Żeby nie było nieścisłości: chodziło mi o ciemne pieczywo z ziarnami soi w środku a nie o chleb wytwarzany z soi, bo takowego przecież nie ma. Czyli wychodzę z założenia, że ciemne pieczywo z soją to jeszcze lepszy dodatek do diety. Dzięki za odpowiedź Kiedyś będę bardzo duży, Dobry trening tu posłuży.
To sprawa w Twoim przypadku jest dość skomplikowana i niestety nie dziwi mnie fakt że nie budujesz masy oraz że nie idzie Tobie w górę siła Patrząc zupełnie pobieżnie na Twoją dietę można zauważyć fakt że posiadasz za małą ilość posiłków (co już zauważył Paweł i konsumujesz i tak za mało kcal - biorąc pod uwagę cały dzień chodzenia w pracy Nie [...]
Też u mnie w Poznaniu zauważyłem taki dział z soją, z tej roślinki to jadam tak: -mleczko sojowe, dokładam jak posiłek zawiera za mało białka (np z 25) wtedy wypijam 50 g mleczka i jest ok. -całe nasiona soji, jako posiłek (1-2 razy w tyg) -batoniki sojowe, pakowane po dwa naprawde małe batoniki w czekoladzie (bez czek. były nie zjadalne), [...]
czy moglby ktos przetlumaczyc mniej wiecej ten tekst, przynajmniej na co ma wplyw ta soja. Bo az sie zaniepokoilem, poniewaz wciskam paczke dziennie kotletow. olexy
I zapewne jadlas duzo za duzo tłuszczu. Bo wiesz spalasz mięśnie, najprawdopodobniej to jest problem przy kłopotach z tarczyca. No widzisz bo problem tez lezy w tym co jemy, ludzie czesto łapia sie za LC bez zrozumienia jej ideai, nie ma LC na twarożkach po prostu to zaprzeczenie diety dla człowieka. Idea LC wywodzi sie z nurtu mówiącego, ze [...]
[...] może problem leży bardziej w komponowaniu posiłków(niewłaściwym dobieraniu produktów), ten ser to bym wogóle wyrzucił w Twoim przypadku. Odżywka raczej też zbędna-proponuje zastanowić się nad dodatkowymi źródłami białka-nabiał, soja inne rośliny strączkowe, Cholesterol za wysoki, ja bym pytał dalej lekarza, i może jednak troche więcej ruchu...
[...] itp. Generalnie rano wiecej weglowodanow, a potem wieczorem trzeba je ograniczac. Co do posiłku przed i po treningu to sobie poszukaj w wyszukiwarce, bo to jeszcze odrebna sprawa. No i trzeba urozmaicac: czasem jakies jajka, rosliny strączkowe (soja, fasola, groch) tez by sie przydały. I oblicz sobie bilans kaloryczny i porcje przede wszystkim.
carbo jest u mnie na siłowni,piję po treningu:) kolejne pytanie SOJA ??? ma duzo białka ,ale krążą pogłoski że zawiera estrogeny - czy sprzyja odkładaniu tłuszczu tam gdzie nie trzeba?;) a propos tłuszczu - mierzyłam poziom tlanki tł. i wyszło mi 16%(9kg na 54kg masy ciała) - to dobrze czy źle?
[...] + trochę ryżu brązowego + odrobinka orzechów włoskich do tego warzywa - świeże Podwieczorek (17:00): i tu właśnie mam za zadanie dać inne białko niż z twarogu tylko co ? soja ? jakieś mięso ? 19:00 Trening Aeroby/Basen/Atlas Kolacja (20:00) omlet z białek ubitych na sztywną pianę + surówka z warzyw z ryż z mlekiem przed samym snem: Ostrowie [...]
[...] nie należy rozumieć fizjologicznego zapotrzebowania na białko jako zapotrzebowania na mięso! Z roślinami strączkowymi rzecz wygląda tak: groch i fasola maja ponad półtora, a soja ponad dwa razy więcej białka niż mięso. Przekonane, że jednostronne mięsne pożywienie daje siłę i dostarcza organizmowi najlepszego zestawu białek, i że od mięsa się nie [...]
[...] - jesli musze zapewnic sobie okolo 200g bialka na dzien, bywa to jednak meczace. Nie pakuje w siebie kilogramow soji, jak wyobraza sobie rzecz wiekszosc laikow. Wogole soja stanowi mala czesc tego, co spozywam (moze to i blad?) JEsli cwiczycie a jecie mieso 0 swietnie, macie latwiejszy wybor produktow bogatych w bialko i [...]
[...] (oczywiście w kazdym inne proporcje ale jednak) i białka i tłuszcze i węglowodany i witaminy i sole mineralne najzdrowiej jest jeść nie przetworzone całości pokarmowe (fasola, soja, groch to też są owoce - strączkowe, orzechy to tez są owoce) zdrowia i smacznego śniadanie zjedz sam, obiadem sie podziel z przyjacielem, kolację oddaj wrogowi.....
[...] (przyswajalność białka ok. 85%) i mięsa (przyswajalność białka ok. 78%, preferowane gatunki to głównie drób i ryby). Z produktów roślinnych wysokie pozycje zajmą z kolei soja, czarna fasola, soczewica, groch, a więc głównie rośliny strączkowe (przyswajalność białka ok. 40-60%)". Co jednak potwierdza moje słowa, że białka roślinne są [...]