SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ferrytyna

  • Witam Zrobiłem sobie kompleksowe wyniki badań profilaktycznie, czy nie brakuje mi jakiś składników mineralnych i witamin w diecie. Bilans kaloryczny utrzymuję na 0. Ogólnie dużo jem warzyw (około 150 g do każdego posiłku) i owoców(około 200 g do każdego posiłku) codziennie, a jednak dziwi niski ich poziom ,niby w zakresach referencyjnych...Czy [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 742 Data: 10/17/2020 6:47:30 PM Liczba szacunów: 5
  • ferrytyna

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    czy 186 to duzo za duzo ferrytyny

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 561 Data: 1/13/2014 5:53:03 PM Liczba szacunów: 0
  • Niedoczynność tarczycy - problem niedoceniany

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    A glukoza i insulina? Cholestwrol jest za wysoki, zwlaszcza trojglicerydy Pytanie jak jesz Ile kalorii,jaki rozklad, jakidoborproduktow Ferrytyna moglaby byc wyzsza Po morfologii moze delikatny niedobor witamin z grupy b widac Co tez moze miec wplyw na niewlasciwa gospodarke qeglowodanowa A ta na podwyzszenie trojglicerydow Przyniski ft3 mozesz [...]

    Odpowiedzi: 121 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/6/2017 9:53:08 AM Liczba szacunów: 0
  • Niedoczynność tarczycy - problem niedoceniany

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] życia. Czy problem tkwi w tarczycy? Niby blisko norm, ale chociażby FT3 jest lekko za niskie. anty- TG 1,16 anty - TPO 0,23 Czy coś tu jest niepokojącego? TSH - 1,164 FT3 - 4,64 FT4 - 16,68 Cholesterol podwyższony, ferrytyna 44,4. Oczywiście według lekarzy wszystko idealnie. Tylko dlaczego tak się czuję i progres w sylwetce prawie zerowy?

    Odpowiedzi: 121 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/5/2017 10:28:30 PM Liczba szacunów: 0
  • Niedoczynność tarczycy - problem niedoceniany

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Normy: FT3 4,7-7,2 FT4 10,7 - 18,4 TSH 0,51 - 4 ferrytyna 10-291 . Byłam u lekarza i twierdzi, że wszystko w porządku natomiast trener twierdzi, że słabe wyniki i potrzebne leki. Zmieniony przez - nataszaaa w dniu 2017-07-05 23:02:19

    Odpowiedzi: 121 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/5/2017 10:59:29 PM Liczba szacunów: 0
  • badanie krwi, co i jak

    Post
    Doping
    PRO

    Badanie biochemiczne krwi artykuł lek. med. Marka Horyńskiego Dzięki badaniom osocza dowiadujemy się, jaki jest poziom enzymów, hormonów, białek, elektrolitów i pierwiastków śladowych w naszym organizmie. Wyniki dadzą nam obraz funkcji prawie wszystkich narządów ciała. Badanie krwi jest jednym z najbardziej znanych i najczęściej wykonywanych [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/28/2005 1:55:10 PM Liczba szacunów: 0
  • Długa redukcja? Mężczyzno zbadaj się!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] mineralnych czy próby wątrobowe. Da nam to możliwość dopasowania diety w 100% pod naszą osobę i uzyskania maksymalnej efektywności. Warto wykonać badania takie jak: Żelazo i ferrytyna – żelazo ma na celu zachowanie m.in. prawidłowego poziomu czerwonych ciałek krwi, prawidłowej pracy serca, gospodarki hormonalnej, sprawności mięśni czy odporności. [...]

    Odpowiedzi: 76 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/1/2017 11:03:49 PM Liczba szacunów: 1
  • Moje ciało się " sypie " co robić ?

    Post
    Trening dla zaawansowanych
    PRO

    [...] zaniepokojeni stanem swojego zdrowia warto wykonać profilaktyczne badania. Na początek niewątpliwe proponuję wykonać następujące badania: -morfologia -OB, CRP -żelazo oraz ferrytyna -TSH, FT3, TF4, antyTPO -25(OH)d3 – poziom witaminy D3 -elektrolity Do poczytania: [...]

    Odpowiedzi: 358 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/9/2016 1:59:45 PM Liczba szacunów: 0
  • Cześć, potrzebuje porady odnośnie moich aktualnych wyników badań. Od jakiś dwóch lat czułem się bardzo osłabiony, brak energii, bardzo niskie libido. Tak się męczyłem do czerwca 2017, wtedy porobiłem badania i okazało się, że testosteron na granicy dolnej normy. I tak się bujałem od lekarza do lekarza. Najpierw trafiłem na androloga, który po [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 13118 Data: 3/18/2018 2:29:39 PM Liczba szacunów: 0
  • Jak i jakie witaminy zażywać codziennie

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] działała odpowiednio hehe . Rozdzielać dlaczego? Każdą suplementację powinniśmy rozważać w oparciu o badania jeśli jest to możliwe, najlepiej pod okiem kogoś ogarniętego. SzeA, w zależności czy ci coś dolega, czy czysto profilaktycznie. Jeśli to drugie to standardowa morfologia, mocz, tsh, ft3, ft4, glukoza, lipidogram pełny, żelazo, ferrytyna

    Odpowiedzi: 55 Ilość wyświetleń: 14312 Data: 2/21/2017 1:35:03 PM Liczba szacunów: 0
  • "Iskierki" przed oczami

