Czy wliczać sosy zero? Takie które mają np 22kcal/100 ml Albo 14/100ml Jak sobie leje No to różnie wychodzi raz użyje na oko ciutkę raz z 150ml wleci zależy do czego co i jak
[...] żelaza, miedzi, fosforu i wapnia, zawiera też witaminy z grupy B, E, omega3. Ma wysoką zawartość błonnika. Quinoa ma smak słodki, wzbogaca nasze potrawy, zagęszcza zupy i sosy. Na jej bazie można robić różne słodkie wypieki. Jest ogólnodostępna. Jej cena to około 25zł za 1kg. WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G białko – 12g węglowodany – 62g (w [...]
[...] chcesz widziwiać. Pięć czy sześć posiłków dziennie i jeszcze do zapakowania w jakieś pojemniki.Ciężko jest także przełamać całe lata nawykow żywieniowych takich jak np. sosy, smażenie, kompot po obiedzie.Jak to zmienić? Najlepiej byłoby mieć własną kasę i samemu sobie przygotowywać posiłki. Ale można to robić także małymi kroczkami [...]
[...] Moje jedzenie to były głównie omlety, jajecznice, serki wiejskie/twarogi, koktajle owocowe, dużo ryb z ryżem lub brązowym makaronem, chude mięso, odrzuciłam całkiem gotowe sosy, używałam tylko warzyw albo domowych sosów, zaczęłam wprowadzać do posiłków orzechy/migdały, często zamiast innych tłuszczy było awokado, pieczywo tylko i wyłącznie [...]
Mam pytanie dotyczące przepisów kulinarnych. Konkretnie chodzi mi o jakieś sałatki, sosy bądź inne przepisy na tuńczyka, które pasowałby do ryżu. Tuńczyka jadam w oleju ale z samym ryżem nie jest zbyt smaczny więc chce to urozmaicić. Przepisy mają być proste, szybkie w przygotowaniu i smaczne. Za konkrety będą sogi. W kulturystyce najważniejszy [...]
[...] kukurydza, fasola, grzyby. Ziemniaki podaje się gotowane z wody i pieczone w skórce. Zabronione są ziemniaki smażone, frytki, placki ziemniaczane. Sosy. Dozwolone są sosy na wywarze z włoszczyzny, na odtłuszczonych wywarach z mięsa, i drobiu. Sosy wolno zagęszczać zawiesiną z mąki i wody. Nie wolno stosować sosów tłustych, na wywarach [...]
[...] z dziczyzny i sosów mięsnych. Anyżem aromatyzuje się kompoty, pierniki, bułki, ciastka, potrawy słodkie z ryżu, potrawy kuchni indyjskiej, cukierki, budynie, niektóre sosy do ryb, owoce morza. Anyż ponadto dodawany jest do niektórych napojów np. ponczów, wódek, syropów, likierów. Ciekawostki Owoce anyżu działają wykrztuśnie i [...]