[...] 64 kg. a więc można odżywianie - mniam , kocham jeść , uwielbiam gotować , szczególnie tłuste śmietanowe sosy i codziennie mięsko , ale przeważnie drób , na szczęście ze słodyczy praktycznie jedynie miód do płatek z mlekiem , nie cierpię gotowanych warzyw ale potrafię wmósić [...]
[...] ILOŚĆ TŁUSZCZU. Tłuszcz spowalnia proces trawienia. Mówiąc po prostu: tłuszcz jedzony jako tłuszcz bardzo łatwo odkłada się pod postacią tłuszczu. Najłatwiej ograniczyć sosy i majonezy. Również ilość tłuszczu spożywanego w serze łatwo jest ograniczyć, gdyż poprawił się znacznie smak gatunków serów beztłuszczowych. Kluczem do smacznej diety [...]
[...] takich jak sól, koperek, papryka łagodna, kminek, majeranek, bazylia, ziele angielskie, liść laurowy. Nie należy używać pieprzu, papryki, chili, octu, musztardy. Również sosy stosowane do potraw powinny być łagodne, np. sos koperkowy, cytrynowy, beszamelowy, pomidorowy. Można je zagęszczać słodką śmietanką o niskiej zawartości tłuszczu, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] i to tyle... Staram się doprawiać tylko olejem ew. jakimiś ostrymi przyprawami, natomiast nie zawsze ja to przygotowuje więc niejednokrotnie są to jakieś sosy greckie z torebek, ale tylko te na bazie oleju. Do tego wszystkiego oczywiście zielona herbata. KOLACJA (ok. 20) No i na kolacje również pije herbatkę (nie słodzę). [...]
[...] - np. "Zdrowe" i "wegetariańskie" kotlety sojowe a'la Schabowe . Słodycze, Napoje w puszkach, Wszelkie mieszanki przyprawowe typu "mieszanka do kurczaka/grilla/wołowiny", sosy w proszku, buliony w kostkach - ogólnie wszelkie proszkowane produkty (Knorr, Winiary itp). MSG dodawane jest także w wielu masarniach do WSZYSTKICH przetworów mięsnych. [...]
[...] dachówkowaty czy kolczak obłączasty nadają się w zasadzie do suszenia i sproszkowania. W formie sproszkowanej można je używać jako przyprawę do potraw mięsnych albo na sosy. Na podstawie badań chemicznych można stwierdzić, że świeże grzyby zawierają głównie wodę. Po wysuszeniu kilograma prawdziwków pozostaje około 0,1 kg suszu grzybowego. [...]
[...] żywnościowych ( fast food) oraz w większości wyrobów piekarniczych i cukierniczych ( ciastka, rogaliki, pączki, chipsy ) do grupy tej należy margaryna, masła roślinne, sosy do sałatek (dressings) , niektóre sery, masło orzechowe, czyli praktycznie w większości wyrobów znajdujących się na półkach supermarketów. Należy więc czytać dokładnie [...]
[...] przez kilka dni wszystko co zjadamy, pijemy i w jakich ilościach. To nam pokaże ile tak naprawdę kalorii umyka naszej uwadze kiedy np. podjadamy, albo dodajemy do potraw sosy czy inne dodatki. Jeżeli w Twojej diecie dominują słodycze, produkty typu fast food, dużo pieczywa i produktów wysokoprzetworzonych to zacznij od ich ograniczenia lub [...]
[...] ryżu, sałata 6-40g kazeiny Peak,20g migdałów Dieta będę chciał utrzymać czystą- tzn mięso gotowane, duszone, lub grillowane, bez dodatku tłuszczu, bez zbędnych dodatków typu sosy itd. Myślę, że dzięki temu, że dane jest mi prowadzenie tego testu uda się utrzymać to założenie CEL Moim celem podczas tego testu NIE JEST JAK NAJWIĘKSZY WZROST WAGI. [...]
[...] poszczególnych węglowodanów: a. Cukry proste i dwucukry (zwykle glukoza i sacharoza): słodycze, napoje i soki, produkty mleczne (nabiał), przetwory owocowe i warzywne, sosy, b. Cukry złożone (skrobia): kasze, ryże, makarony, pieczywo, płatki zbożowe i mąka. 4. Co to jest IG węglowodanów? Węglowodany ze względu na swoją „złożoność" w różnym [...]
