[...] była mokra, ale żeby się z niej nie lało, najprościej wskoczyć pod prysznic i z grubsza wytrzeć 2. Smarujemy głowę cienką warstwą kremu do golenia (dostępne są również oleje i żele) 3. Pędzlem robimy z kremu pianę (celem jest rozmiękczenie włosa jak najbliżej nasady) 4. Maszynką objeżdżamy niespiesznie głowę w kierunku z włosem, [...]
Ale bzdury. Owszem ogranicz tłuszcze, ALE ROŚLINNE typu oliwa, oleje. Tłuszcze pochodzenia zwierzęcego, czyli masło i smalec sprzyjają spalaniu TŁUSZCZU w organizmie (źródło dokument Fatheads z 2009 roku). Tłuszcze pochodzenia roślinnego blokują spalanie tłuszczu, najpierw spalane są mięśnie. Nie wierz, że ograniczając cukier sprawisz, że [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
Dzięki! Bida...:) coś za coś ;) forma startowa to niestety nie jest zwykłe zrobienie formy. Ale tak naprawdę po zawodach jadam te same produkty + wszystkie warzywa, owoce, różne rodzaje mięs, oliwy, oleje, orzechy, masło orzechowe i tyle - reszt to tak zwana inwencja twórcza w kuchni %-)
Powszechnie wiadomo, że dieta jest podstawą tego, jakie osiągniemy wyniki w sporcie i jaką uzyskamy sylwetkę. Zdecydowanie warto w naszej diecie bazować na produktach jak najmniej przetworzonych i dostarczać organizmowi takie ilości kcal i składników odżywczych, jakie wyliczyliśmy sobie pod określony cel treningowy. Wśród źródeł makroskładników, [...]
Jeżeli spożywasz brokuły i fasolkę szparagową nie sądzę abyś miał problemy z witaminą E, warto również byłoby dołączyć oleje które wymieniłem w poście wyżej, są dobry źródłem witaminy E.
w mojej ocenie, akurat na preparatach zawierajacych oleje rybie, nie powinnismy oszczedzac i wybierac sprawdzone produkty, poniewaz naprawde mozemy zrobic sobie kuku w dluzszej perspektywie czasu polykajac syf niewiadomego pochodzenia. dla mnie, osobiscie, najlepszym wyborem beda produkty wystepujace na liscie IFOS :-)
[...] Potas z kolei występuje głównie w świeżych owocach i warzywach ( banany, ziemniaki, bataty, brokuły, pomidory, przeciery, kiwi etc.) zaś najbogatszym źródłem witaminy E są oleje pochodzenia roślinnego, bowiem w ich spożyciu należy zachować umiar, gdyż zazwyczaj mają niekorzysnty stosunek kwasów omega. Witamine E możemy również znaleźć w [...]
To wypróbuje ten kokosowy jak już skończe gęsi smalec, bo aktualnie go uzywam do smazenia, mimo ze rzadko smaze cos na oleju, bo wole jednak oleje/oliwy zdecydowanie.
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado). Zachęcam też do wprowadzenia ruchu, na początku spacery powinny wystarczyć, ale z czasem warto dodać trening siłowy. Dzięki temu będzie Ci [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] szkodliwych gazow.Tak wiec optymalne dawki to ok 3- 3,5g / kg mc przy dietach odchudzajacych. Nie nalezy takze zapominac o tluszczach jedno i wielonienasyconych(ryby tluste, oleje), ktore rowniez nie tak latwo zamieniaja sie w glukoze i pomagaja utrzymywac optymalne warunki hormonalne organizmu. Procentowosc tluszczy to ok. 20-25% diety, przy [...]
[...] strączkowe itd. A - wątróbka, marchew (surowy sok) ; żółte i pomarańczowe owoce, warzywa; żółtka jaj; C - kiwi, papryka itp. - o niej zawsze trzeba pamiętać; E - niektóre oleje, sezam, kiełki pszenicy itp. O mięsie czy jajkach nie piszę, bo je jadasz na co dzień. Z przypraw na przykład kozieradka czy kurkuma zawierają składniki [...]
A jak jest z tłuszczami MCT, ponoć olej palmowy, czy kokosowy zawiera ich ilosc zblizona do 60%, a aktualnie spotkalem sie z opiniami stawiajacymi w złym świetle obydwa oleje, a sam MCT jest wychwalany.
Tak, ponieważ nasza "służbę" zdrowia znam od podszewki i już teraz wiem, że lekarz do którego pójde mnie po prostu "oleje", nawet już teraz sam mogę sobie przepisać lekarstwa, które ten "extra" lekarz by mi polecił. W ogóle lekarze nie są dla mnie zbyt mili i wcale tego nie ukrywają. Nawet nie chce mi się rozpisywać [...]
[...] dostarczy Ci potrzebnych mikro i makroelementów. Oczywiście tutaj spore zadanie wykonują owoce i warzywa, kasze, ryże, mięso, jaja, nasiona, orzechy, ziemniaki, awokado, oleje nierafinowane, etc Warto na pewno pamiętać o wątróbce, która jest bogata w witaminę A jej odpowiednia podaż wpływa pozytywnie na odporność, poza tym oczywiście witamina [...]
[...] makaron i oszacowac ich ilość ile może być łącznie, warzywa kolejny krok ale tu wrzuciłbym je do jednego worka jako mieszankę warzywną jakąś, a najtrudniejsza sprawa to sosy i oleje, bo u niektórych chińczyków warzywa potrafią pływać w tłuszczu, ale tak najprościej będzie czyli w skrócie: rozbicie na kurczaka, warzywa i makaron + dodanie tłuszczu