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Mroczki, czy iskierki przed oczami mogą być powodem problemów nie tylko z samym okiem. Podczas redukcji, gdzie sam deficyt jest stresorem dla organizmu, dodając do tego ciężkie, o wysokiej intensywności treningi mogą powodować różne nieprzyjemne objawy. Natomiast warto się temu szerzej przyjrzeć, gdy będzie się to pojawiać częściej, to [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/22/2017 4:11:59 PM Liczba szacunów: 0
  • Jestem po badaniach. Mam część wyników już. Hemoglobina 19.1 Hemarokryt 59 Czerwone 6.7 norma do 5.9 No oszaleje zaraz. Leci od miesięcy 150 testa tygodniowo i do wczoraj mk. Przez moment szło dodatkowo odrobinę (50mg week). Te wszystkie wyniki są dziwne. 5 tyg temu hemoglobina 18.8 Hematokryt 58 Odstawikem te 50mg trena i tydzień później [...]

    Odpowiedzi: 41399 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/18/2021 12:58:59 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] 4,7 - 7,20) FT4 13,79 pmol/l (norma: 10,7 - 18,40) 5.09.2015. morfologia /SFD/Images/2015/9/5/7b5e2703a1654674a3311a9564fbe151.jpg 5.09.2015. fosfataza zasadowa, magnez, ferrytyna /SFD/Images/2015/9/5/a5d179477078463ba4e16b10bcbd660d.jpg 5.09.2015. tarczyca /SFD/Images/2015/9/5/d81260779fee4ddeac68301a85efaafd.jpg Co sama zauważyłam (może [...]

    Odpowiedzi: 254 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/5/2015 8:16:00 PM Liczba szacunów: 0
  • 16.09.2021 Hemoglobina 20.14 g/dl Hematokryt 60% RBC 6.9 Żelazo 32 umol/ norma: 12-31 Ferrytyna 100 ug/l norma: 30-400 Nasycenie ferrytyny: 45% norma: 20-50 Samopoczucie fatalne. Płytki oddech, trudności z wzięciem głębokiego oddechu. Problemy z zasypianiem. O dziwo świetnie się czułem robiąc cardio, ale poza tym to słabo. Ciśnienie mimo leków [...]

    Odpowiedzi: 63 Ilość wyświetleń: 2646 Data: 10/27/2021 10:00:56 AM Liczba szacunów: 1
  • [...] tu na forum uzyskać pomoc, to powinnam liczyć. Tetiszeri: Co do innych wyników, to morfologie miałam w porządku - jest np. z 22.01.16. na pierwszej stronie tego dziennika , ferrytyna 5.09.15. też była ok (90.7 z zakresem norm 10-291), a cholesterol to jakoś nie przypominam sobie, żebym badała. Jelita i trawienie średnio, przy czym oczywiście im [...]

    Odpowiedzi: 549 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/15/2016 12:34:11 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] i głowy, EEG głowy, pasożyty z kału i posiewy, krew w stolcu, kalprotektyna, morfo i lipidogram git, CRP, glukoza, amylaza, prawie wszystkie badania hormonalne w szpitalu, ferrytyna, żelazo, wit. B12, borelioza, przeciwciała przeciw kom. zoladka APCA, testy pokarmowe, zjadlem wszystkie leki od gastrologow, SIBO, tomograf j. brzusznej, USG j. [...]

    Odpowiedzi: 41399 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/13/2021 7:07:29 PM Liczba szacunów: 1
  • A tam panowie bawicie się w jakieś zestawy. Toc to sam welflon starczy. A z tymi upustami to uważajcie. 3x w dwa tygodnie to trochę dużo . Żelazo i ferrytyna spadną na glebę. Ja oddaje już teraz max 5 razy w roku na honorowego krwiodawcę. I oba mocno poniżej normy. /SFD/2021/10/22/a9f04781efd348c887c860251f80d49f.jpg Zmieniony przez - Marcin [...]

    Odpowiedzi: 41399 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/22/2021 6:39:43 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] wpisuję jonogram to nic nie wyszukuje.:-{ Jakoś inaczej może się to nazywać czy jakieś pierwiastki dopisać ręcznie ? Ogólnie poleci: mofro prolka progesteron estro żelazo ferrytyna + te elektrolity + jak coś jeszcze macie to dorzucę. Lipidy, tarczyca, wątroba etc. była robiona dwa tygodnie temu i wszystko ładnie więc nie będę powtarzał póki [...]

    Odpowiedzi: 41399 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/4/2021 8:47:32 PM Liczba szacunów: 0
  • A jak u was pany z ferrytyną po upustach? Dziś robiłem badania( fakt że od ostatniego upustu minął miesiąc) ferrytyna delikatnie poniżej normy, żelazo w normie, hematokryt oczywiście ponad normę 51.9, hemoglobina również ponad normę 17.5, czerwone krwinki 6.5. czas znów się na upust wybrać i zrobić tydzień po tygodniu przynajmniej 2 upusty. Można [...]

    Odpowiedzi: 1137 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/3/2021 7:33:36 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] także witamina B12 co by mogło świadczyć, że wcześniej podwyższony poziom wynikał z suplementacji niezależnie czy to cyjanokobalamina czy metylowana forma. Cieszy unormowana ferrytyna, która jeszcze pół roku temu zmierzała w kierunku zera. W morfologii neutrofile dalej bardzo niskie. Dostałem skierowanie na dalszą diagnostykę - test [...]

    Odpowiedzi: 308 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/3/2019 8:05:33 PM Liczba szacunów: 1