Nie za bardzo wiadomo o co chodzi. U osób starszych z nietolerancją laktozy, czyli jak w organizmie jest za mało laktazy organizm jej nie trawi, laktoza sobie idzie do jelita grubego i tam jest rozkładana min na dwutlenek węgla i inne gazy i powoduje wzdęcia, przelewanie, gazy, czasem biegunki.
[...] zawiera w swoim skladzie ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC a zawartosc weglowodanow w 100g proszku to 7,8g mozna wiec zalozyc ze pewna ich czesc to bedzie laktoza jednak jesli w 100g czystego WPC jest tego ~4g to tutaj bedzie tego jeszcze mniej mozna wiec spokojnie zalozyc ze poza przypadkami klinicznymi NIE bedzie to mialo [...]
[...] zawarte w żywności możemy podzielić na proste i złożone. Do pierwszej grupy zaliczamy wszystkie sacharydy zbudowane z jednej (monosacharydy takie jak glukoza, fruktoza, galaktoza i mannoza) lub dwóch (disacharydy: sacharoza, laktoza, maltoza) cząsteczek cukru. Drugą grupę tworzą wielkocząsteczkowe polimery monosacharydów, czyli węglowodany [...]
Skład mleka koziego nie różni się znacząco od składu mleka krowiego. Oba rodzaje mleka zawierają około 13% suchej masy. Laktoza jest jednym z najważniejszych węglowodanów znajdujących się w mleku. Jest dwucukrem składającym się z glukozy i galaktozy. Zawartość laktozy w kozim mleku wynosi w przybliżeniu 10% mniej niż w mleku krowim. Struktura [...]
11% bialka .. reszta laktoza.. witaminy.. nie wnikam.. zanim je pochloniesz polecisz do kibla ..prawdopodobnie nie pakuj sie w odpady .. i rozrozniaj koncentrat bialek serwatki - WPC i serwatke...
"chce dopasowac swoja diete optymalnie do cyklu kreatynowego. Z tego co wiem to laktoza szybko rozklada sie na glukoze ale nie wiem w jakkim czasie" dalej nic nie rozumiem chcesz uzyc glukozy z laktozy jako "transportera" czy jak?
Czy interesuje Cię kupno białek serwatkowych najlepiej przyswajalnych przez organizm człowieka o wartości biologicznej BV 160 ??? 1kg koncentratu białek serwatkowych WPC 80% - 56,00zł brutto U importera cena za 1kg wynosi 79.00 zł !!! Opakowania 1kg. Tel.(095) 7172139 lub 0691899463 Koncentrat Białka Serwatkowego Instant WPC 80V Wysokiej [...]
Laktoza w maślance/jogurcie jest trawiona przez bakterie mlekowe (L. acidophilus). Czy te same bakterie trawią też cukier (sacharozę), który dodawany jest do maślanek smakowych? Zmieniony przez - VAINQUEUR w dniu 2010-06-23 21:19:37
przypomnijsmy ze wegle - to niedobre wegle - LAKTOZA - tlyko utyjesz I nie jestem żaden master tylko fu.ckmaster JAGODKA jest świetna .:Polish TIGER died - all thanks to fu.ckin' judges:.