[...] szkoly czy na basen Jak dla mnie najlepszy jest w niej sos w dodatku mozna ja modyfikowac.Pyszna jest tez z ogorkiem kiszonym i ananasem. Skladniki na salatke: *sloik selera w zalewie *3-4 jajka *worek ryzu (ugotowanego na pol twardo) *puszka kukurydzy *chuda wedlina z piersi kurczaka ew. wczesniej ugotowana piers. Sos: *3/4 jogurtu [...]
[...] (pomidor, marchewka, ogórek ) 12:00 III posilek: B:25,05/T:2,25/W:38,4 Mięso z piersi kurczaka b/skóry 100g Ryż brązowy 50g Oliwa z oliwek 16g do tego marchewka, pietruszka, seler 15:00 jako przed treningowy IV posiłek: B:25,13/T:6W:48,51 Płatki owsiane 40g Twaróg chudy 80g papryka, pomidor 18:00 jako po treningowy V posiłek [...]
Witam Przedstawiam moją dietkę, która stosuję od dziś. Docelowo rzeźba, na razie kaloryczność równa zapotrzebowaniu. chodzi mi o rozłożenie posiłków i składniki czy dobrze rozumiem teorię odżywiania :) 8.00 Płatki owsiane 80g Jaja gotowane 150g ŁĄCZNIE 456kcal BTW: 24 17 51 10.30 Whey Protein Complex 50g Jogurt 370g [...]
Dzień dobry Postanowiłam założyć ten temat, abyście pomogli mi rozwiać wszelkie wątpliwości dotyczące planu i treningu, który otrzymałam od trenera personalnego. Poniżej umieszczam wypełniona ankietę, plan żywieniowy i treningowy, który stosowałam od początku tego roku. ****DANE PODSTAWOWE*************************************** NICK: Ciri.. WIEK: [...]
[...] niż tłuste. Tłuszcz ani nie zakwasza, ani nie alkalizuje pod warunkiem, że spala się do końca. Alkalizują rośliny. Najsilniej marchew, buraki, wszystkie rośliny zielone oraz seler i pomidory. Jeśli przyjmiemy, że wołowina ma liczbę kwasową 10, a burak ma liczbę zasadową 10 to jeżeli zjemy 100 gramów wołowiny i 100 gramów buraków, to odczyn się [...]
[...] wieprzowej,musztarda(woda,maczka z gorczycy,ocet,winny,sol spozywcza,cukier,przyprawy,aromat)jodowana sol spozywcza,czosnek,przyprawyProdukt zawiera alergeny:gluten,soja,seler,gorczyca,jaja wartosc odzywcza w 100g produktu w porcji(200g) bialko 8,5/17 weglowodany 33,1/66,2 w tym cukry 0,6/1,2 tluszcz 5,3/10,6 w tym kwast tluszczowe nasycone [...]
[...] niż tłuste. Tłuszcz ani nie zakwasza, ani nie alkalizuje pod warunkiem, że spala się do końca. Alkalizują rośliny. Najsilniej marchew, buraki, wszystkie rośliny zielone oraz seler i pomidory. Jeśli przyjmiemy, że wołowina ma liczbę kwasową 10, a burak ma liczbę zasadową 10 to jeżeli zjemy 100 gramów wołowiny i 100 gramów buraków, to odczyn się [...]
Witam Niewiem czy o tym kiedys był artykul na forum, jak nie to mysle ze każdemu się troche informacji podstawowych przyda nt. Podzialu produktow spożywczych na grupy Podzial produktow spożywczych na grupy Jedynie pożywienie urozmaicone pod względem produktow może dostarczyc organizmowi koniecznych składników odżywczych. By skomponowac je [...]
[...] z naszej strefy klimatycznej: jablka, gruszki, truskawki, borowki, wyjatek - banany (tylko rano i/lub okolotreningowo) • warzywa: kapusta wloska, brokuly, marchew, pomidory, seler naciowy...(glownie w postaci surowej) • cheat meal –1 x w tyg np.lody lub czekolada w dowolnej ilosci, zawsze w ten sam dzien - niedziela • suplementy: omega 3, tran w [...]
[...] Sprawa nieprzyswajalności Alergia na mleko krowie nie jest zjawiskiem powszechnym, częściej wśród Polaków alergię wywołują takie produkty, jak: białko jaja, wołowina, seler, ryby oraz orzechy, migdały, owoce cytrusowe, pomidory i czekolada. Naukowcy, którzy przeanalizowali DNA ludzi żyjących w neolicie znaleźli dowód na to, iż ludzie [...]
[...] posiłków dodajemy warzywa około 300g-500g, dziennie (może być więcej) -pomidory, brokuły, fasola szparagowa, szpinak, czosnek, papryka, sałata, marchew surowa, pietruszka, seler, kapusta, kalarepa, rzodkiewka, szparagi, cukinia , kalafior, JEŚLI MIĘSO SMAŻYSZ NA 10G OLEJU TO NIE DODAJESZ GO WIECEJ DO POPTRAWY , OCZYWIŚCIE JEŚLI GOTUJESZ LUB [...]