogen, czyli jest to marnowanie białka i lepiej spożyć [...]
Mocno mi się nie podoba w jaki sposób rozkładasz białka, tłuszcze, węglowodany w posiłkach np: przed treningiem dałeś odżywkę białkową i wyszło Ci 70 g białka, po treningu dałeś 0 g białka i póżniej jakieś 12, 20 g... słabo wybrałeś żródła węglowodanów, z tłuszczami też jest przeciętnie - to tak wstępnie. Zmieniony przez - ellis w dniu 2006-10-17 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Nie. Dieta musi być na masę. Z nadwyżką kalorii. Jeśli twoje zapotrzebowanie to ok. 3100kcal, to dieta musi być na 3500kcal, w tym 180-190 białka, 100 tłuszczy i reszta węgli. Węglowodany: do śniadania proste i złożone (owsianka, owoce), przed treningiem złożone niskie ig (ryż brązowy), po treningu złożone wysokie ig (ryż biały), w innych [...]
panie zmiłuj się xd chyba już Ci napisał chłop.. ważysz 75kg to 2g białka/kg 1g/tluszzczy reszta ww to 150g(lub więcej jak chcesz) białka, 75g tłuszczu i reszta ww ryże/kasze//makarony/owsianki/owoce i inne zródla ww miesa/jaja/twarogi/ białko orzechy/oliwa z oliwek/olej lniany tłuszze przed i po treng ww są przydatne, a po nawet potrzebne, więc [...]
FrejM: 1) bezpośrednio po treningu dajesz ww i zaraz białko lub popijasz aa ww. Są tacy co piją ww a białko po tym 15-20 min. Dla mnie to niuanse, nie warte aż trakiego roztrząsania, ale jak jesteś bardzo przezerny to możesz zrobić właśnie w ten sposób. 3) jak BCAA będziesz dostarczał w trakcie treningu, to sumarycznie osiągniesz większe stężenie [...]
Login123: Zaczynałeś od 50 kg, a teraz masz 83 kg? Gratuluję postępu! Sugestie odnośnie diety: źródła makroskładników są ok, tylko dałbym znacznie więcej tłuszczu, a mniej białka i nieco mniej węgli. Kaloryczność pozostanie mniej więcej taka sama. Poniżej podaję ilości B/W/T dla każdego posiłku, a makroskładniki sam już sobie dobierzesz, bo widać, [...]
FighterQ: 1) bo ich organizm jeszcze nie ma rozwiniętych szlaków jej syntezy i nie dzieciaczki nie są w stanie jej sobie wytworzyć w typowych reakcjach pozyskiwania aa 2)nie słyszałem, aby te dopuszczone do obrotu na rynku polskim siały takie spustoszenie wśród probiotycznej mikroflory. Chociaż wcale bym się nie zdziwił, że w jakiś szczególnych [...]
Witam 6.00 4 bialka jaj ugotowane 50 gram platkow owsianych i 300 ml mleka 0.5% Brakuje źródła warzyw lub owoców. 9.00 50 gram ryzu 200 gram fileta z kurczaka Brakuje Ci źródła zdrowych tłuszczy takich jak olej słonecznikowy, olej rzepakowy, olej lniany. Warto byłoby również dorzucić porcję warzyw które mają właściwości alkalizujące(odkwaszające [...]