I jak „Ulotka” się czujesz??? bo ja też leżę w łóżku i się pocę cała, temperatura od wczoraj 39.2, mam nadzieję że jutro już pójdę do pracy, i trochę mi przejdzie macie złoty środek??
[...] był znaczący. Co do tycia po t4:) u normalnego człowieka działa to w drugą stronę, chudniesz, zwiększa się poziom hormonów odpowiadających za metabolizm, często wzrasta też temperatura ciała i bum waga leci, ale organizm często odpowiada mechanizmem głodu. Jeśli wzrasta Ci metabolizm to wzrasta apetyt. ;) Więc jeśli ktoś nie powstrzyma się od [...]
Dzięki za sugestie. Z tym olejem to jest tak że wziąłem go do tej rybki tylko do smażenia, bo niby te zdrowe tłuszcze wielonianasycone - jak lniany - średnio się do tego nadają. Ale tak jak mówię, będę się starał ograniczać smażenie, a jeśli już to użyję takiego z wysoką temperaturą dymienia.
Ja polecałbym ci trening obwodowy- poszukaj w dziale trening dla początkujących. Jeśli chodzi o aeroby polecam bieganie wieczorem gdy temperatura już spadnie. Pamiętaj, że to nie teraz masz dawać z siebie wszystko tylko w trakcie okresu przygotowawczego z drużyną.
[...] przykladu powiem, ze trening sztuk walki w poludniowych prowincjach Chin nie koniecznie musi sie zaczynac tradycyjna rozgrzewka w naszym rozumieniu. Wilgotnosc powietrza i temperatura sprawia, ze organizm jest jakby naturalnie przygotowany do wysilku. Aczkolwiek mechaniczna rozgrzewka jest niezbedna. Chociazby dlatego, ze jest bezposrednim [...]
Rafinacja daje tyle, że eliminuje katalizatory utleniania, a zatem możemy olej przechowywać dłużej bez utraty jego wartości odżywczych. Kolejny plus to wysoka temperatura dymienia oleju, co daje jemu stabilną strukturę i większą odporność na obróbkę termiczną. Chciałam też zwrócić uwagę, że olej, który wcześniej poleciłam koleżance jest mieszanką [...]
[...] jest właśnie sposobem ochrony substancji aktywnych przed metabolizmem wątrobowym. Dopiero w komórkach mięśniowych rozpada się z uwolnieniem kreatyny, kiedy podczas wysiłku wzrasta kwasowość i temperatura śrosowiska komórkowego. Po zakończeniu pracy, kreatyna może znowu zostać związana w ester, co zapobiega jej przemianie do kreatyniny.
Wysoka temperatura zabija bakterie skuteczniej niż podczas innych metod gotowania - w wodzie czy na parze. W przypadku dluzszego jej uzycia nie jak na OGOL(jak wyzej napisane) sorka
zdrowsze? to zależy od rodzaju/konkretnego jedzenia. a jego temperatura, to znikomy ubytek energetyczny na ogrzanie itd. inaczej, mało znaczący element, którego nie ma potrzeby brać pod uwagę. pozdrawiam
Oczywiście temperatura ma wpływ na wartość biologiczną - ale nie róźnice jakie mogłyby wystąpic w transporcie problemem mogłaby byc zbyt wysoka temp nie niska - ale w praktyce nie wystąpiłaby w transporcie tak znaczna temp aby cokolwiek uszkodzić
[...] wiązania przez tkankę mięsną rozmrożonego soku mięsnego. W całej masie mięsa temperaturę doprowadza się do -6°C. W mięsie przeznaczonym do dłuższego przechowywania temperatura powinna wynosić od -10 do -18°C. Takie temperatury powinny być utrzymywane przez cały czas przechowywania. Mięso przeznaczone do zamrożenia musi być [...]
zacznijmy od tego że wszystko może sie *******czyć od wys. temp. a o odżywki sie nie bój bo one nie są otwierane tylko są szczelnie zamknięte stojąc na półce także daj na luz rozumiem że sie tym przejmujesz ale to nie jest temperatura wrzenia
Ja miałem podobnie z poliestrowymi koszulkami, pomimo ubrania zapach pozostawał, pomogła wysoka temperatura, okolo 50 stopni oraz płyn persil body odor (biały)
[...] dobrze się składa ;) "Na chwilę do niezbyt mocno rozgrzanego", czyli pizza (10-15 min, 180-200 stopni) odpada? A tosty takie podwójne w sandwicherze? Nie wiem, jaka tam jest temperatura, ale pieką się jakieś 5-7 minut (nigdy nie patrzyłam na czas). Chodzi mi głównie o mozzarellę light (8 g tłuszczu bodajże), ser żółty jem tylko "hit z ryk" 13% i [...]
ale nie napisałes jak wielkie znaczenie ma podwyższona temperatura wykonana niby foliami. to juz jego sprawa, jak nie chce zlecieć z wagi, to juz nie moja sprawa.