[...] miesięcy temu bym się tego nie tknęła, a teraz babrając się przez godzinę, żeby wyciąć wszystkie tłuszcze i żyły, myślałam sobie, że będzie dobre zrobiłam z tego pikantny gulasz i jest super. Za to kurkuma to jakaś porażka, piję szybko rozpuszczone w szklance wody i się otrząsam Obcinam 200 kcal z białka, zobaczymy czy coś ruszy. Mam [...]
[...] nockę w pracy %-) Szama z dziś 300/90/630 1.platki ryżowe masło orzechowe wpc serek wiejski owoce 2.kasza manna płatki śniadaniowe banan wpi 3.lody twarogowo truskawkowe z waflami karmelowymi i masłem migdałowym 4/5/6. Do pracy mięsa wołowego na gulasz kasza bulgur ryż śmietaną warzywa /SFD/2018/10/29/9314988ea4444ec3a2ad0f5266cd4328.jpg
Hej, potrzebuję waszej pomocy. Mam plastry szynki wieprzowej z tesco. Macie jakieś pomysły jak je przyrządzić? Wie ktoś w jaki sposób to można przyrządzić? Do tej pory robiłem gulasz zawsze albo leczo, ale wczoraj i dziś jadłem leczo i chciałbym spróbować czegoś nowego.
Juz sie tlumaczę co sie ze mną dzieje ;-) Musialam nagle zjechac do Polski (zamkneli budowe), podroz autem trwala czwartek , piatek (11,12.07.2014) Z tych dni nie mam wypisek z diety, ani tez nie bylo treningow. Nic nie zjadlam niedozwolonego, na granicy normalny obiad: ziemniaki, schabowy surowki. W domu nie mam wagi, jem na oko. Już mniej więcej [...]
[...] całą górę warzyw, pobawić się w krojenie, poporcjować i do zamrażalki. To samo z mięsem, nie musisz cały czas na kurocycach lecieć, zainwestuj w jakieś 5kg mięsa, zrób gulasz w największym garze jaki znajdziesz w domu (mój wygląda jak ten w szkolnych stołówkach :-)), w pudełka i zamrażalka. Na najbliższy miesiąc spokój z mięsem. Jak ja daję [...]
[...] owoce/jogurt naturalny/kromka chleba razowego z wędliną obiad: np. kawałki kurczaka smażone na odrobinie oliwy w sosie pomidorowym, do tego jakieś warzywa i ryż brązowy/gulasz wołowy + kasza gryczana/ pieczona pierś + warzywa podwieczorek: warzywa/koktajl ze szklanki mneka i owoców/ jogurt naturalny kolacja: serek wiejski z warzywami/ twaróg [...]
[...] 13/11/9/8 Generalnie było okej, lekki spadek sił, ale podejrzewam o to upał. #-P MISKA Z wczoraj i dzisiaj. Ten wczorajszy oscypek to na koncercie...%-) No i dzisiaj miałam gulasz z kurzych serc, podejrzewam, że tłuszczu trochę mniej, bo odkrajałam tę białą część. +kapusta, marchew, pomidor, cebula +Inofem, magnez, drożdże, wapń+D3, tran. [...]
[...] w kółko po takiej trasie, która w 70% idzie minimalnie z górki, a 30% to podbieg, więc zrobiłam taki mini "interwał". Fajnie było. %-) MISKA Garfieldka dziś zrobiłam gulasz z żołądków wg Twojego przepisu. Pyszny. :-D +drożdże,magnez, tran, wiesiołek, kombucha, Rutiniscorbin +brukselka, kalafior, pomidory, cebula +Euthyrox 37,5 [...]
Wg mnie specjalnej tajemnicy nie ma, tylko żołądki potrzebują duzo czasu, tak jak np, gulasz. Tak szybko jak wątróbki czy serduszek ich nie przygotujesz. Mi najlepiej smakuja duszone - ale to musi potrwać z półtorej godziny. Jak już są prawie dobre to dodaję pieczarki, groszek zielony i por i do tego ryż. Taka kompozycja najbardziej mi smakuje.
hehe... a jakie fajne kanapki dla dzieciaków można spotworzyć.... ;-) shrimp - patrzę na te ludziki z ryżu w wanienkach, które wrzuciłaś i mnie to wygląda na gulasz...a kolorytu nadaje słodka papryka w proszku :P
Dzięki. Czyli umarł w butach. Zbyt dużo mi się podlało wodą pod gulasz i tak sobie myślałam iż zagęszczę go fasolą. Niby jeszcze 1,5h będzie się dusić ale fasoli namoczyć już nie zdążę.
Dzisiaj w Kauflandzie zauważyłam, że mają mrożoną dziczyznę (mięso gulasz z jelenia..dzika...i pewnie jakieś inne też by się znalazło). Jadł ktoś kiedyś? Warto kupić? Nigdy nie jadłam dziczyzny i kusi mnie, żeby spróbować. Przygotowuje się jak wołowinę, czy inaczej? Tak mi się jakoś skojarzyło z wołowiną, bo mięso też ciemne.