[...] zupełnie nierealne. Jeśli zależy Ci na pozbyciu się cellulitu wdróż w życie poniższe zalecenia: • Wyeliminuj z diety produkty przetworzone (słodycze, słodkie napoje, gotowe sosy, słodkie jogurty, czipsy etc). Niech podstawę Twojej diety tworzą świeże owoce i warzywa, mięso, ryby, jaja oraz nieprzetworzone produkty zbożowe- ryże, kasze. [...]
[...] natomiast karotenoidy (np. likopen - barwnik karotenowy, zawarty w pomidorach) działąją antyoksydacyjnie, czyli zmiatają wolne rodniki tlenowe. Bogate w likopen są sosy i przeciery pomidorowe. Okazuje się, że likopen otrzymywany ze skórek pomidorowych wchłania się lepiej w organizmie, gdy pomidory są przetworzone. W diecie około 85 [...]
Jak wszystkim wiadomo na śniadanie dla uzupełnienia glikogenu warto zjeść węgle proste i sporą ilość białka. Osobiście najbardziej lubię tego typu dania szczególnie gdy jest dosyć ciepło na dworzu, wtedy lepsze są wersje z jogurtem/kefirem/maślanką a zimą polecam owsiankę na ciepło. No ale do rzeczy... ... przetestowałem już wiele różnych opcji [...]
[...] też do tego że żołądek radzi sobie z tym średnio:) A wiecie jak ciężko zbudować masę mięśniową bez suplementacji:( Jem dużo, dużo makaronów, jajka, kiełbasy, kurczak, sosy spaghetti z mielonym, koktajle bananowe z bbiałym serem, tuńczyk, kanapki;) i ryż z mielonym. Ale efektem takiego budowania masy jest też tkanka tłuszczowa. Po [...]
[...] czy podsmazona na lyzce oliwy fasolke szparagowa z sosem sojowym (naturalnie fermentowany) albo rybnym (ten niestety ma 5% cukru dodawanego w trakcie fermentacji). Czy te sosy sa OK., czy niestety będę się musiala ich pozbyc? Co jako deser : A co to deser .....;-) Ograniczenia żywieniowe : przeszlam zoltaczke w wieku 18 lat. Nie mam niby [...]
[...] życia lub śmierci, ale mimo to bardzo ważna dla zdrowia. Mężczyznom łatwiej niż kobietom wprowadzić niewielkie zmiany w diecie, które przyniosą długofalowe korzyści. Mleko i sosy sałatkowe o niskiej zawartości tłuszczu, precelki zamiast ziemniaczanych chipsów czy usunięcie żółtego sera z kanapek to niewlelkie zmiany, które w dłuższej perspektywie [...]
Witam, czy sosy ktore maja np. Tylko 5g cukrow na 100 ml sa lepsze dla "pakjerow" niz sosy o zawartosci 30g cukrow? Kupilem sosik bolonski i on nie ma prawie w ogole makra;-)
[...] niektórych chorób, takich jak nowotwory czy choroby serca. · Wyniki przeprowadzonych badań dowodzą, że likopen zawarty przetworach pomidorowych, takich jak ketchup, pasty, sosy czy soki, jest lepiej przyswajalny przez organizm niż likopen zawarty w świeżych warzywach. Wynika to z faktu, iż w procesie obróbki spożywczej dochodzi pod wpływem [...]
Witam, przedstawiam swoją dietę redukcyjną w dwóch wydaniach którą zamierzam stosować ją naprzemiennie zmieniając niektóre dodatki (sosy, warzywa itp). Dodam tylko, że sosy będę przygotowywał samemu więc wartości tu podane traktujcie z przymrużeniem oka. Czy powinienem wyrzucić któryś z produktu, ewentualnie zamienić lub coś dodać? Moje [...]
[...] zeby nie byl suchy z samym ryzem na bazie jakiegos jogurtu. Wiem ze jest wiele takich przepisów ale szukam jakis taki godny polecenia. Do tej pory robilem sobie jakies sosy na bazie jogurtu greckiego ale caly czas wychodzily mi jakies kwasne, a nie chce jechac na tych kupionych z torebki/sloika. Dodatkowo mam pytanie na temat wyboru [...]